Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 22 maj 2016

Estekisoja ja valokuvauksia!

Pixulla on ollut ohjelmaa tällä viikolla :) Perjantaina laitettiin sille oikeen letit ja neiti pääsi oikeen kuvauksiin, Heidi Järvi kameran takana (Seppälän Valokuvaamo). Niistä kuvauksista ja kuvat tulevat omaan postaukseen, mutta tässä vähän maistiaisia:Pixulla on päällä upea Equestrian Stockholmin huopa sekä pintelit, näistäkin ja muista upeista ESS tuotteista tulossa oma postaus ;) Jos ESS tuotteet kiinnostavat, niin nyt kannattaa olla asialla, heillä on 20% alennus koko valikoimasta 26-29.5 ;)


Estekisat olivat sitten tänään. Pixun elämän ekat kisat. Sen kyllä huomaskin. Reppana oli kyllä todella jännittynyt, varmaan eniten sitä häiritsi se että kotona oli niin paljon muuttunut, iso kuorma-auto kentän laidalla, paljon ihmisiä, taulut missä lähtölistat jne.. niin siinä oli kyllä jännät paikat kun ei oikeen ymmärtänyt että mikä on homman nimi. Se kuitenkin oli todella asiallinen verkassa ja meni radan 3 ensimmäistä estettä virheettömästi, mutta neljäs este oli sitten sellainen erikoiseste missä oli pelottava portti, se oli jo hyppäämässä etujalat ilmassa mutta säikähti siinä sitten yhtäkkiä jotain ja heittäytyi sivulle. Niin se homma jäi sitten siihen kun Tina lensi selästä. Ei onneksi sattunut mitään ja ne sai sitten vielä hypättyä verkassa hyvin jälkeenpäin ja Pixukin rauhottui nopeasti.

Nämä kaikki Heidi Järven ottamat kuvat :)


Se vaan tarvitsee paljon tämmöisiä kokemuksia lisää, se on niin herkkä tamma ja menee sitten helposti ihan lukkoon jos sitä jänskättää. Sehän jännitti kotona maneesissa koko ekan kuukauden että oli ehkä vähän odotettavissa että saattaa olla jännitystä ilmassa tänään ;) mutta jostain se on aloitettava ja nyt vaan pitää mennä enemmän pikkukisoihin jotta se saa vähän nähdä maailmaa ja tottua tämmöisiin tilanteisiin. On kuitenkin ollut tosi hyvä huomata, että se kyllä rauhoittuu nopeasti kunhan vaan varmistuu siitä että ei ole mitään hätää eikä ole mörköjä hyökkäämässä sen kimppuun ;) mutta kun ei ole ikinä mitään kokenut oikeen tai nähnyt niin saattaahan kaikki tämmöinen tuntua aika pelottavalta alkuun :)


(C) Heidi Järvi


Hiltonilla olen treenannut eilen ja tänään, se on ollut oikeen hyvän tuntuinen, torstain hieronta on selvästi auttanut! Se oli silloin oikeasta lavastaan vähän jumissa, mutta torstain jälkeen en ole huomannut jumeja, onneks Hiltonilla on huippuhyvä hieroja!
Tänään harjoittelin sitten enemmän ohjelmapätkiä, kun tuntuu että niitä meidän täytyy nyt enemmän harjoitella. Hilton ei ikinä ole ollut sellainen joka tekee selviä rikkeitä radalla, mutta nyt niitä on tullut ihan liian paljon, joten asialle on pakko tehdä jotain. Päätin myös sen takia ilmoittaa sen Tampereelle myös la:na PSG:n lisäksi Va B-luokkaan, ihan vaan jotta saisin sille yhden helpomman luokan alle taas, vähän nollata tilanne, ottaa pari askelta taaksepäin, ettei sen tarvis stressata niin paljon ja jos se jännittää aina ekan radan niin jännittäis sitten sen Va B:n ja menis sitten PSG:n hyvin ;) On niin harmittavaa että menee aina yksi pääluokka mönkään sen jännittämisen takia. Niin katsotaan jos tämä nyt jotenkin auttaisi asiaan.

Ensi viikolla meillä on Nipsun valmennukset ke-to, osalistun itse asiassa Pixun kanssa molempina päivinä ja Hiltonin kanssa vain torstaina, ihan vaan siksi että Hiltonilla on sitten kisat vloppuna, niin muuten tulee liian rankaksi sille. Pixukin pääsee sitten vloppuna vielä estevalmennukseen la:na Tinan kanssa :) eli aika rankka viikko tulossa. Mutta sitten sitä seuraavalla viikolla minä lähden poikaystäväni kanssa LOMALLE, lähdetään viikokosi Maltalle, niin molemmat hepat saavat silloin myös lomaa, Pixu oikeen kunnon lomaa, sen ei tarvitse kantaa ratsastajaa selässä sillä viikolla ollenkaan, ja Hilton pääsee maastoilemaan paljon ;)


