Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 12 juni 2014

Ekat kunnon piruetit!

Tämän postauksen kuvat Finnderbystä ja kiitos niistä kuuluu Hanna Heinoselle :)Aloitin Zebben kanssa tänään maneesissa, tein huolellisen verkan missä keskityin SIIRTYMISIIN. Alkuverkan jälkeen ratsastin pieniä pätkiä sulkua laukassa, ehkä pari metriä josta vaihdoin avoon ja sitten taa sulkuun. Näin sain hyvin myös sisäpohkeen läpi ja sain sen vähän jumpattua kun piti vaihtaa taivutusta koko ajan. Tämän jälkeen päätin ottaa vähän härkää sarvista ja harjoitella ne piruetit. Nipsu onkin sanonut että Zebbe vois helposti saada kaseja sen pirueteista koska se tekee ne hyvin mutta mä vaan en osaa niitä ratsastaa. Mä teen helposti vähän niin että vähän jätän sen yksin ja nojaan eteen siinä piruetissa kun en oikeen uskalla tehdä mitään kun pelkään että se sitten kaatuu ympäri tai jotain muuta vastaavaa.

 No nyt sitten päätin olla tomera ja istua kunnolla alas, kokosin sitä ensin vaan diagonaalilla piruettilaukkaan suoraan eteen, tässä se halusi lähteä kääntämään mutta jatkoin vaan suoraan ja tein parit diagonaalit näin kunnes se ei enää odottanu käännöstä. sitten vaan päätin että uskallan yrittää vaikuttaa siihen koko piruetin ajan ja hitto vieköön, tehtiin varmaan parhaat piruetit IKINÄ! Se kokosi tosi hyvin, käänsi helposti ilman että kaatui ja jäi oikeen odottamaan joka askeleella ja tunsin että mulla oli se kontrolli siinä piruetissa koko ajan. Jee super, nyt mun pitää vaan treenata näitä lisää jotta uskallan vaikuttaa myös siinä piruetissa koska ne ovat hemmetin hienot ne piruetit kunhan se saa sen avun minkä se tarvitsee :P

Tämän jälkeen mentiin sitten ulkokentälle missä olin rakentanut vähän puomiharjoituksia meille, yksi suora linja missä oli 4 puomia käyntietäisyydellä ja sitten pieni suora ilman puomeja ja sitten taas 4 käyntipuomeja. Toinen linja missä oli 5 ravipuomeja. Näitä mentiin sitten monta kertaa molempiin suuntiin, ravissa tosi makee mutta käynnissä kompuroi puomien yli aika lailla :P eli lisää treeniä vaan, tekee just sen käynnille tosi hyvää!

Huomisen Tampereen kisa jää meiltä nyt sittenkin väliin, ajattelin ehkä lähteä Ruotsiin parin viikon päästä kisaamaan joten odotetaan sitä kisaa. Sitten meillä onkin Collianderin valmennus ma-ti joten en halua liikaa prässätä Zebbeä nyt vaikka oliskin kiva lähteä kisaamaan taas :)


10 kommentarer

 1. Hienoa että piruetit sujuu! Oot ihan mahtava ratsastaja :D Teeppä piruetit uudestaa ja hommappa joku kuvaamaan, koska haluaisin nähdä miten ne teillä menee!

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo todellakin, ajattelin eilen samaa että haluan myös itse nähdä ne videolta :)

   Radera
 2. Hei,mitä lupia ulkomailla kisaamiseen tarvitaan?mitä kautta ilmoittaudut ?t.puskailija :) ps.tosi kiva tää blogi

  SvaraRadera
  Svar
  1. no KV-kisoihin tietty KV-luvat ( FEI rek, FEI-passi, C tai A lupa) mutta esim Ruotsiin mihin olen ehkä menossa siellä on kansalliset eli suomen kansalliset luvat pitäisi riittää. Itse asiassa kisajärjestäjä siellä ruotsissa juuri selvittää asiaa :)

   Radera
 3. ihanat saappaat sulla! minkä merkkiset? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuo kisasaappaat ovat Königs Sir merkkiset :)

   Radera
 4. Wautsi! Zebbe näyttää jotenkin erilaiselta.. Positiivisesti :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla :) se on paljon pyöreämpi mun mielestä nyt muodostaan :)

   Radera
 5. Zebben kaula näyttää tosi hyvältä! Ei ole niin pystyn näköinen ja oloinen, vaan kivasti pyöristynyt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kun kiva kuulla :) tuo sen kaulan "suoruus" onkin ollut meille iso ongelma ( sen takia se onkin ollut niin vahva eikä rehellisesti selän yli) mutta nyt tuntuu että rupeaa olemaan pyöreä ja oikeasti kunnolla selän yli :)

   Radera