Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 mars 2015

Viikonlopun treenit

Nyt olen päässyt vähän paremmin treenaamaan Hiltonin kanssa kun maneesin pohja on nyt vähän parempi kun sitä lanataan aika usein :) Perjantaina tein aika lyhyeen jumpan ja keskityin niihin perusasioihin, Hiltonin pitää olla täysin suora, mennä helposti eteen ja venyttää askelta, ja tulla pienin avuin takaisin takaosan päälle. Ratsastan koko ajan uran sisäpuolella missä pohja on vähän parempi ja ihan myös senkin takia että me ei saada seinistä tukea.

kesää odotellessa!
Mä olen saanut opetella ratsastamaan Nipsun aikana sulut ihan eri tavalla, pitää olla tosi tarkkana ettei erehdy siitä että vaan ratsastaa sivulle hevosen niska asetettuna menosuuntaan, vaan se ei tee vielä sulkua. Mun pitää aina ajatella että aloitan avolla suoraan eteen diagonaalilla, eli tuun kulmasta ja käännän diagonaalille ensin avossa, mistä sitten pikkuhiljaa vaihdan sulkuun, tosi tosi tarkkana että lavat menee koko ajan edellä. Näitä harjoittelin laukassa pitkiä lävistäjiä, varsinkin oikea sulku on Hiltonille ollut hankalempi. Kuitenkin tällä "uudella" tavalla saan sen paljon paremmin taivutettua ja se pysyy tahdissa ja takaosan päällä.

Eilen sitten treenattiin vähän enemmän vaihtoja, mitkä sujuvat paremmin ja paremmin, sarjat tulevat varmemmiksi koko ajan. Piruetit ovat hankalat tehdä tuolla kotona mutta yritin kääntää pari puolikasta piruettia ja ajatella sitä että en saa takertua kiinni jaloilla siinä käännöksessä.

Tässä muuten pieni pätkä Zebben ja mun piruettitreeneistä viime viikolta, sitä ulosratsastusta mun pitää harjoitella Zebben kanssa, itse piruetit ovat aika hyvät, tuossa videolla se vähän astui ulos oikeassa piruetissa mutta vasen olikin mielestäni tosi hyvä :)


14 kommentarer

 1. Tuosta videolta ei kyllä paljoa piruettia nää :D kuvattu pelkästään sinua, ei hevosta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. outoa, kyllä mä nään tuossa Zebbeäkin :P meidän pitkällä objektiivilla on kyllä parempi ottaa kuvia kuin videoita kun se zoomaa niin läheltä

   Radera
 2. Hyvinhän tuosta videosta näkee. Ensimmäisessä piruetissa ei näkynyt hevosen jalkoja, mutta ei se haittaa, kun videossa muuten näkyi koko hevonen. :)
  Zebbe näyttää tosi hyvältä! ihanan pehmeän näköinen nyt niskastaan myös läpi piruetin. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla :) zebbe on kyllä parantunut tuon pehmeyden kanssa paljon :)

   Radera
 3. Hyvin näkee videolta ja kiva kun laitoit meillekin näkyviin ja huippua kun Nipsun neuvot kuuluivat mukana :) Piruetit näyttävät olevan tosi hyvällä mallilla, olisin antanut vähintään 7-8 tuosta jälkimmäisestä! Niin se kova työ vaan palkitaan, jatka samaan malliin!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva että tykkäsit :) nuo piruetit onkin ollut se kohta missä ollaan saatu alimmat pisteet(yleensä 5-6) niin olen kyllä tosi tyytyväinen että ne ovat paremmat jo, vielä kun pääsen itse ne paremmin ratsastamaan et se oikeakin olisi sujuvampi :)

   Radera
 4. Tosi kiva nähdä näitä videoita treeneistä/valmennuksista. Hyvältä näyttää! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, yritän pyytää jatkossa enemmän videoita, mutta sillä lyhkäsemmällä objektiivilla ehkä ;)

