Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 7 september 2009

7.9-2009

Nu har jag bott i Aachen en hel vecka och såhär långt verkar allt väldigt bra. Vad jag hört och erfarat själv så är Mr.Reuben en helt otroligt duktig tränare! han har hjälpt mej med både Zebbe och dom andra hästarna jag rider varje dag. Idag hade jag turen o rida under hans öga i princip hela dagen,alltså från 8 imorse till 20 ikväll :) Dom hästarna jag rider förutom Zebbe är främst unghästar men också en UNDERBAR 7-åring som har totalt fantastiska rörelser och ger en fantastisk känsla. Den är efter Rivero och jag tränar mest samling mot passage i traven och galoppombyten och mycke öppnor o "vastataivutus" för att jumppa upp den. Sen rider jag en valack e.Compliment som är 4 eller 5år,jättefina rörelser men den har stora problem med ryggen o huvet,vill inte bära upp sej o sen kastar den upp huvet ganska ofta,men den börjar bli bättre hela tiden. Sen har jag en valack e Rotspon som är 5år och ser exakt ut som en häst i stallet i Solf var Zebbe bodde tidigare. Den är jättemysig att rida,största problemen att den blir het o springer utan rygg så jag gör mycket övergångar och försöker få den att höja ryggen o sträcka nacken framåt-neråt (den har kort hals och inte så bra byggd), idag jobbade han jättebra! Nästa häst är en jättesöt fuxvalack som är efter Fu Magali(?) och är 4 eller 5. den är väääldit stel i nacken så det tar alltid en 20minuter att få den att jobba "rätt väg". Rider också fortfarande stoet efter Don Vino dom jag red på Ramsbrock,hon är 5år och kan vara jobbigt stoig av sej och omöjlig att rida dom dagarna,men hon kan också vara helt fantastisk! Till sist så har jag några gånger ridit en STOR 4-årig valack e Don Romantic som har grymma problem med balansen för tillfället då den är så stor men den kommer nog bli väldigt fin.
Idag fick jag som sagt rida nästan alla hästarna så att Mr. Reuben tränade mej,det var så himla lärorikt!! Zebbe ska ridas nu mest i lägre form så han blir starkare o får muskler i "överlinjen" och träna byten,slutor och samlingar så han är redo i tid för nästa sässong då han ska tävla msv B. Idag fick han gå i hagen för första gången,har inte vågat sätta ut honom tidigare. Han såg så glad ut att få vara ute,dom har till och med gräs här i små hagarna :)
Igår åkte jag till Warendorf och kollade på Bundeschampionatet. Vilka fina hästar!!! Tyckte att hästarna igår var bättre kvalitet än dom var på unghäst-VM. Blickpunkt som vann gick otroligt bra,den fick 10 på traven o 9.5 allt som allt,den har gått mycket framåt sedan unghäst VM då den var tredje i finalen för 5-åringarna. Det är så underbart att åka och kolla på tävlingar av den standarden,man lär sej väldigt mycket. Jag försökte kolla på uppvärmningen också för det är därifrån man lär sej nästan bäst.
Imorgon ska Zebbe ha ledit,han får nog gå o njuta av livet i sin lilla hage medans jag kämpar på med dom andra hästarna :)

kram
Sophia

Inga kommentarer

Skicka en kommentar