Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 26 juni 2014

Vastauksia osa II

Tärkeintä hevosen koulutuksessa ja treeni-ohjelmassa on että sellainen on mutta muistaa myös kuunnella sitä hevosta ja osata lukea siitä mikä sille on parasta ja muuttaa ohjelmaa sen mukaan :)


Anonym26 juni 2014 07:44
Voitko kertoa millainen olisi sun mielestä sopiva viikko-ohjelma nuorelle hevoselle? Esimerkkinä vaikka 5v, 6v ja 7v.

VASTAUS: Jos perusratsastus on tehty kunnolla 3-4 vuotiaana niin 5-vuotiaan kanssa pitäisi päästä helppo A-tasolle, ratsastaisin (tämä riippuu niin paljon hevosesta mutta jos nyt vähän yleistän) 3 kertaa koulua ( 20-30min pätkiä + kävelyt) kerran maastossa, jos tarve yksi juoksutuspäivä ja kaksi vapaapäivää viikossa. Maastopäivä olisi sellainen kevyeempi päivä, samoin juoksutus. 6-vuotiaalla treenataan jo vaativan asioita ja sitä ratsastaisin jo aika lailla kuin aikuista hevosta, eli kuuntelemalla hevosta kuinka paljon töitä se "haluaa" tehdä ja koska on hyvä ottaa lepopäivä, yleistäen 3 kertaa viikossa koulua( 30-40min) pari kertaa maastoilut, yksi juoksutus ja yksi vapaapäivä. 7 vuotias ja siitä vanhempi niin sama homma oikeastaan kuin 6 vuotiaskin vaan että koulutreenit voivat mennä joskus lähemmäs sen 50min. Ottaisin myös mukaan aerobista treeniä noihin koulutreeneihin, eli menisin joku päivä eteen-alas ja sitten pitkiä pätkiä isoa laukkaa ympäri kenttää jotta kunto nousisi.

Anonym26 juni 2014 09:47
Mitkä ovat sun ajatukset siitä että korkeamman tason koulukisoissa on pakko ratsastaa kankikuolaimilla ja kannuksilla? Jos saisit ihan vapaasti valita kisavarusteet, mitä valitsisit?

VASTAUS: Ihan P**stä, vois kyllä ottaa tuon säännön pois, että itse saisi valita. menisin varmaan Hiltonilla silti kangilla koska se on niillä parempi, mutta Zebbe on niin hyvä nyt nivelillä että haluaisin vaan jatkaa niillä ratsastamista :) kannuksiakaan en tarvitse.

Anonym26 juni 2014 10:05
Oletko koskaan mennyt hevosillasi (Zebbe &Hilton) ilman satulaa?

VASTAUS: Zebben kanssa olen köpötellyt ilman satulaa pari kertaa :)

Anonym26 juni 2014 10:39
Mikä on mielenkiintoisinta kouluratsastuksessa? Aiotko ostaa vielä joskus kolmannen hevosen?

VASTAUS: että AINA voi oppia jotain uutta, se on niin hemmetin vaikea laji että ikinä ei tule sellaista tunnetta että homman hallitsisi. Eli se on haastava. Parasta on tietenkin se maaginen yhteistyö hevosen kanssa, kun siihen pisteeseen pääsee ei ole mitään parempaa koko maailmassa :) Hyvin mahdollista että ostan joskus jos vaan aika riittää :)

Anonym26 juni 2014 13:11
Miten laitetaan kankisuitset päähän :)? Olen menossa ensi viikolla ensimmäistä kertaa kankiratsastustunnille, ja toki meitä siellä autetaan, mutta olisi kiva, jos ei ihan nolaisi itseään ;). Pelhameilla olen mennyt, että ketjun osaan kyllä laittaa, mutta onko kuolainten laitossa jotain erityistä?


VASTAUS: Ei niissä mitään erityistä ole, samalla tavalla kuin nivelet laitetaan, katso vaan että saat molemmat kuolaimet samaan aikaan hevosen suuhun. :)

Anonym26 juni 2014 18:05
Mitkä ovat seuratasolla koulukisoissa pakolliset varusteet rasastajalla? Olisiko sulla jotakin vinkkejä ekaa kertaa koulukisoihin menijälle?:-)

VASTAUS: Tuo riippuu paljon kisajärjestäjästä mutta yleensä siisti asu riittää, eli ei tarvitse olla valkoisia housuja tai kisatakkia, vaan siistit vaatteet jotka eivät ole liian löystä kuitenkaan, niin että tuomari helposti näkee sinun istunnan ja ryhdin. Ei kannata ottaa mitään stressiä vaan muistaa että tämä on hauskaa puuhaa eikä saa ottaa liian vakavasti :) on hyvä harjoitella ohjelma monta kertaa läpi ja muistaa ratsastaa aina jokainen liike niin tarkasti kuin vaan pystyy ja todella tarkat täsmälliset tiet! Tsemppiä :)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar