Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 25 juli 2017

Small Tourin tilanne ja kuulumisia

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki Horse Shown kanssa)Nyt onkin enää yksi osakilpailu jäljellä Small Tourissa, joka ratsastetaan Kiuruvedellä elokuussa.
Tässä ehtiikin tapahtua aika paljon kun ratsukoita on tipahtanut pois ja sitten on uusia ratsukoita tulleet kärkisijoille, esim Stella Hagelstam ja Hagels Amazing Shine jotka voittivat Lahassa kesäkuussa, he ovat nyt sijalla 9, mutta toinen voitto vielä antaisi heille 50p ja olisivat sitten todennäköisesti top 5:ssa. Samaten Lappeenrannan voittajaratsukko Kikko ja Kiahan Rainwater, toivotaan, että nähdään nämä ratsukot myös Kiuruvedellä taistelemassa finaalipaikoista ;)

Tällä hetkellä ykköstilaa pitää Katariina Wollin Mallendinalla, he ovat olleet kaikissa neljässä osakilpailussa mukana ja heidän pistemäärä kolmen parhaan tuloksen perusteella on tällä hetkellä 60. Toista sijaa pitää nuori ratsastaja Susanna Therman ja Dragonheart 50 pisteellä, ja kolmatta sijaa Emma Tuominen ja Vandal 44 pisteellä. Susannalla on 2 osakilpailua takana joista 2 voittoa, joten jos hän osallistuu Kiuruvedellä ja sijoittuu 10 parhaan joukkoon on finaalipaikka aika hyvin hanskassa.

Näitten lisäksi on pari kiinnostavaa ratsukkoa lisää, Ettan Ernrooth ja Savona, he ovat kylläkin olleet vain yhdessä osakilpailussa keräämässä pisteitä mutta sijoittuivat silloin toiselle sijalle, eli pisteitä tuli  Lahassa 22. Myös Tiina Polso ja Woikoski Rainman II ovat napanneet yhden toisen sijan, Lappeenrannassa ja heilläkin nyt 22 pistettä taskussa. Jos jommalle kummalle näistä ratsukoista tulee Kiuruvedellä voitto se tarkoittaisi yhteensä 47 pistettä, eli voisi riittää finaalipaikkaan, kun tällä hetkellä viidennellä sijalla oleva Pilvi Tuominen ja G-Renzo ovat keränneet 34 pistettä kolmesta osakilpailusta.Eli periaatteessa mitä vaan voi vielä tapahtua, ja sen takiahan tätä sarjaa on niin mielenkiintoista seurata :) Mä odotan jo kovasti HIHS-viikonloppua, tulen olemaan pelipaikalla perjantaista sunnuntaihin seuraamassa kouluratsastusta ja varmasti myös vähän esteratsastusta, kun kaveri on kiinnostunut esteistä enemmän ;) Nyt seurataan sitten jännityksellä Kiuruveden ilmoittautumisia ja miten siellä menee, tosiaan vielä voi pakka sekottua aika paljonkin riippuen miten Kiuruvedellä menee :)

Mitäs vauva-arkeen sitten kuuluu? Itse asiassa oikeen hyvää, tähän mennessä on elämä pikkuisen kanssa ollut paljon helpompaa kuin mitä kuvittelin, hän nukkuu todella hyvin eikä huuda melkeen ollenkaan, syö hyvin ja on tosi kiltti. Saas nähdä kauanko tätä kestää ;) jotenkin odotan, että tämä tästä pahenee vielä, eihän neiti ole kuin puolitoista viikkoa vanha vielä, joten vaikea sanoa vielä sen enempää, Mutta onhan tämä ollut elämää mullistava asia, eikä sitä todellakaan voinut etukäteen kuvitella kuinka suurta rakkautta voi tuntea toista kohtaan.

Mittoja neidillä oli syntyessään 3,8kg ja 53 cm pitkä. Tyttö syntyi sektiolla, eli mun palautuminen tulee kestämään nyt hiukan pidempään kuin mitä olin ensin ajatellut. Toisaalta kaikki meni super hyvin ja se oli suunniteltu, ja mitä nyt muilta ratsastajilta olen kysellyt,jotka ovat sektiolla synnyttäneet, niin kyllä he ovat kuukauden sisällä jo hevosen selässä olleet ;) Itse olin kyllä ensimmäisen viikon aika huono, makasin enimmäkseen vaan sängyssä, mutta nyt kun puolitoista viikkoa jo mennyt niin olen jo aika normaalisti pystynyt liikkumaan ja tekemään, kävelylenkit olen jo aloittanut, ja lantionpohjan lihaksia treenailen myös. Eli uskon kyllä, että tästä aika äkkiä paranen, mutta tottakai ison leikkauksen jälkeen on parempi ottaa rauhallisesti, ettei vaan tule takapakkia.Ajattelin, että jos oikeen tuntuu hyvältä parin viikon päästä niin saatan kiivetä jonkun kiltin hepan selkään (jos sellaisen saan lainaksi :P) ja ainakin aloittaisin vähän käynnissä ratsastamista. Jälkitarkastus mulla on 30.8 joten jos kaikki silloin näyttää hyvältä niin saan varmasti vihreää valoa aloittaa ratsastamisen kunnolla. Äkkiä se aika menee tästä eteenpäin, tuskallisinta se aika oli tuon viimeisen kuukauden kun olin raskaana, kun en enää ratsastanut enkä ollut töissä eikä muutenkaan voinut paljon mitään tehdä. Pitkillä kävelylenkeillä kävin kyllä ja yritin tehdä kyykkyjä ja jotain jumppia kotona, mutta pitkäksi se aika kuitenkin meni kun vaan odotti, että synnytys alkaisi pian :)

