Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 27 december 2018

Kun hevonen on vähän liian viisas...

Hsk Photography kävi räpsimässä meistä teilen vähän kuvia niin on taas uunituoreita kuvia teille näyttää :)


Tai miksi sitä nyt voisi kutsua... Ennakoi ainakin todella hyvin... 23.12 meillä oli treenit Jasmin Sikströmin avustuksella, saatiin Pippi ihan hurjan hyväksi, ratsastamalla ympyrällä hevoseen suoruutta. Pippi helposti vähän valuu ulkokyljestä pitkäksi, työntää lavat ulos ja menee siis vinoksi. Nyt yritettiin korjata sitä ratsastamalla ympyrällä "lapoja sisään" ajatuksella, tietenkin vaihdellen taivutusta sisäpohkeen ympäri. Pienennettiin ympyrää ja samalla Pipin piti koota. Siitä tuli todella hyvä ja suora tämän harjoituksen kautta, ja ajattelin että tätähän nyt harjoitellaan jatkossa enemmän...Jouluaaton Pippi vietti vapaapäivää, joulupäivänä sitten taas töihin. No sehän sitten niin fiksusti heti rupes ennakoimaan tuota ympyrä-tehtävää että sen saikin melk heti unohtaa :P Saipas taas uuden oivalluksen,että tän hevosen kanssa ei kannata harjoitella samalla tavalla 2 päivää peräkkäin vaan vähän muuttaa tehtäviä ja teitä, kun hän niin nopeasti oppii mitä ollaan tekemässä ja oppii vähän ennakoimaan ja silloinhan en enää saa asioita samalla tavalla läpi. (tämä pitää ehkä muistaa sitten kun rupeaa harjoittelemaan ohjelmia, ettei tee tehtäviä samoissa paikoissa missä ne on ohjelmissa, esimerkiksi... :P)Nyt me myös koottiin sitä aika paljon silloin 23.12, niin siitäkin se saattaa olla vähän väsynyt ja senkin takia on nyt jäänyt vähän silleen pohkeen taakse, en saa sitä ihan rehellisesti mun eteen kun se ei vaan jaksa kantaa. Pitää tosi tarkasti aina kuunnella Pippiä, eilen sain sen kuitenkin aika hyväksi kun hetken olin ratsastanut, mutta uskon, että nyt taas pitää antaa pari päivää mennä vähän enemmän eteen ja unohtaa kokoamiset hetkeksi. Jos se niitä rupeaa liikaa "ennakoimaan" se jää vaan junnaamaan paikalle ja "keinumaan". eli jää pohkeen taakse. Tähän sitten yhdistettynä se, että se on vähän kuuma ja menossa, niin en uskalla ihan kuitenkaan käyttää jalkoja niin jämäkkäästi kuin ehkä pitäisi, että sen saa taas pohkeen eteen.. Ei ole helppoa, ei. Mutta juuri sen takia niin kivaa tämä kouluratsastus :)

Pippi on kuitenkin ollut nyt niin mielettömän hyvä pitkään, että ei saa kyllä valittaa! Nää on pikkujuttuja ja just näitä, missä vaan pitää oppia itse, miten sitä ratsastaa. Kuinka paljon voi tehdä rankemmin, kuinka paljon tarvitsee "vapaampia" päiviä jne...

Kyllä mä jotenkin olen oppinut sen tuntemaan, tunsin, että se on ollut vähän "pinkeä" viimeiset pari päivää, no mitäpä tänään sitten sattuu, päivällä saan viestin että Pippi on säikähtänyt jotain tarhassa ja tullut portista läpi ja kaatunut!! Meinasin saada sydänkohtauksen mutta ONNEKSI mitään ei sattunut Pippille. Kävin iltapäivällä juoksuttamassa ja se oli ihan fine. ONNEKSI minulla on suojat ja bootsit joka jalassa sillä kun se tarhaa, ja onneksi sillä oli sen verran paksut loimet että ehkä kaatuminen ei tuntunut niin pahalta..

Mutta hyi, ei kivaa tuossa olisi voinut käydä kuinka vain. En kyllä suoraan sanoen tiedä mitä tekisin jos Pippille jotain sattuisi. ("koputan puuta"). No onneksi nyt selvittiin säikähdyksellä, huomenna käyn korjaamassa portin ja lisään tarhan edustaan hiekkaa/soraa, ettei olisi niin liukas... Pippi on normaalisti kyllä ihan rauhallinen tarhassa, mutta ainahan voi sattua ja ne voi jotain säikähtää..

Tänään kun liinasin se oli kyllä aika rauhallinen, voi olla, että kun treenaa paljon kokoamista ja "rankemmin" se vähän menee ylikierroksille, että sopivassa määrissä sitten pitäisi myös ratsastaa ihan vaan rennosti eteen-alas, pienin rennoin askelin. Niin taidan tehdä nyt pari päivää ja katsotaan sitten sunnuntaina jos voidaan taas vähän tehdä enemmän "oikeeta hommaa". Maanantaina on sitten taas Pippin ja Tinan puomi/laukkapäivä, nekin on Pippille niin tärkeät, saa vähän revitellä ja liikkua eri tavalla ja miettiä ihan muita asioita.

Hui, tuntuu että tästä tuli aika sekava tästä tekstistä kun kirjoitin puolet eilen ja puolet tänään, mutta toivottavasti tästä saa jotain selkoa kuitenkin :D


Kaikki tämän postauksen kuvat siis ottanut HSK Photography


7 kommentarer

 1. Ratsastatko pipin kanssa ulkona jos sää vain sallii? Entä miten se käyttäytyy maastossa, tai oletko vielä edes ehtinyt kokeilemaan? Kiva kuulla että treenit on lähtenyt sujumaan ja toivotaan että teidät nähdään kisaradoilla jo ensi kaudella! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No nyt vaan odotellaan enemmän lunta että voisi mennä lumihankitreenejä, eli tarkoitus kyllä on mennä ulkona! Syksyllä kyllä Tina on sillä ulkokentällä mennyt myös ja hyvin siellä käyttäytyy! Maastoon ajattelin että totutellaan ens keväällä viimeistään😊 taluttaen ollaan kyllä oltu paljon metsässä, selästäpäin ei vielä😅

   Radera
 2. Hei! Tosi kiva lukea teidän kuulumisia. Saan usein teiltä hyviä treenivinkkejä, joita sovellan omiin harjoituksiini. Kiitos niistä. Minunkin heppa jää helposti kierroksille, jos rankasti menee, niin väkirehut ei maistu. Vanhemmiten tasaantuu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla! :) Pippi onneksi kyllä syö hyvin mutta huomaa, että on vähän pinkeä jos liikaa menee sille rankkoja ja vaikeita asioita. Nyt pidetään ens pe:hin asti vähän kevyempää, sitten taas takaisin töihin :)

   Radera
 3. Hei Sophia. Haluaisin kysyä, että silloin kun Pippin vatsa oireili annoitko sille Gastrogardia? Vai pelkästään noita Speedexin lisäravinteita?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Silloin syksyllä kun se oli tosi kipeä vatsastaan sai myös Antepsiinikuurin, mutta nyt myöhemmin olen vain antanut gastrokind (speedexiltä) ja gut balanceria 😊

   Radera
  2. Kiitos tiedosta. Ilmeisesti nuo speedexit toimii ☺

   Radera