Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 19 augusti 2014

ValmennusraporttiTusen tack Annu för hjälpen och de fina bilderna < 3 kaikki tämän postauksen kuvat Annun ottamia :) 


Taisi vierähtää sellaiset 6 tuntia tallilla tänään taas... :P Lähdin aamusta valmennukseen, ratsastin ensin Hiltonilla ja se oli kyllä niin onnellinen että pääsi nyt vihdoin mukaan eikä sen tarvinnut jäädä kotiin yksin.Se oli myös ratsastaessa tosi kiva, vähän vielä hidas pohkeelle mutta on kyllä parantunut tosi nopeasti tässä viime päivien aikana. Sai kehuja Maschalta mikä on aina kiva :)

Harjoiteltiin laukassa ympyrällä avoa ja sulkua ja kokoamista ja eteenratsastusta. Teki Hiltonille hyvää kun se vähän haluaa jäädä liikaa paikalleen laukassa nyt kun ollaan taas treenattu piruettilaukkaa enemmän. Ravissa tehtiin avoja ja sulkuja uraa pitkin ja siinäkin sen pitäisi odottaa enemmän takajalkojen päällä.

Tässä pieni videopätkä ravityöskentelystä:Zebben kanssa mulla oli yksityistunti ja harjoiteltiin ihan perusjuttuja ravissa, että saisi sen pyöreämmäksi ja paremmin selän yli, tehtiin avoja ja sulkuja minkä sisällä mun piti siirtää käyntiin ja sitten taas raviin. Laukassa harjoiteltiin piruetit ja se on just se mitä meidän pitää harjoitella. Piruetit sujuivat tänään oikeen hyvin jopa :)

Sain vähän neuvoja että mitä voisin vielä kürissä muuttaa, ja Zebbekin sai kehuja siitä että se näyttää nyt oikeen hyvältä :) Joten summa summarum mun pitää Zebben kanssa nyt yrittää saada se vaan pyöreämmäksi edestä ja enemmän selän yli ja läpi. Hiltonin kanssa nopeutta takajalkoihin ja enemmän kokoamista :)Tää herra tekee mut niin onnelliseks < 3


31 kommentarer

 1. Myy hilton pois jos hänelle ei ei riitä aikaa :/ Valitettavasti teksteistäsi saa jatkuvasti kuvan, että Zebbe on paras ja Hilton jää aina vain kakkoseksi. Jos aikaa riittää, niin vain siinä tapauksessa Hilton saa huomiota..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton ei kyllä lähde yhtään mihinkään ;)

   Radera
  2. Onneksi hevonen ei kärsi yhtään "kakkosena" olosta, kunhan se vain hoidetaan kunnolla. Ja siitä olen varma että näin tapahtuu :) Ei se heppa kadehdi toisen "parhautta"

   Radera
  3. Näyttää myös Hilton liikkuvan sen verran kivasti, ettei sitä kyllä kokonaan ole unohdettu. Ilman jokseenkin säännöllistä treeniä tuskin näyttäisi noin hyvältä.

   Radera
 2. Wau Hilton! Tuo väri, rakenne (raskaampi kuin Z), lihaksikkuus... Säväyttää! Harmi ettei yllä sinun "ykköshevoseksi" sillä kyllä tuota kelpaisi katsella vaikeammillakin radoilla. Luuletko Hiltonin saavan koskaan Zebbeä kiinni eli yltääkö se samalle tasolle kuin missä Zebbe on esim. nyt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jonkun ykköshevosena Hiltonista olisi vaikka mihin! Niin hieno rakenne ja olemus, vaikka takaosa on hankala saada alle. Aktiivisella treenillä siitä saisi todella hyvän kilpurin. Mutta eipä hevonen siitä välitä, ainakin välttyy kilpailujen ja matkustamisen stressistä :)

   Radera
  2. On tää ny pikkasen naurettavaa :) hilton on jäänyt kahdesta kisasta koko kesän aikana pois, ihan vaan sen takia et sille 8 h/suunta + kisaaminen 30c helteessä olis ollut sille liian rankkaa. Hiltonin kanssa treenataan kohti psg-luokkia ja tuntuu turhalta hinata sitä enää kauheesti he A-va B tasoisiin luokkiin kun se osaa ne jo eikä tarvitse kisarutiinia. Jotkut katsokaas ajattelevat vähän pidemmällä tähtäimellä ja haluavat kestävän terveen ja motivoituneen hevosen monta vuotta eteenpäin. Nyt on Zebben aika loistaa ja kaikella oikeudella se on sen todellakin nyt ansainnut!

   Radera
  3. Kateellisten huutelua :D

   Radera
  4. ja siis kyllä Hiltonilla on kaikki mahikset yltää samoihin tuloksiin kuin Zebbe, se vaan vie vähän aikaa kun se on niin iso ja "raskas". Mutta maltillisesti ja johdonmukaisesti kun tehdään nyt talven yli töitä niin uskon kovasti että ens kautena Hilton kisaa myös pikkukierros-tasolla :)

   Radera
 3. Oot niin hyvä ratsastamaan :) molemmat ratsut menee tosi kivasti :) hienoja kuvia!

