Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 2 maj 2016

Heidi Svanborg-Lodmanin valmennus

(Kuva Ypäjältä 24.4: Taru Arola)

Lauantaina kävin kokeilemassa uutta valmentajaa Hiltonin kanssa, ja paljon hyviä vinkkejä sain mukaani. Heidin on tarkoitus käydä säännöllisesti Vaasassa, ja musta tuntuu että pakko päästä useammin valmentajan silmien alle niin tämä voisi olla hyvä yhdistelmä Nipsun lisäksi, kun hän kuitenkin pääsee aika harvoin Vaasaan enkä mä töiden takia voi reissailla etelä-Suomeen niin usein. 
Pari avain-juttua mikä jäi valmennuksesta päähän oli että mun pitää yrittää aktivoida ulkoetujalka, molemmissa suunnissa, ja saada se työntämään enemmän ylös ja eteen. 
Vasemmassa kierroksessa Hilton on helposti vähän vino ja ulkolapa karkaa ulos oikealle. Tässä mun pitää ajatella että haluan koko etuosan enemmän vasemmalle ja sitten niin että pystyn taivuttamaan rehellisesti vasemmalle.
Heidi puhui paljon siitä että pitää myös saada etu-osa ylös, ei vaan takaosaa alle. Periaatteessa etu-osan pitää antaa tilaa takaosalle tulla rungon alle. Tämä oli mulle uus tapa ajatella asiaa :) 
Ravissa sain tehdä paljon siirtymisiä että sain Hiltonin pysymään takaosan päällä. Myös paljon pys-ravi-pys, näitä teen myös itse paljon.
Eilen Hilton sai viettää vapaapäivää ja nauttia auringosta,tänään harjoittelen vähän perus-asioita läpi ; nopeat takajalat,herkkä pohkeelle,suora, ja sitten jos tuntuu hyvältä vähän ohjelmapätkiö. En vielä tiedä pidänkö huomenna taas vapaapäivän, että Hilton saa kerätä vähän energiaa, vai teenkö lyhkäsen läpiratsastuksen. Keskiviikkona ajetaan alas ja siellä tarkoitus kuitenkin ratsastaa matkan jälkeen. 
Torstaina meillä on startti vasta 16.30 aikoihin, tulee pitkä päivä kun sen jälk vielä 6 tunnin ajomatka kotiin :/ no mitä sitä ei tekis rakkaan harrastuksen takia ;)

6 kommentarer

 1. Olen myös tykännyt Heidistä! Itsellä hevonen, jolla vahva takaosa, mutta joka on myös vähän matala edestä, joten meille "edestä ylös" -ajattelu sopii kuin nenä päähän.Toivottavasti teillekin syntyy yhteinen sävel.😊

  SvaraRadera
 2. https://annakilpelainen.wordpress.com/2012/08/29/mista-tunnistat-oikeanlaisen-kokoamisen/

  SvaraRadera
 3. Olis kiva lukea myös Zebben kuulumisia. Mitä sen kanssa tehty ja miten mennyt? Oletko menossa katsomaan sitä vai onko se nyt ensisijaisesti myynnissä? Olen lukenut vuosia sun blogia ja seurannut teidän tarinaanne ja ihan ikävä Zerleonen kuulumisia :)

  SvaraRadera
 4. Tuleeko Zeppe enää takaisin?

  SvaraRadera
 5. Mitä pixulle kuuluu? 😊

  SvaraRadera
 6. Upeaa, että löysit itsellesi ja Hiltonille sopuvan valmentajan. On tärkeää, että löytää ihmisen, joka osaa opastaa ja lukee hevostasi ja sinua maasta käsin niin, että voi ohjata teitä huippusuorituksiin. Nyt sitten kisakentille niitä rusetteja hakemaan.
  Teidän suorituksenne radalla on kuin istuisi balettiesitystä katsomassa, niin eleetöntä ja eleganttia. Ihanaa!!

  SvaraRadera