Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 2 december 2018

Lisää vaihteita kehiin!

Siis tämä kun itse ja yksikseen ratsastelee eniten täällä kotona, niin kyllä se helposti tekee sen, että jää vähän junnaamaan paikalle liikaa, kun ei saa ulkopuolisten silmiä päälleen niin on jotenkin vaikeaa päästä välillä vaan asioissa eteenpäin.

Pipin kanssa tosiaan kun meillä meni tuossa syksyllä vähän sukset ristiin, satulan yms takia.. niin sehän rupes paljon stoppailemaan silloin niin jotenkin siitä sitten tuli vaan niin tärkeäks saada se vaan ETEEN, ja sen jumin takia sitten vielä kroppaa vaan mahdollisimman hyvin auki. Ratsastin sitä pitkässä muodossa aika pitkään ja vaan isosti eteen.

(C) Heidi Järvi


Kun on näin iso ja raamikas isoliikkeinen hevonen niin se helposti lähtee kyllä sitten vähän leviämäänkin. Jotenkin vähän valo syttyi mun päässä Jannen treeneissä, että apua kuinka se on päässyt menemään pitkänä ja vähän roikkuen lapojen päällä... Mulla on jäänyt päälle se, että se pitää vaan saada eteen ja venyttämään. Toki sitäkin tarvitaan, mutta nyt on pakko kyllä vähän skarpata ja ratsastaa sitä enemmän kasaan ja takaosan päälle, pienempää askelta, ja nopeampaa reaktiota jalalle, ilman että lähtee juoksemaan vaan isommin eteen..

Olen nyt tehnyt täysremontin meidän treennisuunnitelmaan, verryttelyä myöten. Nyt yritän pitää sen heti alkuraveissa jo vähän pienempänä askeleen, tekemällä paljon siirtymisiä. Enemmän vaan variaatiota askelpituuseen nyt ilman, että se leviää käsiin. Tässä on niin paljon vaihteita tässä hevosessa, mutta jotenkin ne vähän on unohtunut tässä kun on ollut muuta mietittävää, ja kun uutta satulaa ei kuitenkaan vielä ole niin ei oikeen ole uskaltanut ratsastaa "normaalisti" jne..

Pippi on onneks tosi helposti muokattavissa, että jo parin päivän treenin jälkeen uudella systeemillä se jo toimii paljon paremmin. Haluan saada sen tunteen, että kun otan puolipidätteen, se ottaa takaosan alle ja nostaa sen säkää ja lapoja, ja kevenee edestä. Sillä on mieletön liikemekaniikka, mutta se pitää kyllä osata sieltä ratsastaa esille myös :P muuten se vaan sipsuttaa pikkunätisti menemään..

 Eilen saatiin niin hienoja askelia ravissa loppua kohden, se tunne kun se oikeasti lähtee ravaamaan ja oikeen ponnistaa on siis aivan sanoinkuvaamaton < 3 se voima mikä sillä on ja se elastisuus ja pehmeys yhdistettynä! Paljon joudun ratsastamaan ravin sisällä siirtymisiä, melkeen alas käyntiin, tässä se vielä pikkasen menettää tahdin mutta sen pitää vaan oppia lyhentämään ja kokoamaan (helppoa sille olis jos se sais koota ja samalla vaan tulla isommaks askelistaan mutta sitä ei haluta nyt) siitä kun saan sen siihen pikkupikkuraviin, lähden pyytämään sitä taas eteen niin että se oikeen ponnistaa takajaloilla ja nostaa sen etuosan. Näitä kun tekee siinä hetken niin se lähtee pikkuhiljaa löytämään sitä sen ihanaa ravia taas. Nyt se tulee eri tavalla, enemmän takaosan työnnöllä ja lyhyemmällä rungolla. Siitä sitten kun voimistuu voidaan pikkhuiljaa pyytää tähän sitä oiken isoa näyttävää askelta.

Mutta pala kerrallaan, tää on vähän kun kokoisi palapeliä, yksi asia aina kerrallaan, kunhan vaan tietää missä järjestyksessä ne laitetaan, ja luottaa siihen, että kyllä se lopputulos sitten tulee olemaan hyvä. Mä tiedän niin hyvin mitä tunnetta haen kun sillä ratsastan, niin silloin se on toki helpompi sitä vähän "etsiä". Ravin pitäis tuntua siltä, että sitä on helppo muuttaa, muuten piaffi ja passage tulevat olemaan mahdottomat suorittaa tulevaisuudessa.

