Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 7 augusti 2018

Ravin säätämistä

Tänään löysin ekan kerran vähän enemmän vaihteita ja säätöjä raviin. Pipillä on tosi iso pehmeä ravi, mutta jotta se joskus voi tehdä piaffia ja passagea tarvitaan myös se pieni nopea ravi. Sitä on helppo periaatteessa säätää ravissa, mutta ainahan se vie hetken ennen kun löytää sen oikean tavan sen tehdä. En ole kauheasti edes yrittänyt sitä muuttaa vaan antanut sen mennä sellaista tavallista "harjoitusravia" koko ajan, tasainen tahti mutta ilman mitään kummempaa kokoamista tai askelpituuden säätämistä.

(C) Heidi Järvi


Tänään päätin sitten ottaa asiakseni kokeilla miten mä saisin sen ravin toimivammaksi, haluan saada takajalkoja enemmän rungon alle mutta isoin haaste Pipin kanssa on saada etuosaa ylös. Helppohan se on saada niskaa ylös vaan vähän nostamalla ohjasta, tässä vaan on iso riski että kun sen tekee, selkä romahtaa alas ja samaten lavat. Ei näin. Haluan nimenomaan ne lavat sieltä ylös ja selän, ja sen kautta se niskakin toki sieltä sitten nousee myös.

Alkuverkan jälkeen tein ihan tavalliset ravi käynti siirtymiset hetken aikaa, sieltä sitten lähdin kehittämään tehtävää niin että siirsin sen kohti käyntiä mutta pyysin jäämään raviin kun Pippi oli just siirtymässä käyntiin. Siinä annoin sen olla hetken tosi pienessä ravissa josta pyysin sen vähän eteen ajatuksella että se jää  lyhyeen askelpituuteen, eli ei saanut tästä lähteä kauhomaan isoa ravia eteen. Alkuun se yritti vaan kiemurella takaosan kanssa oikealle tai vasemmalle mutta sitten kun sain sen paremmin siinä lyhentämisvaiheessa pysymään "tunnelissa" (apujen välissä) niin sujui jo aika hyvin ja askel lyheni ja paino siirtyi takaosalle.

Pikkuhiljaa löydettiin oikeen hyviä askelia, joten tätä harjoitusta tehdään kyllä jatkossakin enemmän :)

Laukka on tosi paljon parempi jo, ja olen voinut nyt enemmän myös säätää muodon kanssa sekä tässäkin askelpituuden kanssa. Eli paljon tässä vaiheessa vaan yritän löytää eri vaihteita, eri pituisia askelia,tempoa, muodon vaihtelua jne. Mun pitää aina pystyä laittaa hevonen siihen asentoon mihin mä ikinä haluankaan. Sitten kun ne onnistuu on paljon helpompi lähteä rakentamaan kaikkea muuta, mutta tämä on se perusta joka ensin täytyy rakentaa huolelllisesti.

(C) Heidi Järvi

2 kommentarer

  1. Saisiko hepasta nähdä videoo? =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tottakai :) yritän järkätä jonkun kuvaamaan että saisin tehtyä ihan kunnon youtubevideon meistä. Mun instagramissa on storyssa pyörinyt ratsastusvideoita siitä el sitäkin kannattaa seurata! sophia_backlund olen siellä :)

      Radera