Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 16 juli 2014

Letitys a'la Sophia

No joo, nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä teille sen kauan odotetun letityspostauksen. Kuvien laatu ei ole se ihan paras kun karsinassa oli niin valoisaa mutta toivottavasti saatte jotain selvää. Ennen kun aloittaa letityksen olisi hyvä että harja on tarpeeksi pitkä ja että se on mahdollisimman tasapaksu. Mitä paksumpi ja pidempi harja, sen isommat sykeröt :)1. Jaa harja yhtä isoihin osioihin, mittaa vaikka kammalla että tulee yhtä isot. Minä teen yleensä 7 lettiä molemmille hevosille. Liian monta lettiä ei ole kaunista, ainakaan omasta mielestäni.

Tee myös selvä suora viiva jakausten väliin niin näyttää siistimmältä.

2. Letitä osiot tiukasti, alku voi olla vähän löysempi mutta letin loppu niin tiukalle kuin vaan saa. Tässä voi hyvin myös kastella harjan hieman niin leteistä tulee siistimmät.


3. Tarvitset sakset, lankaa ja neulan. Leikkaa noin 30-40cm pitkä lanka jonka taitat neulaan kaksinkerroin ja solmit sen päästä kiinni.4. Laita neula letin päästä läpi, ja vie neula langan läpi jotta se pysyy siinä päässä kiinni.
5. Taita letti kaksinkerroin ja sido se langalla kiinni. 6. Taita letti vielä uudestaan ja sido se langalla kiinni, tarpeeksi monta kertaa jotta se pysyy.7. Leikkaa langan pää irti ja letti on valmis :)
Selvennyksen vuoksi vielä video koko hommasta :
Laittakaa ihmeessä toivomuksia postauksista niin yritän niitä aina toteuttaa sen mukaan kun ehdin :)

22 kommentarer

 1. Olis kiva sellanen postaus jossa näyttäisit miten leikkaat hepan harjan.:-)

  SvaraRadera
 2. Mahtavaa, kiitos tästä ;)!!

  SvaraRadera
 3. Oi tää oli kiva ja hyödyllinen postaus! :)

  SvaraRadera
 4. Oon aina ajatellut et noiden teko on jotain rakettitedettä kun ne on niin hineoja, mutta olipas se helppoa! En olisi uskonut että noin helposti saa tehtyä ne :D

  SvaraRadera
 5. Kiitos, tää postaus oli mulle hyödyllinen.

  SvaraRadera
 6. Kiitos tästä, tuolla tavalla tulee kyllä ehdottomasti siistimmät kun vaan kuminauhoilla sitoessa.

  SvaraRadera
 7. Voisit tehdä joskus sellasen postauksen missä kerrot mitä kaikkea kisoihin tarvitaan ja miten täytyy valmistautua ennen kisoja.

  SvaraRadera
 8. Miten purat letit? Onko lanka helppo purkaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samaa minäkin mietin :)

   Radera
  2. Saksia ei kannata käyttää purkaessa, katkoo vain jouhia, mutta itse käytän ratkojaa! Sillä saa mielestäni helposti katkastua langat :)

   Radera
  3. Tällain sivusta, satoja lettejä aikoinaan purkaneena, on todettava että saksillä saa helposti letit auki. Nostaa vähän sykeröä ylöspäin, jotta näkee mistä lanka kulkee. Sit vaan napsaisee langan poikki ja vetää kappaleet pois. Letti avautuu kuin itsestään. Parhaimmat sakset tähän on pienet kynsisakset.

   Radera
  4. Mä otan ne kans saksilla irti, "nostan" ja yritän vähän repiä letin auki niin lanka tulee aika hyvin näkyville, helppo leikata pois :)

   Radera
 9. Noi on paljon hienommat mitä jos tekee kuminauhoilla! Luin jostain että joskus kun niistä haluaa oikein kestävät niin toi lsnka jotenkin laitetaan siihe lettiin letitys vaiheessa ja sillein. Toi sun tekniikka on kyllä hyvä ja osaat tehä tosi hienot letit ja nutturat

  SvaraRadera
 10. Käytätkö yleensä tylppä vai teräväkärkistä neulaa? Kumpaa suosittelisit paksu harjaiselle hevoselle? Kiitos jo etukäteen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käytän tylppää ja mahd paksua neulaa :) menee varmaan paksuharjaiselle hevoselle hyvin myös :)

   Radera
 11. Hyvä postaus ja hieno kihlasormus! Jaksaisitko vähän kertoa miksi tykkäät niistä BoT suojista ja onko ne sun omat ne tallisuojat? Kannattaako ostaa mun suokille jolla ei vielä jaloissa mitään "vikaa" eli onko niistä ehkäisemään turvotusta ym jos ei vielä sitä ollut? Kiitos.

  SvaraRadera
 12. Aaaaaa...! Se neula pistetään myös takaisin päin! Kirjallisista ohjeista on aina jäänyt sellainen kuva, että sitä lankaa jotenkin kieputetaan. :D

  SvaraRadera
 13. Kiitos paljon selkeistä ohjeista, voi miten helpon näköistä... !

  SvaraRadera
 14. Jes! Kiitos todella paljon! Todella selkeä ja hyvä ohje :)

  SvaraRadera
 15. Kiva nähdä itselle uusia tapoja letittää :) Itse ompelen ihan eri tavalla, mutta pääasia että tulos on siisti :) ja harvoin mulla itseasiassa tulee edes ommeltua lettejä, olen kumppareiden vannoutunut käyttäjä!

  SvaraRadera
 16. Tein omalle hepalle ohjeen mukaan vaikka kyllä olisinkin osannu myös ilman ohjeta mutta ihan sama niin kuiteskin tuli TOOOOSIII hiano!!!

  SvaraRadera
 17. Tää on ruotsalainen

  SvaraRadera