Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 29 februari 2020

Huoltoviikko

Nyt Pippi on ollut kotona melkein viikon jo, ja tällä viikolla Pippi on kengitetty,rokotettu, ja hierottu :)

(C) Taru Arola
Ratsastin maanantaina ja sitten torstaina, ja vielä perjantaina ennen rokotusta ja hierontaa. Pientä väsymystä rupes kyllä huomaamaan, joten nyt viikonlopun yli tekee varmasti hyvää vaan olla ja palautella. Tietenkin myös rokotusten takia mutta muutenkin, ollut nyt rankka jakso takana ja kun talli ja ympäristö muuttuu niin kyllä se vaikuttaa. Rusalla ne esim tarhas  vaan 2-4 tuntia päivässä, nyt kun pääsi kotiin Pippi on ollut ulkona noin 10 tuntia :D

Maanantaina vaan vähän fiilistelin ja yritin muistella mitä Jassan kanssa oltiin harjoiteltu viikonlopun aikana: mun pitää olla tosi tarkkana nyt, että aloitan todella rauhallisesti ja hitaassa tempossa, ja annan Pipille aikaa vertyä. Varsinkin laukassa, ja just tässä mun on vähän hankala hahmottaa miten sitä laukkaa ratsastaa. Se on siis periaatteessa hidas jalalle laukassa, ja muutenkin menee helposti kahteen osaan, mutta jos vaan "jahtaan" sitä jalalla se vaan menee lujempaa mutta lähtee etukenoon ja nojaa lavoille. Ensin se pitää saada pyöreäksi edestä ja takaosan päälle, rauhallisessa tempossa, ja sen jälkeen voin lähteä vähän nopeuttamaan ja saada sitä enemmän "kasaan" ja yhteen osaan. Tuntui että vasta eilen tajusin tämän miten mun oikeasti pitää tehdä, ja kun sain laukan hyväksi onnistuttiin tekemään vähän jopa sarjavaihtoja < 3 tehtiin 3 kertaa lävistäjä missä tein 3 vaihtoa joka kolmannella!

Niin toivon että saatais nämä sarjat pikkuhiljaa sujumaan! Se on oikeastaan vaan siitä laukasta kiinni, se osaa vaihdot mutta ei voi vaihtaa ellei ole oikeassa asennossa siinä laukassa.

Ensi viikolla meillä on sitten koko viikonloppu valmennuksia, ensin pe-la Jassa on täällä ja sitten lähdetään sunnuntaina Manunkylään Piet Tijssenin valmennuksiin, ekaa kertaa! Ajattelin että on pakko nyt käyttää tilaisuus kun kerrän tännepäin tulee tuon tasoinen valmentaja :)

Tarkoitus olis sitten lähteä kauden ekoihin kisoihin 28.3 myös Manunkylään, siellä olis sopivasti junnujen esiohjelmaa tarjolla. Mietittiin, että on ehkä turha lähteä jonnekkin tyyliin Ypäjälle asti starttaamaan Vaativaa B:tä jos sitä kerran on tarjolla täällä lähempänä. Turhaan kuluttaa hevosta näihin pienempiin luokkiin, satsataan sitten isompiin kisoihin kun ollaan valmiita Va A-tasolle.

Luulen, että tämä on ihan hyvä suunnitelma. En ole ennen hallissa Pipin kanssa kisannut joten ihan kiva käydä kokeilemassa hallikisat nyt. Jos kaikki menee hyvin ja se käyttäytyy jne, niin sitten treenataan rauhassa kunnes voidaan startata vaikeammissa luokissa! Jos ei niin sitten käydään kiertämässä parit Va B-radat lisää :P

(C) Aaveen.net Kivaa kun kevät ja kesä on tulossa, on se vaan ihmisen parasta aikaa :D (riittää jo tää "talvi"...)


Inga kommentarer

Skicka en kommentar