  SvaraRadera
 4. Hiltonista on kuoriutunut oikein timantti! Tosi hyvännäköinen! Wau!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) se on kyllä kehittynyt nyt taas kun ollaan rauhassa saatu treenata eteenpäin ilman kisoja tässä välissä :)

   Radera
 5. Upeita molemmat taas kerran! :) Onko Hiltton saanut vähän lisää ryhtiä vai näyttääkö vaan omaan silmään siltä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi olla joo, olen harjoitellut tosi paljon kokoamisia sen kanssa nyt jotta saisi enemmän voimaa takaosaansa :)

   Radera
 6. Molemmat hevoset on niin upeita! Hilton erityisesti koska on musta ja iso ja massiivinen (tykkään massavista hepoista hih!)

  Paljon tsemppiä treeniin molempien heppojen kanssa! Seuraan aina innolla Hevosurheilun tuloksia että oletko ollut jossain kisoissa. Aina kiva huomata jos olet pärjännyt! :)

  SvaraRadera
 7. Noista Hiltonin kuvista tuli ihan mieleen kun pikkulikkoina hurrattiin Kyralle ja Matadorille :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh :) Hilton on kyllä aika ihana <3

   Radera
 8. Hei, saako kysyä noista sun Petrien saappaista, kun oon itse harkinnut samaa mallia. Onko ne miten pehmeät? Jossain kuvissa näyttää nilkasta menevän aika ruttuun... :) Ei tietty ole yhtä kovat kuin koulusaappaat, mutta onko niissä kuitenkin varressa kovike?

  Täytyy vielä kommentoida, että huikeesti on Zebbe kehittynyt! Ja erityisen hienoa, että kova työ alkaa näkyä myös kisatuloksissa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ne ovat kyllä tosi tosi pehmeät nuo (malli polo superior). Mutta mä tykkään käyttää niitä kotona just sen takia, niitä voi pitää muutenkin tallilla kun ovat niin mukavat :)

   Radera
  2. Kiitos! Mä ehkä mietin sit kuitenkin jotain toista mallia, koska haluaisin, että olis kuitenkin kovike varressa...

   Radera
  3. joo ei kannata noita ostaa jos et halua superpehmeitä saappaita :)

   Radera
 9. Hah, voi elämä.... :D Mie kyllä muistan sen ajan, kun Sophialla meni älyttömän hyvin H:n kanssa ja Z:n kanssa oli hankaluuksia. Silloin H sai ansaitusti kiitosta ja kehuja ja sen jälkeen jäi muistaakseni "lomalle". Omasta kokemuksesta voin sanoa, että tuollainen varsin negatiivinen ajattelu satuttaa ja loukkaa hevosen omistajaa melko lailla, varsinkaan kun ette tiedä asioista muuta kuin mitä S täällä on varsin tiivistetysti kertonut. Antakaa työrauhaa, molemmat hevoset ovat varmasti todella rakastettuja ja niistä pidetään hyvää huolta! Tsemppii Sophia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No ihan ehdottomasti ovat, ne ovat molemmat mun vauvoja <3 Vaikka Zebbestä olenkin nyt kirjoittanut enemmän, niin se ei tarkoita että Hilton olisi unohdettu :P Ratsastan ja treenaan sitä just yhtä paljon kuin Zebbeä, lukuunottamatta ne parit päivät kun olin Lappeenrannassa :P ja tosiaan, Hiltonin kanssa suunnataan nyt pykälää ylöspäin Vaativa A-PSG tasolle, silloin pitää panostaa kotitreeneihin enemmän eikä ole järkeä kierrellä he A-va B tason kisoja siinä välissä :P

   Radera
 10. Hei! Tosi kiva aina lukea Hiltonin treeneistä, saan aina jotain uutta ajatusta omiin treeneihin. Mun oma hevonen on nimittäin just samanlainen kuin Hilton: iso, vähän hidas pohkeelle ja takaosa aika vaikea saada alle! Muutenkin sellainen perusrauhallinen ja ehkä vähän laiska. :)

  Hauskat nuo Hiltonin putsit! Onko ne kullanväriset? Mitä merkkiä ne on? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovat joo kullanväriset, mun mielestä Hiltonille sopii hyvin, buustaa sen egoa vielä vähän enemmän ;) Merkki on BR ja niitä saa hopeisinakin :)

   Radera
 11. Kyllä kiva katsoa tuota videota Hiltonista, korvat pystyssä ja rentona tekee töitä! :)

  SvaraRadera
 12. Sulla on kyllä todella hyvät hevoset! Pidä niistä kiinni :)

  SvaraRadera
 13. Hienoja kuvia ja kiva aina lukea treeneistä yms :) ratsastaako valmentajasi hevosiasi? Entä miten suhtautuvat vieraisiin.esim.onko miehesi ratsastanut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nipsu on kerran käynyt hiltonin selässä ja ratsasti zebbeä talvella pari viikkoa kun oltiin Thaimaassa. Mun poikaystävä on ratsastanut molemmilla, hyvin meni :p

   Radera
 14. Hei, Mistä oot ton fleecen ostanu :)?

  SvaraRadera