(C) Heidi Järvi13 kommentarer

 1. Pitäiskö ihan läpiratsastaa nivelellä, käytät päivityksistä päätellen todella paljon kankea? Ja se että olet liikaa mennyt eteen ja alas on mahdotonta koska jos sen tekee oikein, se tekee voiman ja sieltä tulee se paketti aikanaan itsestään. Ihmettelen, että yhtäkkiä voidaan muuttaa suunnitelma ja lyhentää hevonen aivan kuin se olisi kasvattanut voiman yhdessä yössä tai sitten siihen tarvitaan ratsastajalta mekaanista voimaa mm. kangen, kannuksien välityksellä. Tsemppiä treeniin ja suosittelen käymään ratsastamassa oikein päin ratsastettuja hevosia (esim.nipsun) niin sitten jää se oikea tunne kuin helposti ja ilman voimaa hevonen suorittaa ja nauttii siitä. Tsemppiä reeneihin ja kun on kaikki mahdollisuudet tehdä niin tee ja käytä kaikki mahdollisuudet niin pääset huipulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyt täytyy kyllä todeta,että olet aivan hakoteillä sun kommenttiesi kanssa. Ratsastan kyllä nivelilläkin ja Pippi on niillä ihan yhtä hyvä kuin kangilla,muutenhan ei vois oikeen mitään järkevää saada aikaiseksi jos ei molemmilla toimi. Et vissiin yhtään ymmärrä, että Pippi on äärimmäisen herkkä tamma, jota ei kyllä KUKAAN väkisin ”mekaanisella voimalla” ratsasta askeltakaan lentämättä sieltä alas😅 ja kyllä se kokoaminen vaan vaatii sitä treeniä sekin, siirtymisiä tekemällä,esimerkiksi. Mitä ollaan nyt lisätty enemmän jotta saadaan kroppaa enemmän koitumnaksi. Hevosen pitää osata pidentää runkoaan(eteenalas ratsastus esim,lisäykset) ja lyhentämään(kokoaminen). Vaan sitä yhtä treenaamalla ei se toinen itsestään kehity. Se on totta että hevosen kroppa voimistuu oikeanlaisella eteenalas ratsastuksella ja sen takia ollaan varmasti nyt niin hyvin päästy etenemään treenissä ja kokoaminen tuntuu nyt entistä helpommalta kun ylälinja on vahvistunut. Tervetuloa katsomaan meidän treenejä ihan koska vaan, voin luvata ettet näe mitään mekaanista voimalla ratsastamista ainakaan minulta😅 mä rakastan mun hevosta niin paljon ja haluan että me tehdään yheistyötä ja että meillä on hauskaa molemmilla, ja nyt ollaan siinä hyvällä alulla❤️ Töitä meillä rikttää ja täydellisyys on vielä kaukana mutta koko ajan yritetään parantaa ja tulla paremmaksi!

   Radera
 2. Harvoin kommentoin mitään, mutta olen seurannut blogiasi isolla mielenkiinnolla jo monta vuotta, ja nyt pakko tulla sanomaan että huhhuh mikä kommentti anonyymiltä.😅 Suomessa hevospiireissä kateus on niin yleistä ja toisten (yleensä juuri menestyneimpien) tekemisiä arvostellaan ja puretaan omaa turhautumista näin... Voi jos senkin energian jokainen valittaja käyttäisi vain oman tekemisen kehittämiseen ja muiden tsemppaamiseen, miten paljon hyvää saataisiinkaan aikaan 😄

  Mutta kiitos paljon mahtavasta blogista, on tosi mielenkiintoista kuulla miten työstät Pippiä ja täältä saa tosi hyviä uusia ajatuksia omiin treeneihinkin! Ihana että olet jaksanut kirjoitella vaikka varmasti on kiireinen elämänvaihe. Paljon tsemppiä jatkoon, olette upea pari Pippin kanssa jo nyt!😍

  SvaraRadera
 3. Tulipa itselle paha mieli edellisen kommentista, mielestäni täysin turhaa kritiikkiä ja väärään osoitteeseen! Hienoa työtä teet hevosesi kanssa ja näitä tekstejä on antoisa lukea kun analysoit miten tehdä mitäkin tavoittaaksesi parhaan lopputuloksen niin hevosen kuin ratsastajankin kannalta :)
  Innolla odotan lisää postauksia!

  SvaraRadera
 4. En kyllä äkkiä keksi mistä ensimmäinen kommentoija on mielikuvansa saanut, kun itselle jäänyt sellainen kuva, että tyylisi on hakea hevosesta ensisijaisesti rentoutta ja sitä, että se tekee työt mielellään eikä ole väkisin kangen ja kannuksen väliin runtattuna ja suorittaa siinä väkisin piffit ja paffit.

  SvaraRadera
 5. No niinpä, kiitos teille kommenteista❤️ Me jatketaan treenejä😁💪

  SvaraRadera
 6. Ratsastatko Nybackan Sanciscolaista myyntihevosta ilmoituksessa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ratsasta😃 siinähän on joku blondi tyttö videossa. Kuvissa olen minä selässä ne on otettu täällä Vaasassa keväällä kun mä hevosta välillä ratsastin.

   Radera
 7. Just niitä kuvia tarkoitin, blogia on tullut vissiin seurattua jo liikaa, kun tunnistaa hyvin:D

  SvaraRadera
 8. Pipille ei siis ole sopivaa satulaa vieläkään löytynyt? :/ Varmaan aika hankala selän malli kun on kuitenkin iso ja pitkä runkoinen hevonen kyseessä. Tsemppiä treeneihin ja satulan etsintään! :)

  SvaraRadera
 9. Eikö sun lähellä ole sitten valmentajaa jonka luona voisit käydä viikottain? Olisi varmasti apua ettei tarvitsisi niin paljoa yksin mennä. Minlä tasoinen hevosesi on, mitä se on kisannut? Hevonen on kyllä hieno mutta etenkin laittamasi ravipätkät eivät näytä tasaisilta. Jotenkin hevosen pää ei pysy tasaisena. En ole ammattilainen mutta ei vielä miellytä omaa silmää. Onneksi teillä on aikaa ja ob kaikki edellytykset että hevosesta tulee hieno. Tsemppiä treeneihin!

  SvaraRadera
 10. Heii, joko Hilton on myyty? :)

  SvaraRadera