Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 20 mars 2015

Toivomuksia?

Tuntuu että olette olleet vähän hiljaisempia nyt hetkeen niin ajattelinkin kysyä että onko teillä mitään toivomuksia, haluatteko esim huomisen Kyran klinikasta postausta, ja minkälaista? Itse ajattelin oman oppimisen kannalta ottaa kynä ja paperi mukaan ja kirjoittaa kaikki Kyran viisaat sanat alas paperille ;) Joten hyvin voisin sitten koota jonkun postauksen teillekin tänne, ellei kaikki ole itsekin menossa klinikkaa katsomaan?

Hilton on nyt saanut loppuviikon pitää vähän vapaammalla, se oli niin superi valmennuksissa ti ja ke! Eilen juoksutin sitä kevyeesti ja tänään se pääsee maastoon, huomenna vaan tarhapäivä koska olen Ypäjällä. Sunnuntaina pitää sitten varmaan jumpata koko hevonen läpi taas jotta voidaan alkuviikosta jatkaa treenejä :)

Zebbeäkin on ihan järkyttävä ikävä! En millään malttais odottaa että saan sen taas kotiin, mutta yritän nyt vaan malttaa koska tiedän että Nipsu tekee sen kanssa niin hyvää työtä niin kyllä sitä kannattaa vähän sinnitellä ;)40 kommentarer

 1. Ehdottomasti Kyran klinikasta koostetta! Itse en pääse paikalle ja sisältö kiinnostaa kovasti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okei pitää yrittää tehdä mahd kattava kooste klinikasta :)

   Radera
 2. Mun mielestä sun postaukset on aina mielenkiintoisia. On kiva kuulla mitä ootte treenannu ja miten. Millaisia maastolenkkejä teette ja millaiset maastot teillä on käytössä? Joo ja Kyran klinikasta olisi tietenkin kiva kuulla ja mitä ajatuksia se sinussa herättää. Ihanaa viikonloppua, hieman koleammasta säästä huolimatta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No hyvä että ne kiinnostaa vieläkin, vähän ajattelin onko porukka kyllästynyt ;) mulla on hevosenhoitaja joka käy 2krt viikossa nyt Hiltonin kanssa maastossa, saan minäkin pari päivää sitten vähän vapaampaa, vaikka nykyään on kyllä sitten jotain ratsutettavia kuitenkin joten on vaikea pitää kokonaan vapaata tallilta ;) meillä ei ole mitään superhyviä maastoja mutta on vähän metsää,peltoa ja sitten asuinaluetta :P kivaa viikonloppua sinulle myös!

   Radera
 3. Mielellään Kyran klinikasta lukisi postauksen.

  SvaraRadera
 4. Kyran klinikasta olisi tosi tosi huippua saada melko kattavakin postaus :) lukisin mielelläni !

  SvaraRadera
 5. Itse en ole menossa Kyran klinikalle, joten olisi ihan huippua, jos tekisit koosteen Kyran neuvoista :D .

  Treenivinkit kiinnostaa myös. Aina on kiva lukea, mitä ootte milloinkin treenanneet. Myös Zebben kuulumiset/kehittyminen Nipsun luona kiinnostaa.

  Inspiroiva blogi! Terkuin Susanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, itselleni on aina kivointa kirjoittaa treeneistä koska haluan myös itseäni varten kirjoittaa tätä blogia, eikä vaan muitten takia. Toki se on kivaa että muutkin haluavat lukea ja saavat toivon mukaan jotain vinkkejä myös itselleen :) Zebbestä tulee varmaan sitten enemmän postauksia taas kun se pääsee kotiin, olen vähän antanut Nipsulle "työrauhaa" Zebben kanssa, haluan mieluiten tänne blogiin kirjoitella sitten mun ja Zebben treeneistä vaan. Mutta hyvin Zebbe siellä kehittyy ja siitä tulee varmaan enemmän irti että miten ja mitä Nipsu tekee sen kanssa kun saan sen kotiin ja jatkan itse sen kanssa työskentelyä :)

   Radera
 6. Sähän voisit tehdä jonkun videopostauksen jossa puhut kameralle?:) Saako korjata sun kirjoittamista? Kevyesti ei kevyeesti. Kirjoittaa ylös ei alas.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei apua sellasta en halua tehdä :D saa ehdottomasti korjata, äidinkieleni on kuitenkin ruotsi niin varmasti tulee välillä kirjoitusvirheitä, joten on vaan kiva jos joku jaksaa korjata mua ;)

   Radera
 7. En saanut enää lippuja Kyran klinikalle, joten minusta olisi ainakin superihanaa, jos viitsisit jakaa muistiinpanojasi myös tänne blogin puolelle! :) En tiedä, oletko aiheesta jo joskus postaillut, mutta olisi hienoa saada vinkkejä ja "mielikuvaharjoituksia" yms. ohjeita harjoitusravissa istumiseen. Treenivinkkejä ja ylipäätään juttuja treeneistä lukee myös aina mielellään!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiva juttu, yritänkin tehdä mahdollisimman kattavan selostuksen Kyran jutuista :) se on itsellekin todella opettavaista kun saa tänne blogiin sitten vielä kirjoittaa asiat ja pohtia niitä vähän enemmän vielä :) yritän keksiä jotain mielikuvaharjoituksia,tai hyviä vinkkejä tuohon!

