Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 2 mars 2015

Tuulen tallilla valmentautumassa

Eka valmennuspäivä pulkassa, oi ette arvaakaan kuinka onnellinen olin nähdessäni Zebben taas < 3 se hevonen on mulle niin äärimmäisen tärkeä etten voi edes sanoin kuvailla!
Tänään ratsastin Hiltonin itse, ihme ja kumma ne ongelmat mitä meillä on ollut kotona hävisi täällä :P en voi muuta keksiä kuin että Hilton reagoi niin vahvasti kovaan pohjaan kotona :/ mikä on tosi harmi sillä täällä se liikkui tosi mielellään eikä tuntunut vinolta, eli mielellään jakoi painon tasaisesti molempiin takajalkoihin. Harjoiteltiin todella loivia sulkuja, kun se helposti menee tosi jyrkkiä mutta silloin myös tekee ne vähän väärin. Sain tosi hyviä pätkiä tehtyä suluissa missä se pysyi tahdissa ja takaosan päällä. Olin oikeen tyytyväinen Hiltoniin tänään :) se jopa tajus nyt ihan eri tavalla piaffinkin ja saatiin tosi hyviä askelia tehtyä! Huomenna olisi tarkoitus katsoa enemmänkin sitä piaffia kun se nyt tuntui tajuavan sen hyvin. Ennen se vaan tarjosi piruettilaukkaa kun sitä kokosi käynnissä mutta nyt oli ajatus ihan oikea ja tuli hyvässä tahdissa piaffi-askeleita.Nipsu ratsasti Zebben tänään jotta saisin nähdä miltä mun poika näyttää kuukauden treenin jälkeen. Se oli huomattavasti pehmeämpi koko kropastaan ja ravi oli todella paljon parempi! Se on vaan niin hemmetin hieno hevonen!! Se tekee ihan älyttömän hyvää piaffia nyt. Huomaa että tämä on sille todella helppoa, Nipsu pystyy nyt vähän kääntelemään sitä jopa siinä piaffissa ilman että sen jalat menee solmuun tai tahti kärsii :)

Huomiselle saan ehkä kameramiehen paikalle ottamaan vähän kuvia ja videoita, tänään en valitettavasti saanut ketään kuvaamaan.


15 kommentarer

 1. Olisi tosi kiva nähdä hiltonistakin videota missä se tekee piaffia! :) Zebbestäkin olis ihana saada videomateriaalia nyt kun se on ollut ratsutettavana. :) Jos on mahdollista, niin pitempiä videoita?

  SvaraRadera
  Svar
  1. katsotana jos huomenna saadaan jotain materiaalia aikaan :)

   Radera
 2. Miten sä oot opettanut piaffia sun hevosille? Ja olis kiva kuulla sun mielipide siitä piaffi-kohusta mikä on noussut siitä jostain kurssista? :) ps. musta sulla on niin ihania hevosia ja tykkään tosipaljon sun toimintatavasta niiden kanssa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mä en ole itse opettanut hevosilleni piaffia vaan ollaan se yhdessä valmentajani kanssa tehty. Piaffi on erittäin koottua ravia paikallaan, eli se vaatii hevoselta että se on siinä koulutusvaiheessa että se pystyy kokoamaan niin äärimmäisen paljon, ja se myös vaatii sen että se on rento ja vastaanottavainen oppimaan uutta asiaa. Se tehdään kokoamalla hevosta käynnissä, pitämällä se koko ajan rentona, ja jos on esim joku maastakäsin auttamassa raipan kanssa niin ratsastajan pohje on TÄYSIN irti hevosesta, eikä edestä saa missään vaiheessa lukita hevosta, päinvastoin hevoselle annetaan paljon tilaa edestä koska liikkeen on mentävä eteenpäin ja hevosen pitää ajatella eteen kun sille opetetaan piaffia. Piaffia ihan paikallaan tehdään vasta sitten kun hevonen osaa homman kunnolla, eli siitä ei tod mielestäni voi aloittaa. Mieluummin pientä ravimaista hölkkää vähän eteenpäin, pääasia että saadaan painoa takaosan päälle enemmän ja enemmän. itse en ollut kyseisessä valmennustilaisuudessa joten en osaa kokonaisuudesta sanoa yhtään mitään mutta tuo videopätkä ei mielestäni edustanut kouluratsastuksen tai piaffin opettamista. kouluratsastushan on harmoniaa ja yhteistyötä hevosen ja ratsastajan välillä ja se pitää saavuttaa niin että hevonen on yhteistyöhaluinen ja mukana hommassa :)

   Radera
  2. tuohon voisin vielä lisätä että me ollaan siis lähinnä käynnistä opetettu piaffia mutta myös ravista alas piaffiin ja takaisin raviin, tai vaan "melkeenpiaffiin" ravista, eli kohti piaffia ja heti kun hevonen laskee takaosan alle se ratsastetaan eteen, eli tehdään homma sille mahdollisimman helpoksi kunnes voimaa on enemmän tehdä pidempiä pätkiä. tämä nyt on mun mielipide ja näin minulle on opetettu. tapoja on monta!

