Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 12 mars 2015

Hiltonista treenivideot!

No joo, yleisön pyynnöstä ;) käytiin tänään Sulvan maneesilla ratsastamassa. Hilton liikkui heti alkuun paljon paremmin, vaikka maneesi onkin vähän pieni :) hyvin sinne mahtui kuitenkin tekemään vähän "ohjelmapätkiä" kunhan niitä hieman muokkasi.Ravissa se on nyt mielestäni tosi hankala välillä, sillä on niin isot askeleet et se valuu helposti pitkäks. Lisää voimaa vaan ja enemmän painoa takaosan päälle. Parempihan se on toki! Laukassa onkin sitten paljon helpompaa, siinä se kokoaa tosi hyvin, ei mitään ongelmaa! Piruetitkin rupevat jo olemaan siinä mallilla että vois ehkä pikkuhiljaa ajatellakin että ne vois näyttää kisoissa. Vähän se haparoi välillä, niinkuin videollakin näkyi oikeassa piruetissa, mutta ne ovat kuitenkin ihan "puhtaat" eli pitäis ainakin hyväksytyn arvosanan saada :D

Videolla harjoitellaan ensin ravissa avoa, 8metrin voltti ja sitten sulku. Se pysyy paremmin takaosan päällä kun on jotain tekemistä, jos vaan menee suoraan eteen se helposti "lössähtää".

Laukassa tein sitten piruetit tyyliin niin kuin ne tehdään Prix St Georges ohjelmassa. Hommaa meillä vielä on mutta olen todella todella ylpeä Hiltonista miten paljon se on talven aikana kehittynyt!!


Ravi:
Piruetit:
20 kommentarer

 1. Hilton e så otroligt snygg! :)

  SvaraRadera
 2. Tosi kiva nähdä videoita, niitä olisi kiva saada useamminkin jos suinkaan mahdollista :)

  SvaraRadera
 3. Mun silmään Hilton on ehdottomasti paremman näköinen kuin Zebbe! On jotenkin aina ollut. Zebbe näyttää edestä välillä todella kulmikkaalta, ei lainkaan pyöreältä niinkuin Hilton aina. En sitten tiedä mitä se johtuu. Hilton tulee olemaan tosi upea!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Itsekin olen aina tykännyt enemmän Hiltonista, onhan musta isokoinen hevonen erittäin näyttävä :) isot kehut Hiltonille, hieno mies :)

   Radera
  2. Hilton kiittää paljon :D

   Radera
 4. Blogin pitkäaikaisena lukijana on kyllä hienoa nähdä, miten te olette kehittyneet noin huimasti. Upean näköistä :) -S

  SvaraRadera
 5. Moikka! Oon siis se sama ano, joka pyysi lupaa videon tekoon, joka on nyt siis valmis. Lataanko youtubeen, vai miten? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Joo lataa vaikka sinne ja voit lähettää mulle linkin s-postiin esim soffi1986@hotmail.com :)

   Radera
 6. Moikka! Oon siis se sama ano, joka pyysi lupaa videon tekoon. Video on nyt siis valmis, eli lataanko youtubeen vai miten? :)

  SvaraRadera
 7. Upeeupee, niin ihana hevonen! Oletko tottunut enemmän näihin isoihin ja raamikkaisiin hevosiin ts. tuntuuko vaikeammalta ratsastaa sirommalla hevosella? Onko hilton ja zebbe sun mielestä yhtä herkkiä ja energisiä vai miten kuvailisit? :)

  SvaraRadera
 8. Miten oot opettanut omille hevosillesi laukanvaihdot? Itse ratsastan 8 v tammaa, joka ei osaa vielä vaihtaa laukkaa kunnolla ja varsinkin esteradoilla meillä tulee toisinaan ongelmia asian kanssa. Olisikos sinulla antaa jotain vinkkejä ihan yksittäisien laukanvaihtojen opettamiseen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saatte pian postauksen aiheesta :)

   Radera
 9. Hiltonista tullaan kyllä vielä kuulemaan!! Ihan mieletön hevonen ja vielä mielettömämpää työtä olet tehnyt sen kanssa:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toivotaan ;) kiitos paljon kiva kuulla :) paljon on kyllä valmentajankin ansiota ;)

   Radera
 10. Vau! Tosi hyvän näköistä menoa! Tykkään erityisesti istunnastasi, olet niin rauhallisen ja vakaan näköinen, mikään paikka ei heilu eikä huoju. :) olisiko sulla vinkkiä miten saisi vakautettua oman jalan, varsinkin pohkeen? Itselläni kantapää menee ylösalas ja reidet heiluvat inhottavasti. Miten saisi rauhallisemman istunnan? Tsemppiä yeille kisakaudelle!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla :) itse haluaisin kuitenkin päästä paremmin istumaan vielä Hiltonin ravissa, se on niin hemmetin iso ja keinuva se sen ravi että siellä on vaikea istua kun se ei aina käytä selkää kunnolla. Suosittelisin harjoittelemaan liinassa, niin että voit vaan keskittyä omaan istuntaasi eikä ollenkaan hevoseen ja sen kautta löytää se oma istunta. Katso myös että sinulla on sopivan mittaiset jalustimet ja myös että et purista polvilla/reisillä. On myös helpompi istua sellaisen hevosen selässä joka käyttää selkää oikeen eikä pompota ratsastajaa :) kiitos ja tsemppiä sinulle istunnanharjoituksiin!

   Radera
 11. Täälläkin toivottaisiin laukanvaihdoista postausta...

  SvaraRadera
 12. Ratsastan isolaukkaisella hevosella ja ylävartaloni tuppaa heilumaan laukan tahdissa. Onko sinulla tähä neuvoja

  SvaraRadera