Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 mars 2015

Treenitavoitteet maaliskuulle

Taas on kuukausi vierähtänyt ja saan taas asettaa uudet tavoitteet tälle kuukaudelle, joka onkin viimeinen "kisaton" kuukausi, huhtikuussa alkaakin jo kauan odotettu kisakausi!

Tämä kuva saa mut aina niin iloiseksi, näkee kuinka kiiltävä, upea ja hyvinvoiva, super-urheilija Hilton on  < 3


Viime kuukauden tavoitteet Hiltonille:

Tämän kuukauden aikana haluan vaan luoda varmuutta sarjoihin ja piruetteihin, että se pystyy tekemään kaikki asiat varmasti ja helposti. Paljon ajattelin harjoitella sarjoja niin että en laske askeleita vaihtojen välissä vaan haluan vaan että se aina vaihtaa avusta, suorana ja rentona. Sitten kun tämä toimii on myös helppo siirtyä laskemaan askelia välissä. Minähän tiedän jo että se kykenee tekemään helposti joka toisella, mutta sen pitää pystyä tekemään ne varmemmin, eli paremmin avusta.

Pirueteissa sen pitää myös välillä tehdä vähän vähemmän :P Se haluaa vähän yrittää liikaa ja kokoaa melkeen liian paljon jolloin piruetit tulevat vaikeaksi suorittaa. Enemmän ajatusta eteen, ajattelin harjoitella paljon sellasia 2-3 askeleen käännöksiä, ja isompia työskentelypiruetteja missä sen ei tarvitse kääntää ihan paikallaan. Toki niitä "kisapiruetteja" pitää myös treenata, lähinnä omani pääni takia, koska mä en oikeen uskalla kääntää sitä hirveän pienelle kun en luota siihen että se pystyy, vaikka olen kyllä nähnyt että se kyllä pystyy siihen nyt :)

Perustyöskentely on äärimmäisen tärkeää ja siitä en tingi. Sen pitää kulkea suorana, taipua molempiin suuntiin yhtä helposti, sen pitää tehdä siirtymiset pehmeästi ja tasapainossa, ja pysyä takaosan päällä.

Näillä jos lähdetään liikkelle ja jos hyvin menee niin Tampereella olisi kuukauden päästä kilpailut, missä itse asiassa olisi kür-harjoitusluokka! En tiedä saadaanko kür siihen mennessä valmiiksi enkä myöskään tiedä onko Hilton vielä silloin valmis menemään niin vaikeaa luokkaa (kotona on helppo tehdä kür vaikka esim sarjat eivät ihan nappiin vielä mene kun linjat pystyy silti ratsastamaan) mutta ehkä siellä olisi jotain muita luokkia sitten kuitenkin, se jää nähtäväksi :)

Miten tavoitteet saavutettiin:

En ole päässyt kotona treenaamaan täysillä mutta Nipsun luona tehtiin ihan megahyvät treenit viime viikolla ja Hilton liikkui mielellään ja kaikki asiat tuntuivat helpoilta. Sarjat ovat paljon suoremmat, eikä se sotke niitä enää vaan tekee kolmosiin asti tosi varmasti. Kakkosissa saattaa välillä tulla pari ykköstä :P mutta kyllä nekin varmasti pikkuhiljaa tulevat varmemmiksi. Tässäkin huomaa että Hilton haluaa liikaa välillä :)

Piruetit ovat paljon paremmat, mutta ei vielä ihan niin hyvät kuin haluaisin. Isoin ongelma on se että minä jään kiinni jalkojen kanssa käännöksessä, eli tässä mulla on harjoiteltavaa että uskallan jättää sen vähän yksin käännöksen aikana ja annan sille tilaa niillä jaloilla, enkä jarruta niillä! Toinen ongelma toki se hevosen voiman puute. Piruetit ovat sille vielä vaikeat, iso kroppa vaatii tosi tosi paljon voimaa, ja vielä toki hiomista tekniikan kanssa.

Perusjutut sujuvat hyvin, niitä trenataan päivittäin :)

Tavoitteet maaliskuulle:

Edelleen haluan enemmän varmuutta piruetteihin ennen kuin uskallan ne kisoissa näyttää, joten niitten harjoittelua jatketaan! Esim neliöuralla ratsastamista missä käännetään yks neljäsosa piruettia on aika hyvä harjoitus tässä kun saan sen aloituksen ja lopetuksen, ilman että menee Hiltonille liian vaikeaksi kun pitää vaan kääntää pari askelta. Tällä saisi sitä tekniikkaa harjoiteltua, ja voimaa sitten isommalla työskentelypiruetilla sekä suoraan eteen piruettilaukassa. Ohjelmanpätkiä ruvetaan myös katsomaan va A- ja PSG ohjelmista, lähinnä raviohjelmasssa 8 metrin voltit voivat olla haastavia jättiläiselle.. ja laukassa toki piruetit ja sarjat kun ne ovat Hiltsonille vielä uusia juttuja :) Mutta päätavoite että saatais ne puolipiruetit ja sarjat silleen varmoiksi että voisi harkita Ypäjällä va A-luokan starttaamista, vaihtoehtoisesti joku va B, vaikea vielä sanoa kun ei tiedä mitä luokkia siellä on tarjolla :)
 (Kür-ohjelman teko jäi väliaikaisesti paussille kun ei ole paikkaa missä sitä nyt väsäillä)


4 kommentarer

 1. Ootko tehnyt Hiltonista "kehitys" postausta? Löysin Zebestä semmosen missä olit laittanut alkuajoista ja matkan varrelta kuvia, olisi mielenkiintoista nähdä myös Hiltonista! Ihana blogi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyvä kun muistutit :) siitä tulee huomenna postaus, olenkin sellaisen aloittanut, en vaan saattanut loppuun mutta nyt se on tehty ja ajastettu huomiselle! kiva kun tykkäät blogistani :)

   Radera
 2. onko minkä korkuisia nuo sinun hevoset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on noin 170cm ja Hilton noin 180cm :)

   Radera