Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

fredag 16 november 2018

Hommat sujuu taas!

Oi taas venähtänyt tänne blogiin postaaminen.. pahoittelunu mutta toivon mukaan seuraatte mua myös instagramissa mihin päivittelen lähes päivittäin!

Pipillä tosiaan todettiin hieronnassa, että sen lantio oli jumissa, ja sitä nyt sitten hoidettu 2 vkon välein pari kertaa. Se oli aivan kauhea ratsastaa kun se vaan makas lapojen päällä, ja varsinkin oikeaan ohjaan. Tuntui tosi kankealta koko hevonen, selkeästi siis jostain kinnasi.

No nyt se on sitten pikkuhiljaa lähtenyt paranemaan päin, ja nyt onkin sitten viimeiset kaksi viikkoa ollut aivan ihana ratsastaa! Nyt on jumitkin mitkä sille tuli sen satulan taaksevalumisen takia, parantuneet. Viimeksi ke:na oli hieronta ja nyt Pippi tuntui jo hyvältä, mitä se siis on jo ratsastuksessakin ollut. Hyvin se kertoo kun jotain ei ole hyvin.

Se mitä olen sen kanssa nyt lähinnä tehnyt, on vaan paljon eteen-alas ratsastusta. Jätän kannukset aina välillä pois, kun se on niin herkkä ollut kyljistään niin ajattelin, että ehkä se näin rupeais sietämään jalkaa paremmin ja pääsis vähän lähemmäs sen jalan kanssa. Tää on tehnyt niin terää ja Pippi on nyt sata kertaa parempi jalalle! Ennen se helposti vähän hermostui jos yritti jalalla saada reaktion, nyt se ragoi oikealla tavalla (ottaa takajalat alle ja lähtee työntämään eteenpäin) ja nyt siis myös kannuksilla myös reagoi oikein ja on rennompi kyljistään.

Ja arvatkaa mikä on kokonaan hävinnyt?!! Se sen satulavyöpaniikki?! En tajua, se ei millään tavalla enää reagoi kun menee selkään, vaan heti saa laittaa pohkeet kiinni ja se on täysin normaali. Ennen kun se oli NIIN herkkä ja kosketusarka. En oikeen keksi mitään muuta kuin että sillä on varmasti ollut vatsassa jotain pidempään aikaa, koska se käyttää vatsalihaksia nyt ihan eri tavalla myös, ennen se vatsa vähän "roikkui" alhaalla. Tähän ei voi muuta sanoa kuin että Science Supplementsin Gastro Kind on tehnyt niin hyvää Pipin vatsalle!

Ja jotenkin mietin jos se Prestigen RP vyö antaa sen verran vapautta että sekin on poistanut sen satulavyö paniikin.. Aika kumma kuitenkin ja niin mahtavaa, että tommoinen ongelma ollaan saatu pois systeemistä < 3

Nyt kun tosiaan niin pitkään vaan ratsastelin matalassa rennossa muodossa, niin tuntuu, että ollaan Pipin kanssa tultu lähemmäs toisiamme, ja Pippi luottaa muhun nyt ihan eri tavalla. Se ei kyseenalaista mua ollenkaan samalla tavalla mitä ennen. Ollaan nyt otettu rennosti ja rauhassa lähdetty rakentamaan luottamusta taas ja yritetty pitää työnteko mahdollisimman vaihtelevana, eikä liikaa rankkoja treenejä.

Pipin kroppa ei tarvitse niin paljon rentoja jumppapäiviä, mutta luulen että sen mieli ja pää tarvitsee niitä sitäkin enemmän! Haluan että se kokoaminen ja liikkuminen tulee rentouden kautta eikä sen kautta että se vähän hermostuu ja kuumenee. Toivon, että olen nyt oikeilla jäljillä, kun ainakin nyt on työnteko sen kanssa niin superkivaa ja toki nyt kun ei ole satulaa joka valuu 10cm liian taakse kun ratsastaa varmasti tekee sen olon paljon kivemmaksi myös :D

Satulaa en ole vielä uutta ostanut mutta toivon että sekin ongelma ratkee pian!

Ens viikonloppuna ollaan menossa Janne Berghin treeneihin, odotan niitä tosi paljon! Janne tulee tänne Pohjanmaalle eli ei tarvitse ihan rusalle asti ajaa ;)

Viimeistään Jannen treeneistä lupaan teille tuoreita kuvia, kun Heidi Järvi tulee mukaan kuvaaamaan < 3 tämä kuva siis Heidin ottama myös :) meidän eka kuvasessio kesältä.

7 kommentarer

 1. Pippi näyttää kyllä niin mahtavalta! Kiva kun olette selättäneet ongelmia ja luotatte toisiinne. Teistä tulee kyllä super hyvän olonen pari!

  SvaraRadera
 2. Saanko kysyä, minkä satulan olet valinnut? Itselläni herkkä nuori, isot aika taakse tulevat lavat. Ollut haasteita löytää sopivaa, kun ei tykkää yhtään, jos lapoihin tulee painetta. Nyt Childeric, mutta olen miettinyt esim. Kingsley satulaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En oo vielä valinnut mitään, Custominsatuloista tykkään itse tosi paljon mutta myös Devocoux makila harmonie(uusin malli) ja kingsleyn satulat kiinnostaa!

   Radera
 3. Mikä satula on nyt käytössä ja mikä leveys?

  SvaraRadera
 4. Mikä satula on nyt käytössä ja mikä leveys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen Customin icon flight mallia kokeillut aika kauan,tykkään, mutta muuten oppilaan Equipe satula MW menee suht hyvin, edestä kohottavan geelin kanssa😊

   Radera