Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 15 mars 2015

Viikonlopun treenit ja ensi viikon suunnitelmat

Eilen ja tänään ollaan ratsastettu Hiltonin kanssa kotona. Eilen yritin vaan ratsastaa pitkiä sulkuja ja saada se siinä mahdollisimman hyvin pysymään takaosansa päällä, varsinkin ne oikeat sulut ovat hankalat. Kuitenkin se tulee paljon paremmaksi kun aloitan ratsastamalla avoa lävistäjää pitkin josta sitten muutan sulkuun kun sisäpohje on hyvin läpi ja Hilton ei puske oikeaa lapaa ulos vaan oikeasti taipuu ja tulee siinä pehmeäksi.Tänään sulut olivat jo paljon paremmat joten päätin harjoitella PSG:n minisiksakkia, eli siinä ratsastetaan laukassa ensin vasen sulku kulmasta keskihalkaisijalle jossa tehdään vaihto ja vaihdetaan oikeaan sulkuun takaisin uralle missä taas vaihto ennen kulmaa. Tämä sujui todella hyvin tänään, ei minkäänlaista ongelmaa, molemmat sulut sujuivat hyvin, vaihdot tulivat puhtaasti ja avusta ja sen oli helppi mahtua myös tekemään tämän siksaksin oikealle linjalle! Hyvä Hilton!! Vähän salaa toivon että päästäis Ypäjällä debytoimaan heti PSG-luokassa ekana päivänä joten sen takia yritän nyt vähän treenata ohjelmapätkiä ja katsoa jos ne sujuu.

Tämän jälkeen ratsastin myös puolipiruetit ja vaihdot niinkuin ne tulee PSG:ssa. Piruetit olivat supehyvät!! Ekalla kerralla se tuli vähän vasenta pohjetta vasten vasemmassa piruetissa ja meni yli linjan, mutta toisella ja kolmannella kerralla kun ratsastin ne ja muistin että ajattelen vaan pois piruetista hieman aikaisemmin niin se tuli hyvin linjalle takaisin. Se ei nyt ollenkaan tuntunut siltä että olisi jäänyt liikaa "takaosan päälle" (eli pohkeen taakse jumittamaan), ja pääsin myös helposti aloittamaan ja ulos piruetista! Toivo elää!

Söpöliini! Hilton tykästyi sen Medimagnetin bambuhuopaan, siitäkin tulee oma postaus vielä :) 


Mutta ravi oli tänään HANKALA! Sillä on liian isot askeleet ETEEN ja sen on vaikea oikeasti koota ja pysyä takaosan päällä, sen oikeen tuntee kuinka se yrittää vetää itsensä pitkäks kropastaan. Yritin tehdä paljon siirtymisiä ja pitää sen mahdollisimman pienessä ravissa ja kyllä se siinä vähän parani. Avot ja sulut kyllä sujuvat mutta 8metin voltti on tosi hankala jos se ravaa liian laajasti. Tätä toivon mukaan voidaan treenata ti-ke Nipsun valmennuksissa.

Ensi viikolla Hilton pääsee maastoilemaan ma ja pe, ja ti-ke ratsastetaan Sulvalla Nipsun valmennuksissa. Torstaina sitten venyttävä ja palauttava jumppa ja pe maastoilu. Lauantaille Hilton saa varmaan ihan täyden vapaapäivän sillä olen menossa Ypäjälle seuraamaan oripäiviä ja Kyran klinikkaa! Tosi innolla odotan klinikkaa sillä en ole Kyran klinikalla ennen käynyt. Hänen valmennuksessa olen kyllä, ja sieltä sain niin paljon ahaa-elämyksiä että toivon että saan samoja elämyksiä myös klinikalta! :) Onko teistä lukijoista menossa myös Kyran klinikkaa katsomaan?

1 kommentar