   Radera
  3. Hyvä ja kuvaava vastaus! :)

   Radera
  4. Tosi hyvä vastaus! :)

   Radera
 3. Moikka! Olisko sulla vinkkejä todella jäykän hevosen ratsastamiseen? Kyseinen hevonen on todella jäykkä, mutta lopputunnista se yleensä alkaa jo käyttää selkää, mutta seuraavana päivänä tuntuu, että joudun aloittamaan kaiken alusta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tarkistaisin hevosen ruokinnan ensin ja pyytäisin ell katsomaan hevosen, sekä tarkistamaan varusteet, ja pohjan millä ratsastan. Sittenhän se on toki ihan niin että jotkut hevoset vaan ovat jäykempitä kuin toiset ja tarvitsevat pidemmän verkan :) mun on vaikea neuvoa tämmöisessä tilanteessa kun en ole hevosta nähnyt. kysy valmentajaltasi parempia neuvoja :)

   Radera
  2. tarkistaisin hevosen ruokinnan ensin ja pyytäisin ell katsomaan hevosen, sekä tarkistamaan varusteet, ja pohjan millä ratsastan. Sittenhän se on toki ihan niin että jotkut hevoset vaan ovat jäykempitä kuin toiset ja tarvitsevat pidemmän verkan :) mun on vaikea neuvoa tämmöisessä tilanteessa kun en ole hevosta nähnyt. kysy valmentajaltasi parempia neuvoja :)

   Radera
 4. Ojoj Sophia!! Du bord kom å lär piaff ti vårt stall. De fruktansvärt hemskt att se när dom rider passage å piaff varv efter varv,nån står å slår me spö från marken,ryttarens ben e fasstklämda,ryggen nersängt på hästen,hästen huvu nånstans högt upp för att dom e fasst frammifrån.. de kapplar å smäller när hästarna hela tiden smäller in i väggarna! Ja de så hemskt så man vill int se på! ..men där tränar di me sin tränare bara!! ja kanske int sku bord säg nå,har aldrig ridigt piaff eller passage..men så mycke vet man nog att sådär sku ja aldrig vila att min häst sku måst jobba. De ju klart att man måst börja nånstans ifrån..men tycker ändå de så meningslöst att tvinga hästen,när den int orkar å nästan får panik. De låter ju som djurplåger nu när ja skriver,så e de ju ändå int,de duktiga hästar å ryttare.. men..

  SvaraRadera
 5. Onpa mahtavaa, jälleen, huomata että kuulut tähän valitettavan pieneen kuppikuntaan, joka kouluttaa hevosiaan positiivisin menetelmin! Oli erittäin hyvä että tästä piaffin koulutuksesta tuli kohu, järjellä ajatellen liikehän koostuu hevosen voimasta ja kyvystä koota itsensä sekä lihaksistosta joka pystyy tähän. On ihana huomata että sinulla ja valmentajallasi on malttia ja taitoa sekä aikaa kouluttaa hevosesi näin. Onneksi valmentajasi ja sinä itsekin valmentajana viette tätä positiivisuutta eteenpäin. Kisoissahan se nähdään. Onnea ja menestystä kummallekin, sinulle hevosineen sekä valmentajallesi. Teette kullan arvoista työtä hevostenne ja tämän positiivien koulutuksen eteen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. mielestäni on tosi harmillista että jotkut luulevat että "väkisinvääntämisellä" saavutetaan yhtään mitään mikä kuuluu kouluratsastukseen, tai hevosen käsittelyyn ylipäänsä. Meillä on suuri vastuu näistä isoista ihanista nöyristä kaunnista eläimistä, he tekevät niin paljon vuoksemme niin meidän on pakko katsoa että annetaan niille mahdollisimman hyvä ja reilu elämä. ei se ole mikään itsestäänselvyys että me saadaan niillä ratsastaa ja treenata! Ei niidän ole pakko tehdä meidän vuokseen yhtään mitään! Vaikka jotkut ihmiset näin näyttää uskovan välillä... Pitäisi ehkä osata olla vähän enemmän kiitollinen siitä että me ollaan niin onnekkaita että voidaan työskennellä näitten isojen ihanien eläimien kanssa, ja näyttää se kiitos enemmän niille hevosille eikä vaan rankaista niitä siitä että me ei osata niille näyttää aina mitä me halutaan niitten tekevän ;)

   Radera
 6. Kaunista tekstiä nämä kommenttisi. Oma valmentajasi kuitenkin osallistui kolmena päivänä tähän kohuttuun valmennukseen. Mitä mieltä hän oli siitä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehkä sun kannattaisi kysyä sitä häneltä? Naurettavaa kuitenkin tommonen päättely että kaikki osallistuneet hyväksyvät tuon mitä videolla tapahtui. Tuliko pieneen mieleen että hän kävi ensimmäistä kertaa Suomessa ja monet kävivät ensimmäistä kertaa kokeilemassa.

   Radera