Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 3 mars 2015

Hilton paranee!

Hilton on ollut kyllä todella kiva nyt ratsastaa täällä. Huomaa kuinka tärkeä se pohja oikeasti on, varsinkin näin isolle hevoselle! Se liikkuu täällä pohjalla niin mielellään ja niin hyvin, ihan eri hevonen kuin kotona! Tänään sitten yritettiin löytää sitä piaffia ja Hilton teki todella hienoja askelia, huomaa että se rupeaa tajuamaan tämän asian nyt ihan eri tavalla kun viimeksi kun oltiin täällä kun se enimmäkseen tarjosi piruettilaukkaa eikä ymmärtänyt lähteä polkemaan diagonaalisesti jalkojensa kanssa.

Treenattiin sitten vaan ravia ja siihenkin sain takaosan nyt ihan eri tavalla alle sen piffin jälkeen. Sain tosi hyvän tunteen selkään ravissa, siellä oli helppo istua ja pystyin pyytämään isoa ravia eteenpäin ilman että se kaatui etukenoon pois takajaloilta. Erittäin hyvä kaikin puolin :)

Zebben kanssa oli puomitreenit ja jumppapäivä. Mentiin ympyrällä ravissa molempiin suuntiin puomeja jonka kautta saatiin raviin enemmän elastisuutta ja pehmeyttä. Lopuksi sitten vielä vähän piffattiin ja mun piti tehdä etenevää piaffia jossa tein siirtymisiä "kohti piaffia" josta taas eteen "kohti ravia" eli pysyteltiin vähän siin välimaastossa koko ajan. Ne siirtymiset ovat todella tärkeät että ne pystyy tekemään ja ne myös vahvistaa hevosta. Huomenna tehdään sitten vähän enemmän töitä Zebben kanssa ja sitten pitäisi siitäkin ilmestyä tänne vähän kuvia. Mua harmittaa että näistä kuvista tuli todella epäselvät jotenkin. Maneesissa on kyllä hankala kuvata mutta oliskohan kellään mitään vinkkejä miten sais ne vähän selvemmiksi? Nyt asetukset oli ISO 3200 ja suljinaika 1/80 ja 1/100. kamerana sony alphaja Tamronin objektiivi. Onkohan se vaan niin että objektiivi ei ole tarpeeksi valoivoimainen? vai voisko vielä asetuksilla saada paremmat kuvat? :)


Kyllä Hilton oppii käyttämään niitä takajalkojaansa pikkuhiljaa! Rankkaa se vielä on mutta poika yrittää parhaansa, mikä on tärkeintä!


14 kommentarer

 1. Onks se ollut kipeä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei? Tarkoitin että ratsastettavuus paranee

   Radera
 2. Eikös teidän kotitallille vasta valmistunut hieno, uusi maneesi? Vai eikö pohjaa vain huolleta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä, mutta pohja on mennyt kovaksi ja jousto hävinnyt, asiaa yritetään varmasti kyllä parhaan mukaan korjata mutta se voi viedä toki aikaa :)

   Radera
 3. Olisi kiva nähdä kuvia/videoita, kun et vaadi niin korkeaa muotoa eli vähän höntsäilette! Tai vaikka puomitreeneistä ja esteiltä, kun menette! :)

  SvaraRadera
 4. Yleinen ongelma on, että linssi ei tarjoa tarpeeksi paljon valovoimaa maneesikuville. Kiinteällä aukolla oleva linssi on huomattavasti tyyriimpi, mutta kannattava ostos, mikäli maneesissa tulee paljon valokuvattua. Myös täyskennoinen runko kestää huomattavasti enemmän ISO-arvon nostamista, kuin kroppirunkoinen. Suuri ISO tuo kuviin rakeisuutta.

  SvaraRadera
 5. Ongelma johtuu liian heikosta valovoimasta objektiivissa. Maneesi- ja hallikuvaukseen pitää myös olla jo laadukkaampi kameran runko. Erityisesti liikkuvan kohteen laadukas kuvaaminen vaatii nopeutta ja yleensä lisävarusteena asennettuna moottoriperän. Laadukkaissa rungoissa ISO-ongelmaakaan ei ole samalla tavalla kuin edullisissa rungoissa.
  Mitähän edellisessä kommentissa tarkoitetaan kiinteällä aukolla olevalla linssillä? Varmaankin tarkoitetaan kiinteää normaaliobjektiivia, jossa ei ole muunneltavaa polttoväliä (esim 50 mm). Niitä saa kohtuuhintaan ja niissä on mukavasti valovoimaa. Liikkuvien eläinten kuvaamiseen ne eivät kyllä ole kovinkaan helppo valinta. Paras valinta olisi telezoom. Se onkin sitten toinen juttu, minkä verran kunnon runko ja valovoimainen objetiivi maksavat. Mitä valovoimaisempi ja parempi objektiivi, sitä kalliimpia ne ovat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiinteä aukko tarkottaa sitä, että aukko on ja pysyy koko ajan samana, eikä vaihtele polttovälin mukaan kuten sellaisissa objektiiveissa, missä ei ole kiinteää aukkoa. Esim. objektiivi jossa on aukko f2.8 on kiinteä aukko kun taas f4-5.6 ei ole. Eli ihan eri asiaa tarkottaa kun tuo kiinteällä polttovälillä oleva linssi :)

   Radera
  2. No niin homma menee näin: zoom-objektiiveissa puhutaan kiinteästä aukosta. Tämä tarkoittaa sitä, että tälläisessa objektiivissa SUURIN aukko koko polttovälialueella (esim 70-200mm) on kiinteä. Tämä suurin aukko EI kuitenkaan tarkoita ettei pienenpiä ja enemmän syväterävyyttä tuottavia aukkoja olisi. Eli aukkoa voi säätää pienemmäksi muttei enää suuremmaksi kuin max aukon kooksi on ilmoitettu.

   Esimerkki kiinteästä aukosta: EF-s 17-55mm f/2.8
   2.8 aukko on SUURIN (ei kiinteä) valittavissa oleva koko polttovälialueella 17-55mm.
   Ei ole mitään kiinteitä aukkoja muuta kuin vanhan ajan laatikkokameroissa.

   Radera
 6. Mitä tuo diagonaalisesti tarkoittaa ja diagonaalilla kun puhut niistä niin paljon?:)

  SvaraRadera
 7. Mitä tuo diagonaalisesti tarkoittaa ja diagonaalilla kun puhut niistä niin paljon?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. eli polkea diagonaalisesti = vasen etu ja oikea takajalka nousee samaan aikaan, ja diagonaalilla on sama kuin lävistäjällä :)

   Radera
  2. eli polkea diagonaalisesti = vasen etu ja oikea takajalka nousee samaan aikaan, ja diagonaalilla on sama kuin lävistäjällä :)

   Radera