Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 27 augusti 2014

Pakkauslista kisoihin

No joo, tätä postausta onkin toivottu jo useampaan otteeseen, en vaan ole saanut aikaseksi koska ajattelin että mun pitää kuvata jokainen tavara minkä otan mukaan. Totesin tänään kun pakkasin että se olisi aika hankalaa kun mulla on niin paljon tavaraa aina mukana :D

Mutta parit kännykkäkuvat sain silti otettua että saadaan vähän eloa tähän pakkauslistaan. Jos aloitetaan mun varusteista, ja nyt mainitsen siis vaan ne oleelliset ( hammasharjat sun muut päivänselvät asiat jäävät pois). Mutta siis mitä nimenomaan kisoihin on tärkeää ottaa mukaan:

Ratsastajalle:

- Kypärä ( jos on vet-check ja sitten myös iltaratsastusta varten jos ratsastan hevoset illalla kun tullaan kisapaikalle)
- Frakki / Kisatakki
- Silinteri & nutturaan tarvittavat kamat ( donitsi, pinnit, hiuslakka, yms)
- Plastrong & Plastrong-neula
- Kisapaitoja ( otan aina yhden kisapaidan per kisapäivä, eli jos kolmen päivän kisat, 3 kisapaitaa jne)
- Kisahousuja (näitäkin aina jokaiselle päivälle uudet, kun menevät helposti likaisiksi, ja yhdet varahousut aina hyvä olla mukana)
- Tavalliset ratsastushousut, sadehousut jotka voi vetää ratsastushousujen päälle heti startin jälkeen & ennen (tai lökärit jotka myös mukavat vetää kisahousujen päälle ja ovat mukavat pitää kotimatkalla autossa päällä )
- Treenisaappaat sekä kisasaappaat & kannukset & kumisaappaat
- ratsastushanskoja, sekä valkoisia (vähintään 2 paria) että tummat, talutusta, lastausta yms varten.
- Verkkaan HV-polon rannekello, jonka olen saanut sponsoreiltani FCH , se on myös vedenkestävä joten voi hyvin pitää päällä vaikka sataa vettä :)

HV Polon rannekello

Hevosille:

- Satula, vyö, romaani ( Zebbelle), valkoisia huopia väh yks per startti, ja tumma huopa
- Kanget & suitset talutusta varten, numerolaput jokaiseen päitseen erikseen ( ei tarvitse vaihdella)
- Juoksutusliina ja riimunvarret
- Nahkainen riimu kuljetukseen, toinen riimu talliin ja pesuun ( + varariimu)
- Loimet aina vuodenajan mukaan ( esim talliloimi, kuivatusloimi, alkukävelyyn hienompi kisaloimi) & Bucas Rain Protector loimi on aina mukana jos sataa.
- Medimagnetin tallisuojat, ne ovat aina Zebbellä päällä yön yli joka jalassa.
- Verkkasuojat (valkoiset) ja toiset tummat suojat aamukävelyä varten. Bootsit, valkoiset ja mustat. Pintelit (valkoiset) ja pintelipatjat.
- Omat heinät ja rehut. Väkirehut annostelen valmiiksi pieniin pusseihin, siitä on helppo vaan kaataa pussin sisältö suoraan rehuämpäriin eikä tarvitse ottaa kaikkia purkkeja erikseen mukaan.
- Letitykseen kuminauhat, letityskampa, neula ja sakset.
- Puhtaita sieniä varuste ja hevosen pesuun, pyyhkeitä myös useita. 
- Rehuämpärit + ylimääräisiä ämpäreitä pari.
- Lämpömittari
- B vertigon karsinaverho & karsinavahti
- Loimiteline karsinan oveen mihin voi ripustaa märät varusteet kuivumaan
- Suitsi/riimuteline karsinanoveen.
- Equilinen karsinalaukku, mihin saa hyvin esim tallisuojat aina laitettua.
- Hevospassit!! Mistä näkee rokotukset.
- Maskotit! :)


Babyöljy turpaa ja silmänympärystä varten, Hoof Polish kavioille, Baby Wipes putsaamaan oikeastaan kaiken, varusteet sekä hevosen turvan & silmät. 

Sain myös Björndahlin liikkeestä Kokkolasta testiin nämä kaksi tuotetta, kerron näistä myöhemmin lisää!

korvahuput ovat kaikki tummansinisiä, sopivat mun frakkiin sekä kisatakkiin.

Kisakaapissa ovat aina monet eri kiillotusaineet. Arnikaa ja linimenttiä en käytä enää ollenkaan, ne ovat vaan jääneet tuonne. Käytän Medimagnetin suojia ja Back on Trackin suojia mieluummin.

Iso B Vertigon laukku johon mahtuu hyvin loimia, suojia,pinteleitä yms. 


Kisakaappini. Tämä on ihan liian pieni, pitäisi saada poikaystäväni asialle ja rakentaa minulle mahdollisimman iso kaappi, niin että se kuitenkin mahtuu traikun satulahuoneeseen :)


Tässä nyt ainakin pieni osa siitä mitä otan aina mukaan kisoihin. Varmaan tuosta jäi vielä jonkin verran pois mutta kaikkea ei voi muistaa tässä tietokoneen äärellä :)

5 kommentarer

 1. Vähän ohi aiheen kysymys mut oon jo pitkään miettyny et miten uran ulkopuolella esim: kokorataleikkaan linjalla erottaa et kumpi on avo ja kumpi sulkutaivutus? Uralla erotan ne kyllä toisistaan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avossa etuosa kulkee "uran" sisäpuolella ja takaosa uralla, eli diagonaalilla takaosa kulkee sitä normi uraa ja toinen etujalka kulkee sisempää uraa, Sulussä hevosen täytyy ottaa ristiaskelia, eli diagonaalilla se ei ole diagonaalin suuntainen. Helpoin on ehkä sanoa että se näyttää väistöltä mutta hevonen on taivutettu liikkeen suuntaan.

   Radera
 2. Kiitos Sophia! Mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus. Ja ihan hyvin riitti nää kännykällä otetut kuvat, ei huolta että jokaisesta ois kaivannut omaa kuvaa.

  ps. Ihana kello! :)

  SvaraRadera
 3. Onnea kisoihin! Ja suuri kiitos tästä blogista, nuoren hevosen omistajana on hienoa saada seurata sinun ja hevostesi matkaa. Vinkit ja suunnitelmallisuutesi, jonka jaat blogin kautta ovat kullanarvosia. Juuri kun olen epätoivon partaalla tai edistymme liian pienin askelein voin käydä katsomassa, missä sinä olit esim. upean Zebben kanssa tietyssä vaiheessa :) Tämä laji vain ottaa aikansa, erityiskiitos KUVISTA matkanne varrelta. Toivoisin sinulta jossain vaiheessa kun ehdit pohdintaa peloista, sekä hevosen että ratsastajan ja miten niitä ratkotaan.

  SvaraRadera
 4. Oletko jotain sukua sanna backlundille? :D

  SvaraRadera