Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 6 januari 2019

Vuosi alkoi lomalla

Pippi sai hyvän alun vuodelle 2019, kun sai 5 päivää lomailla treeneistä ;) Se oli siinä joulun jälkeen vähän väsyneen oloinen, raskas kropastaan, niin päätin, että saa nyt vähän pidemmän loman jotta kroppa ja pää saa kunnolla palautua.

Nyt Pippi on mun mielestä just hyvä kropastaan. Ei ole liian lihava eikä liian laiha, lihaksikas ja hyvän näköinen < 3 lisää lihaksia se vielä toki tarvii mutta tähän vaiheeseen mun mielestä oikeen sopivasti. kuva HSK Photography 26.12.2018


Se on taas niin paljon mennyt eteenpäin, että hyvä antaa vähän hengähdystaukoa. Pippi ei ehkä ole hevonen jolle annetaan ihan täysin vapaata (ehkä sitten kesällä kun lämpösemmät kelit), niin olen sitä kävelyttänyt ja juoksuttanut pikkasen joka päivä. Sillä on kuitenkin sen verran pieni tarha ettei se siellä silleen liiku. Pari päivää juoksutin sivuohjilla mutta muut päivät ihan vaan ilman mitään, sai Pippi juosta vaan "vapaasti" liinan päässä.

Eilen sitten palasin satulaan, oli kuulkaas ollut ikävä tuota hevosta ratsastaa < 3 Sain kyllä työstää sitä KAUAN kunnes sain kaikki palikat taas kohdilleen, ja painoa takaosalle taas. Se halus vaan nojata ohjaan ja juosta :P Mikä nyt täysin ymmärrettävää loman jälkeen.

Laukassa saan sen melkeen parhaiten läpi kun siinä voin paremmin käyttää pohjetta ja ratsastaa sitä eteen, ja samaten ottaa takaisin ja vähän koota. Tuntuu, että mulla on laukassa tällä hetkellä enemmän työkaluja. Sitten kun saan sen laukassa hyväksi, on myös ravissa helpompi työstää. Eilen saatiin tosi hienosti tehtyä pienempää (10m) volttia missä se kokoaa pari askelta kohti piruettilaukkaa, pysyy rentona ja pohkeen edessä, taipuu ja kääntää (tein tämän pidemmässä muodossa eli jumppamielessä vielä). Ennen lomaa kun se oli vähän väsynyt se jäi tässä helposti vaan junnaamaan pohkeen taakse eikä edennyt. Nyt oli selkeästi paremmin voimaa ja rentous säilyi kun tämä harjoitus ei tuntunut vaikealta.

HSK Photography


Ravissa harjoittelen nyt tosi paljon sellaista pikkupikkuaskelta, missä se olis mahdollisimman rento ja pieni askelistaan. Ihan sellasta "mummoravia". Koska tässä on niin paljon helpompi saada sen kroppaa enemmän "kasaan" ja sitten kun sen tässä saa oikeaan asentoon on tosi helppoa vaan laittaa vähän kaasua ja pyytää se isompaan raviin. Tässä kun sitten leikkii tän pienen ja ison ravin kanssa niin saa hevosen hyvin tasapainoon ja sitten se yleensä hetken päästä "loksahtaa" ja ravi tuntuu helpolta kun se kantaa itseään oikein.

Ensi viikolla Nipsu tulee tänne torstai ja perjantai niin sitten on treenejä taas tiedossa. Nyt on ollut tosi hyvin valmennuksia mulla, mahtavaa! Tänään jatkan vielä perusjumppamisen kanssa, huomenna mahdollisesti vapaapäivä, tiistaina Pippillä on puomipäivä Tinan kanssa, keskiviikkona taas jumppaan jotta olisi vetreä valmennusta varten. Viikonloppuna Pippi saa sitten taas 2 päivää vähän vapaampaa, kävelypäivä ja juoksutuspäivä. Yleensä haluan jumpata vähän valmennusten jälkeen, just jotain kevyttä hölkkää liinassa, ja vapaapäivä vasta sen jälkeen, eikä heti rankan päivän jälkeen.


7 kommentarer

 1. Onko hepalle tullu vähän alakaulaa? 🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sille on ylälinjaan tullut tosi hyvin lisää lihasta👌 Alakaula tulee jos liikkuu pää taivaissa selkä alhaalla😅

   Radera
  2. Ekassa kuvassa alakaula käytössä, sitä ano varmaan tarkoitti. Mutta eiköhän kaikilla ole joskus noin ☺

   Radera
 2. Mitä hassuja.. alakaulaa 🤨. Minusta Sophia on vienyt upeasti kaunista tammaansa eteenpäin! Itseäni ilahduttaa etuosan/lapojen ryhdikkyys, pää on luotiviivalla (ei alla enää niin kuin alussa) ja Pippin niska on korkein kohta liikkeessä niin kuin kuuluukin. Kaunista taipumista niskasta ja kaulasta, joka mahdollistaa takaosan rennon ja kokoavan työskentelyn. Ihan mahtavaa!

  SvaraRadera
 3. Hei, miten sujui Nipsun valmennuksessa ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se siirrettiin ja pidetään vasta tällä viikolla😊 itse en pääse osallistumaan kun meillä on ongelmia kavion, mahdollisen paiseen ja naulan kanssa😣

   Radera
 4. mikä juttu tämä on että suomessa puhutaan heti alakaulasta kun hevonen on luotilinjalla tai vähän sen yllä? Oikein oikeaoppiselta näyttää muoto näin yhden kuvan perusteella! ja yhden kuvan perusteella nyt ei saisi koskaan tuomita ainakaan...

  (huomasin etelä-saksassa asuessani, että siellä jo helpoissa luokissa rokotettiin roimasti jos hevonen kulki kaulan keskiosa korkeimpana kohtana niskan sijaan, kun taas nyt suomeen palattuani olen huomannut että YHÄ useat valmentajat haluavat hevosten kaulat todella, todella pyöreiksi, jolloin ne painuvat kuolaimen alle. Niska ei tällöin enää ole se korkein kohta vaan kaula. Näyttää että monelle pääasia on että hevonen on "nyökännyt". Sehän ei ole mikään oikea peräänanto, ei sinne päinkään!)

  SvaraRadera