   Radera
 5. Ihana kuva susta ja Hiltonista 😀

  SvaraRadera
 6. Hei Sophia! Kysyisin sinulta treenivinkkejä =) Hevoseni on vino, niin kuin tietysti jokainen jollakin tavalla ja olen huomannut viimeaikoina että hevoseni työntää oikeassa kierroksessa takaosaansa sisälle etenkin laukassa. Aina se on ollut vähän tyhjä oikealle ohjalle, se on aina ns. helposti asettunut ja taipunut oikeassa kierroksessa mutta oikeasti on tyhjä usein. Se on usein oikealla laukka ympyrällä sen tuntuinen että kohta tulee sulkua (ollaan jo hieman harjoiteltu laukassakin sulkua). Kuinka tätä voisi treenata että takaosa löytäisi oikean paikkansa? Hevonen on laadukas liikkeiltään ja hyvä rakenteeltaan, nyt 7 vuotias. Vastalaukka olisi varmasti hyvä mutta meillä on vain 15x30 maneesi joten se on aika kapea hyvänkin tasapainon omaavalle hevoselle....eli ympyrä reenit aika tiukkoja. Mutta otan vastaan kaikkia vinkkejä joita sinulla olisi asian tiimoilta =) terkuin, Maija

  SvaraRadera
 7. Kerkeisitkö vastaamaan tuohon ylempään? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Joo hyvä kun muistutit :) välillä tulee luettua kommentteja puhelimessa ja silloin vain julkaisen ne ja joskus sitten unohtuu vastaaminen kun pääsen illalla koneelle. Mutta sun kysymykseen: Minä ratsastaisin tuollaista hevosta oikeassa laukassa koko ajan avossa, jotta saisin sen oik.takajalan kunnolla rungon alle, ja samalla yrittäisin saada tukea siihen sisä-ohjaan, jotta olisi tukea sekä ulko- että sisäohjalla, varsinkin kun hevonen on helposti tyhjä toiselle ohjalle. Vastalaukka oikeassa kierroksessa ympyrällä missä asetat hevosta oikealle olisi tosi hyvä harjoitus saada se ottamaan paremmin tukea oikealle ohjalle. tuo 15metrin leveys tietenkin vähän karsii noita vastalaukka-ympyröitä :P ratsasta välillä pohkeenväistöä oikealle oikeassa kierroksessa jotta saat ratsastettua vasemmasta pohkeesta kohti oikeaa ohjaa, niin että saisit sen vasemman pohkeen kautta "työnnettyä" tukea oikeaan ohjaan, kuitenkin tarkkana että se ei siinä heitä takaosaa oikealle. Näitä on aika hankala selittää ja toki muutenkin kun ei ole hevosta nähnyt mutta nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen :) yritä siis vahvistaa oikeaa takajalkaa, ja myös ratsastamalla tuke sinne oikeaan ohjaan. Tsemppiä :)

   Radera
  2. Kiitos Super paljon vastauksesta! Ymmärrän varsin että sinulla on muutakin tehtävää kun heti vastailla näihin kysymyksiin mutta hienoa kun löysit aikaa, en mitenkään pahalla "muistuttanut" vaan odotin vaan vastausta niin vesikielellä etten malttanut odottaa =D Onneks kohta on kesä niin pääsee ratsastaa isommalle alalle! On aika rankkaa hevoselle noin kapea halli, mutta parempi kuin ei mitään. Laukassa avot onkin vielä aika vaikeat vaikka ravissa sujuu hyvin, mutta täytyy alkaa vaan tekee enemmän laukassakin. Meinaa olla vaan aikamoista kiemurtelua alkuun. Nyt kun on harjoiteltu vähän laukkasulkua niin meinaa olla vaikeaa kun hevonen on herkkä kaikelle ulkopohkeen taakse siirtelylle vauhdissa ja alkaa tunkea takaosaa sulku asentoon =D Jos sinulla on näihin kans vinkkejä miten voisin asioita selkeyttää hevoselle niin oisin iloinen! Kiitos vielä paljon =)

   Radera
  3. Ei mitään, toki yritän vastailla aina kun vain ehdin ( ja muistan ;) ). Ajattele sitä "avoa" enemmän niin vain että ratsastat sisätakajalan laukassa etujalkojen väliin tavallaan, eli ei tarvitse hirveästi taipua silloin edestä, saat vaan sen sisätakajalan hyvin alle oikeassa kierroksessa :) ja suluissa älä mieti takaosaa! Lähde aina lävistäjälle avossa, jotta saat oikeasti sen etupään taivutettua ja lavat menosuuntaan, sitten kun pystyt tekemään avoa lävistäjää pitkin siirrät vaan hieman asentoa sulkuun. Helposti menee muuten niin että hevonen menee vaan "pohkeenväistöä asetettuna menosuuntaan" :) tsemppiä treeneihin!

   Radera