Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 maj 2016

Elämäni parhaat treenit Hiltsun kanssa!

Kyllä kannatti lähteä myöhään illalla ratsastamaan, vaikka olikin vähän väsy :P Hilton oli myös eilen tosi positiivinen ja hyvä, mutta tänään se oli kyllä niin hyvä etten ikinä ole sitä noin hyvänä ratsastanut!!

Vihti 5.5-16 (C) Riitta Kullberg


Niin nyt pitää heti kirjoittaa alas että mitä mä nyt sitten tein että siitä tuli niin hyvä.. No, ensinäkin mä verkkasin sen paljon laukassa, paljon loivia sulkuja, ja vastalaukkoja. Olin tosi tarkka että en yhtään itse jäänyt pitämään sitä kiinni jaloilla tai ohjilla. Eli annoin sen mennä aika "yksin" siinä alussa. Se on niin iso hevonen että sen on pakko selkeästi ymmärtää että sen pitää kantaa itse itsensä ja mennä itsestään eteen. Tästä sitten sitä voi pikkuhiljaa lähteä "pyydystämään" lähemmäs ja lähemmsä apuja, kuitenkin niin että se ei saa yhtäkään mahdollisuutta ottaa liikaa tukea minusta.

Tämä toimi niin hyvin, sain sen oikeen hyvin takaosan päälle, niin että se oli aktiivinen mutta silti rento (sehän helposti vähän jännittyy ja tulee kireäksi esim kun kokoaa piruettilaukkaan). Nyt se pysyi oikeen hyvin rentona selän läpi vaikka kokosin ihan piruettilaukkaan ja pystyin vähän kääntämään niin että se oli rentona. Tämähän on meidän isoin ongelma kun se jännittyy vähän piruetissa ja tulee niskan kanssa liian ylös ja selkä tulee liian kireäksi.

Oli sitten pakko kokeilla raviakin kun mulla oli niin fantastinen tunne, ravihan on meille se vaikein.. No eiköhän sekin sitten toiminut kuin unelma!! Tässä huomasin että mun pitää aktivoida sitä enemmän mun ulkopohkeella eikä niin paljon sisäpohkeella. Oikeastaan ajatella enemmän että nopeutan ulkoetujalan. Hilton ei ole mun kanssa ikinä ravannut noin hyvin!! Ihan supermahtava fiilis!

Hilton pääsi kisojen jälkeen kaksi päivää putkeen maastoilemaan, ja se on kyllä tehnyt sille todella hyvää. se on niin paljon iloisempi ja motivoituneempi nyt, oikea unelma ratsastaa!! Onneks se pääsee huomenna taas maastoilemaan ;) mun pitää ehkä pakottaa itseni lähtemään sen kanssa myös maastoon sitten kun Hiltsun maastokaveri Mia lähtee takaisin Tampereelle. Tämän fiiliksen mä haluan tuntea joka kerta kun me treenataan ;)

Vielä lopuksi saatte ihastella lisää Riitta Kullbergin ja Sanni Lindbergin ottamia kuvia Vihdistä, nämä olivat mielestäni ihan sairaan makeet:10 kommentarer

 1. Hienoja kuvia, tuo viimeinen verkkakuva etenkin, wau!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo nämä olivat kyllä tosi hienoja :) ja huomaatteko että Hiltonin pitkä selkä on hävinnyt? ;D

   Radera
 2. Hyvä kirjoitus ja tosiaan moni on viime päivinä tuntenut, että hepat toimii paremmin, uskon itse, että lämmin keli ja sitä myötä valmiiksi lämpöisemmät ja treenivalmiit lihakset tuntuvat satulaan?? Hiltonista on tullut ihan mielettömän hieno hevonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on varmaan totta joo :) mä uskon että Hiltonin kannalta myös se että se on saanut palautua rankasta treenijaksosta ja rupeaa nyt olemaan taas uutta energiaa, ja ne asiat mitä se on oppinut ovat sisäistyneet nyt paremmin, ja mä olen oppinut sitä pikkuhiljaa taas ratsastamaan ;) ja kyllä sen mieli virkistyy maastoilusta kun se saa siellä laukkailla ja innostua :P Hilton kiittää, en oikeen meinaa uskoa että tuo on mun oma hevonen <3

   Radera
 3. Näissä kuvissa näyttää että satula on todella edessä, se ei varmaan ole mutta tuo lakanan kokoinen satulahuopa vääristää optisesti selän mittasuhteita, vaikka sanot että selkä on lyhentynyt (uskon) se ei näytä sille, vaan selkä näyttää todella pitkälle kun satulahuopa on noin kaukana, melkein lanteella.

  SvaraRadera
 4. Voi taivas miten upea hevonen sulla on!

  Aivan kertakaikkisen upea ja kaunis! Te sovitte toisillenne täydellisesti.
  Mikä askellus ja uljas olemus hevosellasi on.

  Ratsastajana sinulla on taas nii hyvä istunta, mutta ripaus hymyä huuliin ja iloa olemukseesi. Toki ymmärrän, että keskittymisesi tulee esiin niin voimakkaasti kasvoillasi, sillä vaatiihan tuolla tasolla kovaa työtä ja keskittymistä.

  Hymyile ja nauti, äläkä ole liian ankara itsellesi. Olet varmasti monessa asiassa oikea pikku perfektionisti?

  Hienoa, että annat hevosesi käydä maastossa! Nauttikaa maastoilusta, olette sen ansainneet. Maastoilu on kuin rahaa pankkiin laittaisi, sillä siitä saa lisää energiaa ja hyvää mieltä. Ilmapiirin vaihdos näkyy sitten hyvin koulu työskentelyssä.

  SvaraRadera
 5. Upeita kuvia! Kiinnostaisiko sua tehdä video tai kirjoittaa ohjeet, miten teet sun kisanutturan? Se on aina niin siisti ja hieno :) Nimimerkillä "aina jostain hapsottaa" :D

  SvaraRadera
 6. Onko teidän maastolenkin varrella mitään mäkiä joita kiipeillä?

  SvaraRadera
 7. Siis onko sulla joku kaveri joka maastoilee sun hepoilla? Etkö itse käy?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on hevosenhoitaja joka käy silloin kun hän on Vaasassa, niin saan itse edes joskus taukoa tallilta, ja ehtisin käydä salilla huoltamassa omaa kroppaani.

   Radera