Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 16 december 2018

Keisarinmäen reissu ja uusi satula!

(Tämä postaus tehty yhteistyössä Ratsutarvike Ridaajan kansssa)

Ollaan kotiuduttu taas huippureissusta. Käytiin pari päivää sitten Keisarinmäellä valmentautumussa Nipsun silmien alla.


Taru Arola kävi meitä moikkaamassa ja ottamassa upeita kuvia to:na. Valitettavasti Pippi oli tosiaan to:na tosi väsynyt jo, mutta on nämä Tarun kuvat vaan niin hienot aina < 3


Mulla oli kolmisen viikkoa Custom Saddleryn Icon Flight satula testissä Pippille, ja sehän on siinä liikkunut paremmin kuin missään muussa satulassa. Minähän rakastuin tähän satulamerkkiin jo silloin kun etsin hevosta. Kaikki hevoset mitä koeratsastin joilla oli Custom satula liikkuivat tosi hyvin ja olivat tyytyväisiä, ja mulle tämä satula sopi myös tosi hyvin, paras satula missä olen istunut!

Nyt kun käytiin Keisarinmäellä Saga (Ratsutarvike Ridaajasta) kävi vielä tarkistamassa satulan istuvuuden ja miltä se näytti Pippin selässä kun se liikkui. Oli aivan mahtavaa, että sain rauhassa kokeilla satulaa ensin kotona, ja tosiaan olen huomannut kuinka Pippi vaan paranee koko ajan ja sehän jos jotain on merkki siitä, että satula istuu. Kokeilin alkuviikosta yhtä toista satulamerkkiä jonka pitäisi olla ihan huippusatula ja se näytti istuvan Pippille hyvin, mutta ehdin vain mennä selkään ja ottaa yhden käyntiaskeleen niin Pippi sai jo aivan jäätävän paniikin. Onneksi ehdin tulla alas itse ennen kun neiti olis lähtenyt paniikissa eteen ja varmaan heittänyt mut alas selästä ;D


Kaikki tämän postauksen kuvat siis Taru Arolan ottamia. 


Tässä taas hyvä esimerkki siitä kuinka hemmetin herkkä tämä neiti on satuloille :P Tämä Custom satula on tosi pehmeä ja mukava sekä ratsastajalle että hevoselle, ja antaa hyvin vapautta, sen takia varmaan Pippi tykkää siitä ja liikkuu mielellään. Se on myös eka satula joka istuu ihan paikallaan sen selässä eikä valu taakse, mitä ihan kaikki muut satulat ovat tehneet (myös siis Tanskassa oli tämä ongelma).

On kyllä suuri helpotus kun löydettiin vihdoin satula, niin nyt voi rauhassa sitten jatkaa treenejä kunnolla kun tärkein varuste on kunnossa!

Matka Espooseen meni hyvin, lastaaminen ja kuljettaminen meni oikeen hyvin. Ratsastaessa se oli kyllä jännittynyt mutta ei läheskään niin pahasti kun viime reissulla kun oltiin Manunkylässä. Antoi mun kuitenkin nyt ratsastaa ja pieniä pätkiä kantoi itsensä todella hyvin.

Yritettiin saada rehellinen taivutus oikealle läpi, tässä mun pitää vähän miettiä että vien korvat ja niska vasemmalle ulkokädellä, lavat vasemmalle ja sieltä sitten vaan enemmän miettiä että Pippi katsoo oikealle. Kun tämän saa läpi sen on paljon helpompi liikkua ja pitää hyvä tasapaino.

Ekana päivänä tuli tehtyä oikeen kunnolla töitä, Pippi oli aika väsynyt treenin jälkeen, ja torstaina oli sitten jo niin väsynyt ettei oikeen jaksanut samalla tavalla kantaa. Kuitenkin saatiin teknisesti tehtyä enemmän, annettiin sen mennä pidemmässä muodossa eikä vaadittu mitään isoaa liikkumista, mutta rehellistä taivutusta, suoruutta, jne.

Vaihdotkin saatiin onnistumaan puhtaasti! Oikeasta vasempaan ei Pippille ikinä ole ollut ongelma, se tulee melk aina puhtaasti, mutta vasemmasta oikealle tulee helposti takaa jäljessä. Nyt mun pitää vaan enemmän miettiä vaan sitä vasenta takajalkaa että sieltä se vaihto lähtee, ja vähän pitää se lyhyenä vaihdon läpi eikä "heittää" kaikkea pois siinä vaihdossa.

Pippi myös kuivui tosi paljon tässä parissa päivässä vaikka on syönyt hyvin. Ehkä kuitenkin se sisäinen stressi tekee tämän. Yritän nyt keksiä miten saisin sen juomaan paremmin, sehän syö aina töitten jälkeen greenline/lese/pellava puuron mutta voisi ehkä matkoille yrittää tehdä greenline-juoman jos se maistuisi neidille. Olen kokeillut sekoittaa omenamehua veteen, ei kelpaa, eikä myöskään melassivesi.

Loppuviikon Pippi on ottanut aika rennosti, tänään oli taas puomipäivä Tinan kanssa, huomenna ratsastan taas ja tiistaina on hieronta. Joulun yli mulla on paljon vapaata joten sitten treenataan taas vähän enemmän. Yritän jaksoittaa näitä treenejä niin, että mennään kausittain vähän rankemmin ja sitten pidetään vaikka kokonainen viikko enemmän palauttelua. Joka viikko Pippi pääsee kuitenkin puomeilemaan Tinan kanssa ja yksi juoksutuspäivä, näitten päälle sitten minä ratsastan noin 4 päivää ja se voi olla kevyttä perusjumppaa tai sitten rankempaa treeniä, aina hevosta kuunnellen, samaten täysin vapaapäiviä hevosen mukaan. Mutta tuntuu, että meillä on nyt aika hyvä systeemi ja hyvin jaksotettu meidän treenit.

Tammikuussa Nipsu on taas tulossa tänne noin 3 viikon päästä! Nyt yritän kyllä katsoa ettei me jäädä liian pitkiä jaksoja treenaamaan ihan yksin, 4 vkoa olisi se ihan maksimi..


Kuvissa näkyy meidän uusi satula ja mun lempihuopa joka tietenkin on Equestrian Stockholmista < 3
2 kommentarer

 1. Onko Pippillä ollut sulle tulosta alkaen tuo paniikki? Mistähän se on tullut?
  Tykkään seurata sun blogia sillä saan ite motivaatiota treeneihin ja vinkkejä ratsastukseen 🙏🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo sillä on ihan nuoresta asti ollut satulavyöpaniikki, tai näin ne tanskassa kertoi. Alkuun oli niin paha et piti juoksuttaa ennen kun meni selkään(kun se oli 5v) sitten on vähentynyt mutta aina kun menee selkään pitää olla varovainen eikä vaan heti paiskata jalkoja kiinni😬 nythän tuo on kadonnut kokonaan, mutta tuli rajusti takasin kun kokeilen tota yhtä satulaa. Jäi vähän päälle sen jälkeenkin mutta nyt taas hävinnyt lähes kokonaan😊 ja kuitos tosi kiva kuulla🙏🤗

   Radera