Aika hyvin uskon, että pysyttelen "lupauksessani", eli että ratsastukseen tulee se parin kk:n tauko, mikä tuntuu tosi hyvältä, en varmaan kestäisi jos pidempään olisi joutunut olemaan satulasta pois :P Vaikka se elämä ja ajattelutapa onkin nyt hieman muuttunut, niin en mä ihmisenä ole miksikään muuttunut, samat tavoitteet mulla on edelleen hevosten suhteen, enkä mä ole unohtanut itseäni, vaan odotan nyt kyllä kovasti että pääsisin enemmän liikkumaan ja pääsisin palautumaan normaaliin mittoihini jne. Meitä on onneksi kaksi hoitamassa vauvaa, eli en joudu yksin kaikkea tekemään, sekä maailman ihanimmat vauvan isovanhemmat jotka ovat olleet iso apu tässä alussa myös :) hyvä perhe ja hyvät taustajoukot ovat kyllä kullan arvoisia!

Hevosten etsinnästä sitten! Arvatkaa vaan kuinka kova hevoskuume mulla on, jo tässä pohdin, että ostaisin videon perusteella jonkun nuoren että pääsisin nyt pikkuhiljaa tekemään jotain ja treenaamaan, hyvin kun on kontakteja niin voi pyytää jonkun tutun käymään koeratsastamassa hevosen puolestani. Nuorten kanssa se vielä menee jos ne on tosi raakoja, mutta vanhemman kanssa pitää toki itse käydä koeratsastamassa, nehän myös toki maksavatkin yleensä enemmän. Mutta vielä on kaikki auki, olen edelleen silleen mieli auki, että jos joku oikea helmi osuu silmään niin en anna sen mennä vaan sen takia, että en nyt vielä voi itse ratsastaa, vaan sitten yritän järjestää jonkun sitä koeratsastamaan jne.

Jotenkin se lähteminen Eurooppaan ja koeratsastamaan tuntuu hieman työläältä kun sitten pitää toki ottaa pikkuinenkin mukaan, mikä nyt ei sinäänsä tuota ongelmaa jos se on näin rauhallinen ja kiltti, mutta ei sitten tietenkään viitsi olla esim viikkoa tien päällä ja kokeilemassa montaa hevosta, se on aika raskasta puuhaa kuitenkin, ja turvallisuussyistä haluaisin ehkä pysytellä vielä kotona vaan vauvan kanssa. Katsotaan miten käy, koko ajan etsin kyllä ja kyllä se on todella vaikeaa, vaikka löytääkin hienon myyntivideon niin se todellisuus siitä hevosesta on yleensä jotain ihan muuta, ne myyntivideot kuitenkin ovat yleensä vaan pientä pätkää siitä kun hevonen menee ihan parhaimmillaan ja se vähän prässätään liikkumaan yhden pitkän sivun isosti ja hienosti.. Ei ole helppoa tämä hevosen etsintä todellakaan! Välillä jopa vähän turhautuu, mutta eikö se ole niin, että hyvää kannattaa odottaa ;)

16 kommentarer

 1. Small Touria tässä sitten jännätään tänä vuonna ilman Sophiaa :)
  Onnea hepan etsintään, se on kyllä vaikeaa varmasti, kun tietää mitä haluaa ja tavoitteet korkealla!
  Otatko vinkkejä vastaan?
  Mikä on Hiltonin tilanne, onko se vielä myynnissä siellä Saksassa?

