Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 19 april 2015

Ypäjän lauantaiHilton oli taas ihana oma itsensä ja sijoittui vaativassa B:ssä toiseksi 32 ratsukon joukossa! Huomas että oli melkeen haastavampaa pitää se takajalkojen päällä noin helpossa ohjelmassa missä mennään vaan suoraan eteen, mutta teki sille oikeen hyvää tehdä vähän helpompi ohjelma PSG:n jälkeen. Ensi viikolla mennään sitten Vaativa A:0 Ponihaassa, luulen että se on oikeen sopiva ohjelma vaikeusasteeltaan Hiltonille.Zebbe on täysin kadonnut johonkin! Katselin videoita tänään, ja sen rentous ja pehmeys on kyllä täysin kadoksissa. Niin jäykkä ja kireen näköistä menoa että ihan hirveää :/ Joten nyt kyllä aion tehdä niin että Zebben kanssa vaan jumppaillaan koko ensi viikko, jos saisin sen taas pikkuhiljaa vähän rentoutumaan ja sen kautta sen toimimaan taas paremmin. Sitähän olen aina tehnyt, enimmäkseen vaan perusjumppaa, ja se kyllä vaatii sen jotta pysyy hyvänä kun se muuten niin helposti jännittyy ja vähän käpertyy itseensä ja silloin siitä tulee tommonen. Eli ei kokoamisia, ei mitään vaikeita juttuja, vaan ihan super basic asioita koko ensi viikko, jotta se oikeasti rentoutuisi 110%.Meidän Inter 1-rata eilen oli jotain niin järkyttävää että mua oikeen hävetti katsoa se videolta. Tulos oli vähän päälle 62%... Nyt pitää vaan yrittää unohtaa viikonlopun radat ja keskittyä tulevaan. En saa masentua nyt tästä, mä tiedän että me osataan, ja me pystytään niiin paljon parempaan, kunhan saan taas Zebben työskentelemään mun KANSSA eikä mua vastaan, ja saan sen kropan rennoksi ja pehmeäksi taas. Olen ehkä yrittänyt nyt liikaa sen kanssa, joten nyt palataan 100 askelta taaksepäin niin ehkä se vähän auttais meidän ongelmaan :)

10 kommentarer

 1. Hilton on kyllä mielettömän upea hevonen! Voisikohan tuo Zebben jännittyneisyys johtua siitä, että ette ole vielä tauon jälkeen saaneet "kisapakkaa" kasaan? :D tsemppiä tuleviin kisoihin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton on kyllä :) joo Zebbe ei ole kertaakaan mennyt Ypäjähallissa hyvin, eikä se muutenkaan kauden alussa ikinä ole hyvä kun jännittää vähän liikaa ja käpertyy radalla itseensä eikä anna mun vaikuttaa, vaan enemmänkin ärsyyntyy kun mä yritän sitä korjailla :P kyllä se siitä taas, onneks tunnen sen jo niin hyvin, että se vaan on tämmönen, erittäin hankala tapaus välillä :P mutta sitten kun se menee hyvin se on niin paras!!

   Radera
 2. Ihana analyysi, olet selvästi hyvin hevoslähtöinen ratsastaja! Tuolla asenteella ihan varmasti löydätte taas sen yhteisen sävelen. Eikä nuo Zebben prosentit nyt mitään huonoja olleet!
  Onnea Hiltonin kanssa tehdyistä tuloksista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei ollutkaan, viime vuonna olisin ollut oikeen tyytyväinen näihin tuloksiin :P mutta kun hevonen nyt pystyy niin paljon parempaan, ja kun se nyt antoi kaikkea muuta kuin hyvää tunnetta radalla, niin se häiritsee eniten. Haluan rennon, yhteistyöhaluisen hevosen joka kuuntelee minua radalla :) ei villiä,selkä jäykkänä "älä koske muhun" hevosta :) kyllä se siitä, Zebbe on pieni herkkis ja sillä pitää olla kaikki palikat kohdallaan jotta se toimii hyvin kisoissa. Nyt on niin monta asiaa jotka olleet "väärin" , isoin syy varmana se että mä en ole vielä päässyt ihan yhteiseen säveleen sen kanssa kun se oli 2kk toisella ratsastajalla. Se vaikuttaa todella paljon tohon hevoseen.

   Radera
 3. Onnea Hiltonin hienosta sijoituksesta! Seurasin teitä equipesta ja olitte ihan viime hetkille asti ykkösiä. Eikös voittajalla ollut samat prosentit kuin sulla? Oliko sillä sitten parempi yv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo sillä oli just samat pisteet, alapisteet sitten erottavat voittajan kakkosesta ja sillä oli paremmat :)

   Radera
 4. Hei tsemppiä Zebben kanssa! Muista taas, ettet yritä liikaa Zebben kanssa, niin että jännitätte molemmat siellä radalla! Te varmasti osaatte ja tuutte tekemään vielä kesällä todella hienoja ratoja! Lukijatkin tietävät, että Zebbe on sinulle se iso ykkönen ja haluaisit kovasti saada sen kanssa hyviä ratoja, mutta niin kuin olet joskus kirjoittanut tännekkin, sillä voi olla radalla myös huonot puolensa jos asettaa itselle liian isot paineet. Joten tsemppiä ja onnea treeneihin ja kisoihin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon sun kommentistasi :) se onkin ihan totta, että mä haluan niin paljon että se tekee hyvän radan ja ehkä siinä alitajuisesti yritän jotenkin liikaa ja sitten Zebbe myös siitäkin jännittyy. Mä yritän kyllä psyykata itseäni nyt tämän viikon ja yritetään vaan jumppailla perusasioiden kanssa tässä ennen ponihaan kisoja, niin toivotaan että oltais molemmat vähän rennompia sunnuntain kisoissa :)

   Radera
 5. Olen aikaisemminkin kysellyt täällä sinulta tätä asiaa, mutten ole saanut vastausta. Mutta olisiko mahdollista saada postausta jossa kertoisit tehtäviä joita sinua huomattavasti alemmalla tasolla olevatkin voisivat tehdä ja mihin niissä kannattaisi kiinnittää huomiota :) Olisi todella mahtavaa jos pystyisit tekemään!

  SvaraRadera
 6. Oho, zebbe näyttää vaalentuneen paljon!

  SvaraRadera