Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 7 maj 2016

On mulla ihana tamma!

Oi kyllä tämä on niin ihanaa aikaa kun Pixu kehittyy kuin raketti! Tänään olin melkeen koko ratsastusajan ihan hymy huulilla kun Pixu oli kerrassaan upea!!

Alkuun se kulki aika suoralla kaulalla,kuitenkin tasaisella tuella,sitten kun pikkuhiljaa taivuttelin sitä kaarevilla urilla niin se rupes pehmenemään ja oikeen tunsin kuinka se nousi sään kohdalta ja muotokin lähti pyöristymään, ja sen ravi muuttui todella hienoksi pätkittäin kun se oikeasti kantoi itseään! Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun sain sen rehellisesti pyöreäksi ja kantamaan itseään! Olen mennyt sen kanssa paljon just niin että se saa mennä aika suoralla kaulalla, eli avoimessa muodossa,kunhan se on ottanut tukea mun käteen ja ollut tasainen edestä. Nyt päästiin taas askel tästä eteenpäin.

Se toki väsyi sitten aika nopeasti kun liikkui ekaa kertaa näin hyvin oikeinpäin, laukassa se vielä vähän jännittyy ja lähtee vähän juoksemaan alta pois välillä, mutta ei todellakaan tee sitä koko ajan vaan saan tosi hienoja pätkiä nyt myös laukassa, ja sen laukka on ihan mieletön kun se jaksaa odottaa vähän ja saan sen kantamaan siinä!

Laukan jälkeen istuin vielä alas harjoitusraviin, tätäkään en siis ole tehnyt oikeastaan ollenkaan koska se on jännittynyt selästään aika paljon ja juossut alta pois (oonko mä niin painava muka ;D) mutta nyt se rentoutui myös tässä ja sain sen todella rennoksi ja pystyin taivuttamaan sitä molempiin suuntiin hyvin. Se on ollut tosi hankala taivuttaa oikealle kun helposti vaan heittäis takaosan ulos vasemmalle, mutta nyt taipui pehmeästi ja pysyi tasapainossa!

Ihana hevonen kyllä, ei voi muuta sanoa < 3

Vähän vihreää ruohoa sieltä löytyi :Pmassaakin tulee, hitaasti mutta varmasti :) karva ainakin kiiltää nyt hienosti!

Söpöliini näki jonkun mörön pusikossa < 3

13 kommentarer

 1. Jee, huippua että Pixu on taas edistynyt! :) Mulla on vähän samantyylinen tilanne oman hevoseni kanssa, joka on kuntoutumassa pitkältä sairaslomalta ja sen treenaaminen on myös lähinnä perusasioiden, tuntuman ja voiman hakemista. Perustyöskentelykin osaa kuitenkin olla yllättävän kivaa, varsinkin kun joka kerta huomaa vähän edistystä, ja aina ajoittain tulee isompia harppauksia :) Tsemppiä sulle tuleviin kisoihin, blogiasi on ilo seurata ja sulla on hyvä meininki tekemisessä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo perusjuttujen treenaaminen on kaikista antoisampaa, varsinkin kun ollaan näin alkuvaiheessa hevosen koulutusta niin välillä ne edistykset ovat tosi isoja :) tsemppiä hevosesi kanssa, ja kiitos :)

   Radera
 2. Mitä tarkoitat taivuttamisella? Taivutatko runkoa vai heilutatko vain päätä taivuttamalla kaulaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mitä luulet? Onko mitään ideaa heiluttaa päätä? Saako hevosen notkeaksi vain taivuttamalla kaulaa?

   Radera
  2. Hetkellinen kuolema tuli tuosta kysymyksestä :'D

   Radera
  3. Pitäisikö itkeä vai nauraa tuolle kysymykselle :D

   Radera
 3. Miksi et voi vastata järkevästi kysymyksiin ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehkä kysymyskään ei ollut kovin järkevä tuon tason kouluratsastajalle. Jos taivuttelu olisi vain pään heilutusta, niin tuskin tulisi sijoituksia Interistä.

   Radera
  2. mun mielestä oli erittäin järkevä vastaus tuommoiseen kysymykseen :)

   Radera
 4. Totaali repeäminen näille kommenteille 😂 Voi luoja!!!

  SvaraRadera
 5. Miksi ei osata kysyä järkevästi? Kyseessähän on selkeästi provosoiva kysymys.

  SvaraRadera
 6. Ihanaa katsoa kuinka Pixu kaunistuu ja kasvaa kouluhevosen saappaisiin.
  Ei kyllä uskoisi samaksi hepaksi, mikä sinulla oli joku aika sitten.
  Oikea joutsen! Nyt pikku hiljaa pikku kisoja ja postauksia niistä, please.

  Repesin pään heiluttamiselle ja mieleeni tuli elävä kuva silmiini eräältä tallilta missä päätä heiluteltiin ja opetettiin hevosta menemään ristilaukkaa. Tosin tarkoitus oli varmaan mennä vastalaukkaa ja ratsastajalla oli mennyt käsitteet sekaisin ja pikkutytöt katsoivat suut pyöreinä kuinka taitavaa menoa. Iik, anna mun kaikki kestää, mutta meitä mahtuu moneen junaan ja osa jää asemallakin.
  Mukavia ja kehittäviä treenejä teille.=)Ei ristilaukkoja=)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo kyllä me ehkä käydään vielä kesällä harjoittelemassa kisaamista ;) kunhan saan mun kameran kuntoon niin tulee myös kuvia kun nyt voi kuvata ulkona ;)

   Radera