11 kommentarer

 1. Hei, mitä pixu syö ja minkä verran? hienosti on pyöristynyt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Pixu syö päivässä 4L litistettyä kauraa, 2L Marstallin Cornmysliä, töitten jälkeen saa "mössöt": 3dl pellava, 3dl lese, 4dl greenline, 1 dl rypsiöljy, magnesium, suola, elektrolyytit, monivitamiinit :) tällä on kyllä tullut hyvin lisää massaa, toki sitten lihakset tulee sillä että se tekee töitä oikeinpäin ja saa myös palautua säännöllisesti. Palautus on todella tärkeää kun kasvattaa lihaksia ja kuntoa, lihakset kasvavat levossa :)

   Radera
 2. Pixu näyttää niin hienolta jo tässä vaiheessa! Kyllä se jännityskin siitä pikkuhiljaa lähtee, mun eka hevonen oli sellanen joka säikky kaikkea, jos ihminen maneesin toisessa päässä liikahti puoli metriä sivuun niin se säikky sitä sitten vartin... Nykyään rouva pelkää vain talitiaisia ja mopoja, joista talitiaiset ovat ne pahimmat.. Syövät kuulemma suomenhevosia aamu-, väli-, ja iltapalaksi :D 3 vuotta meni että lopetti kaiken tyhjänpäiväisen säikkymisen, oli vähän pitkässä viivassa meillä ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo ei noihin auta muu kuin kokemusta, kokemusta, ja se että itse pysyy rauhallisena eikä välitä vaikka se vähän säikkyilee ;)

   Radera
 3. Pixu näyttää super hienolta. Olet tehnyt sen kanssa todella hienoa että paljon, paljon töitä.
  Kyllä siitä hiljaa hyvä kisaratsu tulee.

  Hilton taas on aivan omaa luokkaansa, Suomen komein bodari=)
  Onnea ja menestystä kisoihin ja viisasti valitsit nuo luokat. Onnistumisen tunteilla tulee sekä hevoselle että itsellesi lisää itsevarmuutta että kisafiilistä seuraaviin kisoihin, niin että se ykköspalli näkyy jo silmissä.

  Vietä rentouttava loma poikaystäväsi kanssa. Hemmotelkaa toisianne. Nauti hevosettomasta elämästä edes se viikko, olet sen ansainnut.

  Ihana lukea, että osaat myös lomailla, kun yleensä sulla tuntuu olevan 24/7 ralli menossa ja monta rautaa tulessa. Olet duracel-pupu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) uskon kyllä että Pixusta tulee vielä tosi upea, sen kanssa pitää vaan ottaa rauhassa ja tehdä erittäin perusteellinen "pohjatyö", kun on niin herkkä tamma. Se herkkyys on kuitenkin valtti jos sen osaa käsitellä oikein :) Uskon myös että tuo Va B-luokka tekee meille hyvää jotta saadaan vähän itsevarmuutta ja helppouden tunnetta taas aitojen sisäpuolelle. Hilton on niin reipas ja yrittää kauheasti mutta on nyt ollut vähän liian stressaantunut ja jännittynyt kun tekee virheitä. Kotona se on nyt onneksi ollut todella hyvä :) odotan kyllä tuota lomaa Maltalla tosi paljon, on kyllä nämä arkipäivät (ja vloput) sellaista rumbaa aamusta iltaan että tuntuu että nyt on pakko päästä lataamaan akkuja taas :)

   Radera
 4. Pakko kysyä sulta, kun omaista heppapiireistä ei löydy dressagetätiä ;) Eli hevosen harjasta on noin puolesta välistä säkään asti jouhet kuluneet olemattomaksi, mutta nyt olis viikonloppuna kisat. Letitänkö niitä neljää karvaa jotenkin säälittävästi vai annanko vain olla luonnontilassa vai mitä? Kauhea kriisitilanne ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hiltonilla on yksi kohta kaulassa missä on yhden letin paikalla tyyliin 5 lyhyttä karvaa :P olen kuitenkin letittänyt ne ja tehnyt siihenkin nutturan, näyttää sitten kuitenkin kauempaa paremmalta kun on sykeröt tasaisesti pitkin kaulaa. ETtä mä ehkä yrittäisin silti letittää ne :)

   Radera
 5. Vau! Sulla on nyt jo todella näyttävä tamma. Odotan kyllä mielenkiinnolla miten näyttävä Pixusta tulee kun se saa vielä voimaa ja lihasta.
  Hyvää kevään jatkoa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo minäkin odotan paljon nähdä minkälainen se on esim vuoden päästä! mukavaa keväänjatkoa myös sinulle :)

   Radera
  2. Kiitos :) joo minäkin odotan paljon nähdä minkälainen se on esim vuoden päästä! mukavaa keväänjatkoa myös sinulle :)

   Radera