   Radera
 8. Moikka! Kiva kun kysyt. Tähänkin mennessä postaukset ovat olleet tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa luettavaa :)

  Ja kun kerran toiveita sai esittää niin tässä muutama: Istuntaharjoituksia ja mihin erityisesti kiinnität omassa istunnassa huomiota ja miten korvaat omia virheitä ois kiva lukea. Ja vähän kehonhuoltopuolen juttuja. Liikunnasta jo kirjoittelit aiemmin mutta teetkö jotain tiettyjä venytyksiä/verryttelyä ennen ratsastusta? Kyran klinikalta kiinnostaa tietty sun muistiinpanot ja omat ajatukset mitä sieltä herää. Samoin valmennuksista omaa pohdintaa, fiiliksiä ja jos hiffaat jotain uutta niin sun mielipiteet kiinnostaa et miksi uusi tapa tehdä asia/harjoitus toimii erityisesti sulle ja/tai sun hevosille.

  Antoisaa klinikkaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Kiva kuulla että postaukset ovat kiinnostavia ja inspiroivat :) istuntaharjoituksista voisin yrittää jotain keksiä, ainahan siinä on parannettavaa ja korjattavaa! Tästä yritän tehdä erillisen postauksen kyllä! Ja Kyran klinikasta tulee varmasti kattava postaus. kiitos :)

   Radera
 9. Kyran klinikan postaus kiinnostaa ! Ja tosiaan kaikista postauksista tykkään, mitä pidempi sen parempi ;) aina jaksan lukea!

  SvaraRadera
 10. On toivottu moneen kertaan laukanvaihdoista postausta. Lisäksi vinkkipostaukset ovat toivottuja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo siitä yritinkin etsiä vanhaa postausta koska olen siitä jo tehnyt ennen postauksen mutta jos en sitä nyt löydä niin voin tehdä uuden, kun sitä on tosiaan toivottu pari kertaa :) minkälaisia vinkkipostauksia tarkoitat?

   Radera
  2. Laukanvaihdoista olisikin kiva! Olen tosi huono niissä, ja on mahdoton yrittää opettaa hevosta tekemään oikein kun en hallitse omia apuja enkä oiken tunne missä vaiheessa pitää tehdä mikäkin apu. Vanha hevonen kun vaihtoi ajatuksella vähän painoa siirtämällä :D Nyt takapää ei meinaa vaihtua ja alan itse sitten sähläämään... Voi olisipa mahis tuoda ratsutettavaksi jos olisi vähemmän välimatkaa ja enemmän rahaa :D

   Radera
 11. Heippa! Olisi kiva saada vaihteeksi vinkkipostauksia tavisratsastukseen :) me lukiat emme ole piffipaffi tasolla niin olisi kiva saada sinulta mietteitä tärkeistä harjoituksista mitä voi suorittaa he c tasoisetkin, mutta reenaisit niillä omiakin ratsuja.. Olisi välillä kiva saada myös lifestyle postaus siviilielämästäsi, joka sisältäisi arki outfitin, ruokaa ja kuntosalireeniä/lenkkiä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehdottomasti :) minä ratsastan eniten vaan ihan "simppeliä" perusjuttuja, olen vaan ajatellut että ne ovat niin tylsää hommaa ettei kukaan jaksa lukea mutta se on ehkä totta että ehkä menee toisinpäin :)

   Radera
 12. Tuohon kehonhuoltoideaan liittyen, onko sulla lähentäjät/nivuset (reiden ihan yläosa) jumissa kun ratsastat niin paljon? Itse tuskailen asian kanssa enkä tiedä miten ne saisi auki. Venyttely tuntuu lähinnä häijyltä mutta pitäisikö vaan joka päivä yrittää venyttää... Ne on päässeet jotenkin krooniseen jumiin ja kamala jos ratsastaa viikon tauon jälkeen kuinka aina ärtyvät. Niin oletko enemmän ratsastavana huomannut tällaista? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä en ole itse asiassa huomannut sellaista ongelmaa mutta käyn myös salilla jumppaamassa ja venyttelemässä että ehkä ne pysyy sen takia sitten vetreinä :)

   Radera
  2. Okei, no ehkä tuo että huoltaa itseään muutenkin kuin ratsastaen. Mulla esim spagaattimaisesti venyttäen tuntuu häijyltä eikä sellaiselta normaalijumilta. Mutta kiva jos jotain just sun muusta liikunnasta/venyttelystä jaksat joskus tehdä :)

   Radera
 13. tuskin kukaa enää jaksaa tätä blogii lukea ku sun ja hevosten taso on laskenu..