  Onnea vielä vauvasta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otan tosi mielellään vinkkejä vastaan :) hiltonin tilanne on vähän auki vielä, mutta Saksassa on ja mun vielä :)

   Radera
 2. Mulla olisi tiedossa sulle huippusukuinen varsa. Ja siis vasta vuotias, mutta siitä saisit rakentaa ihan huipun. Hyvä sukuinen punaruunikkotamma :)
  victoriagraham94@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos mutta varsa on kyllä mulle valitettavasti liian nuori, haluaisin kuitenkin päästä ens kaudella kisaamaan :)

   Radera
 3. Onnea vauvasta! Se vaan jotenkin mullistaa elämän täysin eikä se pahaksi ole, että äidillä välillä muitakin asioita mielessä kuin vaipanvaihto. :) Kummasti jaksaa arkea pyörittää, kun pääsee edes pariksi tunniksi irtaantumaan, vaikka se välillä vaikeaa onkin. Mulla esikoinen oli syntymästä saakka vähän "hankala" vauva, siihen lisäksi refluksit sun muut niin kyllä se näkyy edelleen vaikka 5 vuotta täyttääkin syksyllä. Kuopus taas oli superhelppo heti syntymästä, ei itkeskellyt turhista ja oli todella tyytyväinen ja vielä näin 2-vuotiaana aivan samanlainen helppo lapsi. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo on tää kyllä erikoista aikaa ja mahtavaa kaikin puolin! Mutta kyllä sitä oma elämää pitää myös olla ainakin välillä :)

   Radera
 4. https://www.youtube.com/watch?v=D65DdRYfCao
  https://www.youtube.com/watch?v=PYZmIBH57mQ
  https://www.youtube.com/watch?v=yTRsWtflWWw

  SvaraRadera
 5. https://www.youtube.com/watch?v=oMvE9Kkisqg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon vinkeistä! Tuntuu että mä oon nähny jokaisen myyntivideon mitä youtubesta löytyy kun nämäkin on jo nähty 😬

   Radera
 6. Onnea vauvasta!
  Koska teet kysymys ja vastaus postuksen?

  SvaraRadera
 7. Tsemppiä hevosen etsintään :) Ja se kyllä tuntuu aina välillä todella vaikealta, mikään ei tunnu sopivan ja sopivat ovat liian kalliita, vanhoja yms.:D Mutta juu, hyvää kannattaa odotttaa, kyllä se täydellinen hevonen vielä löytyy <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo toivotaan, että löytyy! Kunhan pääsen reissailemaan ja ratsastamaan, et pääsee toden teolla etsimään, sitä odotellessa!

   Radera
 8. Vuosi sitten synnytin sektiolla ja 7 viikon päästä olin selässä ekan kerran ja kävin kaikki askellajit läpi. Muutoin tuntui hyvältä mutta vatsalihasen aktivointi oli todella vaikeaa ja raskasta, oli tuntopuutosta ja muuta pitkään. Ikäänkuin joutui opettelemaan uudelleen sen ratsastettaessa vaadittavan keskivartalotuntuman. Ja venyttäminen oli epämukava pitkään! Mutta toisaalta satulassa istuminen ei sattunut yhtään :)

  Itse koin että nopeaa toipumista vauhditti kun pääsi jaloilleen ja kävelylenkeille. Verenkierto vauhdittuu ja vauriot korjaantuvat. Mutta mukavuuden rajoissa toki. Tsempit vauva arkeen, meillä oli myös "helppo vauva" mutta muista silti olla itsellesi armollinen, saat olla väsynyt ja se on raskasta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No sehän kuulostaa lupaavalta! Mä olen nyt hyvin pystynyt tekemään reilu tunnin kävelylenkkejä reippaassa tahdissa ja siinä jo yrittänyt miettiä syviä vatsalihaksia, muutenkin tuntuu että ne vatsalihakset on jo aika hyvin hallussa, mutta sen ehkä huomaa paremmin sit kun pääsee hevosen selkään😬 Mietinkin että pyöräilyä ja cross-trainerilla treeniä vois varmaan jo aloitella, juokseminen ei varmaan tule kuuloonkaan vielä hetkeen.. ja hevosen selkään yritän kyllä parin vkon sisään jo, edes sitä käyntiä! Toivotaan nyt että vauva-arki jatkuu näin helppona, näistä ei ikinä tiedä😝

   Radera
 9. Hei, onnea koko perheelle! :) Saako kysyä niin henkilökohtaisen kysymyksen, että oliko sektio siis ennalta suunniteltu, ettei hätäsektio tms tai vauvan väärän asennon vuoksi? Itseäni jännittää synnytys (ketäpä varmaan vähän ei jännittäisi?), ja mietin myös onko ratsastajalla jokin syy suosioa sektiota? Toisaalta vatsan seudun palautuminen kestänee leikkauksesta paljon pidempään. Toki vatsalihakset ovat kovilla kummin vain, ota tosi varovasti niiden kanssa ettei jää erkaantumaa tms. Tsemppiä myös hevosen etsintään, eiköhän ensi vuonna saada jännittää taas teidän suorituksia :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) laita vaikka s-postia soffi1986@hotmail.com niin vastaan mielellään :)

   Radera