Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 6 juni 2014

Vet-check ja kisakenttään tutustuminen

Perillä ollaan ja kaikki mennyt hyvin. Täällä on ollut tosi lämmin, mutta onneksi tallissa oli aika viileää. Zebbe on ihan innoissaan kun saa olla yksin matkassa ja saa ihan kaiken huomion. Kävin kisakentällä ratsastamassa noin 30min kevyeesti, ihan vaan jotta se sai tutustua rataan ja sain vähän sen avuille. Tein oikeastaan vaan siirtymisiä eteen-kiinni ja tarkkana että se reagoi apuihin herkästi. Toimi hyvin. Se oli tosi rento eikä katsellut ympäriinsä mitään sen kummempia eikä jännittynyt. Energinen se oli mutta sain sen nopeasti avuille ja kuulolle siirtymisten kautta.


Vet check meni oikeen hyvin, Zebbe oli ihan mukana ja tiesi et piti näyttää mahdollisimman komeana ja söpönä :P ravissakin se nosteli jalkoja kunnolla ja oli ihan intona < 3

Vet-checkistä:
- Kypärä ja letit ovat suositeltavat (kuulin että eilen tuli valituksia kun joillain ei ollut)
-Hevonen mahdollisimman siististi laitettu, puhdas ja hyvin harjattu, letitetty.
- Eläinlääkärit tarkistavat rokotukset ja katsovat että hevosessa oleva mikrosirunumero vastaa passissa olevaa
-Hevonen katsotaan päältäpäin läpi jonka jälkeen lähdetään liikkeelle käynnissä pari metriä jonka jälkeen lähdetään ravia (tässä on hyvä opettaa hevonen ravaamaan KUNNOLLA eteen ja yritä itse pitää ohjat mahdollisimman löysänä että et "roikuu" hevosen päässä kiinni. Ennen käännöstä siirrytään käyntiin ja kävellen käännös takaisin ja sit ravataan taas suoraan kohti ell ja tuomareita ja stewardia.
- Jos hevonen ok ne sanoo sen ja sitten saat mennä pois :)
Tuota juoksemista kannattaa harjoitella vähän ennen jotta hevonen lähtee heti ravaamaan ja sitten että itse jaksaa juosta niin lujaa että hevonen esittää kunnon ravia. Zebbe on tässä ihana kun se tykkää näyttäytyä niin se aina nostaa jalkoja oikeen kunnolla ja ravaa tosi hienosti :)

Odotetaan vuoroamme.


Mikrosiru tarkistetaan

Rokotukset katsotaan että ovat kunnossa.


Ell katsoo hevosen läpi.

Ravia.Söpö Zeta < 3


Huomenna meillä on koko päivä aikaa katsella kisoja ja SHOPPAILLA :P Aamulla ensin Zebben kanssa pitkälle kävelylle ja varmaan vielä iltapäivälläkin, kun lähtö on vasta klo 18 jälkeen, starttaan luokan viimeisenä. Kaikista parasta että Nipsu tulee auttamaan mua verkkaan niin nyt on oikeen superhyvä fiilis ja "turvallinen" olo kun saan apua valmentajaltani :) mutta nyt nukkumaan että jaksaa huomenna taas!

3 kommentarer

  1. Paljon tsemppiä teille! Onko muuten joitain rajoituksia, millaisissa vaatteissa tuo vetcheck pitää esittää?

    SvaraRadera
  2. Mua eilen huomautettiin siinä esteheppojen vetchekissa siitä, kun ei ollut suitsissa kiinni ohjia vaan riimunnaru.. Ekaa kertaa oltiin, niin enpä tiennyt asiasta :)

    SvaraRadera
  3. Mihin luokkaan osallistut Zebben kanssa finnderbyssä?

    SvaraRadera