Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 19 maj 2016

Pian on estekisadebyytti!

Mä olen niin innoissani, Pixu ja Tina pääsevät su:na tekemään kisadebyyttinsä esteradoilla :) nämä ovatkin Pixun elämän ekat kisat! Kisat mennään kotona, 70cm ;)
Tuntuu paremmalta aloittaa estekisoista, kun Pixu ei vielä ole tarpeeksi vakaa ja vahva koulukisoihin, haluan että se on sitten aika "valmis" jo kun astutaan valkoisten aitojen sisäpuolelle(eli että se liikkuu tasaisessa muodossa,tahdissa,ja tasapainossa kaikissa askellajeissa). Estekisoissa on vähän helpompaa kun tyyli on vapaa ja Pixulle nyt tärkeintä on että se saa rauhassa tottua kisaympäristöön. Eli enemmänkin tämä on sellaista ympäristöön totuttelua eikä se itse kisasuoritus ole niin tärkeää vielä :)

Hilton on ollut tosi hyvä ratsastaa nyt pitkään, kun olen löytänyt uuden systeemin missä annan sen vertyä rauhassa enkä patista sitä eteen vaan annan sen itse löytää sen eteenpäinpyrkimyksen. Eilen oli kotikentällä harjoituskisat/1-tason kisat niin menin harjoittelemaan Inter 1:stä. Rata mentiin ulkokentällä jonka pohjasta Hilton ei yhtään tykännyt ja meni ihan jumiin ristiselästä ja kesti sitten jälkeenpäin aika kauan että sain sen maneesissa edes vähän auki.. Toiv sille ei nyt jää tuosta mitään, onneks tänään on hieroja! Mä en tajua miten hevonen voi olla noin herkkä pohjille! Mutta toisaalta, noin iso hevonen ja noin isot liikkeet vaativat kyllä että pohja joustaa. Että se rataharkka ei menny ollenkaan kun se vaan tuli jäykemmäks ja kireemmäks mitä pidempään ohjelmaa mentiin :p mutta tulipahan harjoiteltua ;)
Nyt toivon että Pätsi saa sen hierottua auki ja sit jumppailen sitä vaan tässä pari päivää :)

1 kommentar

  1. Ihanaa kuulla Pixun aloittavan kisaratsun uransa pomppurottana=)
    Onnea ja menestystä kisoihin ja otathan kuvia tai peräti videon?

    Hilton saa hieronnasta varmaan apua ja jumit aukeaa. Kentän pohjat kyllä ratkaisee, kun kyseessä on tuollainen vodari kuin Hilton.
    Itsellesikin tekisi hieronta hyvää, joten vinkkaa poikaystävälle.

    SvaraRadera