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi raasu :D no kiitos kun kerroit mielipiteesi :P

   Radera
 14. No huhhuh mikä kommentti! Toivottavasti jaksat kirjoittaa blogia, on todella mielenkiintoista seurata noin korkeatasoisen ratsastajan treenejä/elämää. Luulen että menestyksesi voi aiheuttaa kateutta ihmisissä ja se että pystyt panostamaan niin paljon rahaa ja aikaa hevostan treenaamiseen aiheuttaa aina kateutta. Älä lannistu vaan jatka samaan malliin ja minusta on hienoa että me taviksetkin saamme lukea näin hyvien hevosten ja menestyneen ratsastajan treeneistä. Tsemppiä kisakauteen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaksan jaksan, tämän tyylisiin kommentteihin olenkin jo hyvin tottunut, se tosiaan kuuluu vähän asiaan ;) ja tottakai jatkan blogin pitämistä, se on hauskaa, saa itsekin pohtia treenejä ja ratsastusta vähän syvemmin ja on kiva kun saa myös lukijoitten kanssa vähän keskustelua pystyyn välillä :) ja kiitos paljon, sitä tarvitaan!

   Radera
 15. Omat heppamokat, hulluimmat tempaukset hevosten kanssa? Miten mielipiteet esim. Harjoiteltavista liikkeistä on muuttunu matkan varrella ja mistä? Olisi kiva nähdä vanhoja kuvia ajoilta jolloin aloitit ratsastuksen. Mikä on motivoinut tähtäämään huipulle asti ja mikä tämän motivaation pitää yllä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä en oo varmaan mitään hirveen hullua tehnyt hevosten kanssa :D mutta tuosta oman ratsastuksen kehittymisestä voisinkin kirjoittaa varsinkin nyt kun tuntuu että olen oppinut ratsastamaan ihan eri tavalla :) jossain on postaus mun ratsastushistoriastani, ei pitäis olla edes mikään hirveen vanha. Motivaatiota löytyy vaikka kuinka kun mä vaan niin rakastan tätä lajia ja hevosia, ja sitä yhteistyötä niitten kanssa, tämä on vähän kuin taidetta tämä laji,eikä ikinä voi oppia tarpeeksi, päinvastoin oppimisinto vaan kasvaa koko ajan!

   Radera
 16. Musta ois kiva lukea siitä, miten aloitit ratsastuksen ja miten olet tähän asti päätynyt. Kaikki istuntaneuvot olisi myös mahtavia, samoin jos kirjoitat Kyran klinikasta. Muistelin, että joskus olet maininnut jotain juoksuttamisesta ja teit sen vähän eritavalla, kuin että hevonen vain hölkkäilee liinan päässä. Siitä olisi kiva kuulla, ja esimerkiksi jos olet opettanut hevosillesi jotain liikkeitä maastakäsin tms :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun ratsastushistoriasta löytyy tosiaan täältä blogista jo postaus :) Kyran klinikasta tulee postaus, kirjoitin niitä muistiinpanoja ja otin jonkin verran kuvia. Pitää vaan koota kaikki Kyran jutut hyvin yhteen vielä, alkuviikosta viimeistään saan sen varmaan kasaan :) juoksutuksessa olen ennen käyttänyt pessoa-systeemiä mutta nykyään juoksutan niin harvoin että olen vaan käyttänyt sivareita nyt jos juoksutan :)

   Radera
 17. Ja kiitos kaikille kommenteista! On se paljo kivempi kirjoitella tänne kun saa vähän palautetta ja keskustelua kehiin teiltäkin :)

  SvaraRadera
 18. Olisi kiva kuulla sun lemppari hevosista, omia ei lasketa, kansainväliseltä tasolta, suokeista, poneista...
  Yleisimmät virheluulot ratsastuksesta harrastuksena ja yleisimmät mokat ratsastaessa, ihan yleisellä tasolla.
  Sulla on niin hyviä ideoita ja postauksia että vaikea keksiä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei tähän liittyen sellainen mikä fb:ssäkin ollut, heppahaaste, eli vaikka 5 (tai enemmänkin, koska Z ja H jo paljon esillä) sulle tärkeintä hevosta matkan varrelta :)

   Radera
 19. Luen säännöllisesti blogiasi ja odotan aina innolla uusia postauksia vaikka kovin usein ei tulekaan kommentoitua. Kaikki treeni ja vinkki postaukset kiinnostaa. Ihanaa päästä seuraamaan tuon tason ratsastajan treenejä ja hevosten kehitystä.

  SvaraRadera
 20. Ihan mielenkiinnosta ja omasta elämäntilanteesta johtuek olisi kiva kuulla rahasta. ;) paljonko kuukaudessa menee hevosiin, tallivuokriin, valmennuksiin ym. Aika harva bloggaaja uskaltaa näistä puhua kovin avoimesti, vaikka eiköhän jokainen tiedä kuinka kallista tämä harrastus on...

  SvaraRadera
 21. my day olis kiva😊

  SvaraRadera
 22. Olisi kiva jos tekisit postauksen oikeustieteiden opiskelusta. Oliko se raskasta tai vaikeaaa? Jne. Ala kovasti kiinnostaisi, joten siitä haluaisin kuulla! :)

  SvaraRadera