Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 8 mars 2020

Jasminin ja Piet Tijssenin valmennukset

Tänä viikonloppuna ollaan taas treenattu valmentajien silmien alla, mitäs sen parempaa!

kuva: Taru Arola


Nyt vaan meni vähän hassusti kun Jasminin piti alunperin olla täällä pe-la ja Tijssen oli la-su, niin ajattelin että olisin mennyt Jasminin treeneihin pe-la ja sitten Tijssenin treeneihin su:na. En ole koskaan käynyt Piet Tijssenin valmennuksissa joten ajattelin, että on ihan hyvä aloittaa siitä yhdestä päivästä ensin, kun ei yhtään tiennyt mitä odottaa!

Nyt sitten Jasminin treenit siirtyi la-su joten me päästiin Pipin kanssa vaan lauantaina mukaan. Ratsastin Pipin normaalisti perjantaina myös, se on yleensä parempi mitä enemmän sillä ratsastaa joten oli hyvä pitää se vireessä :D Nytkin se jaksaa hyvin mennä vähän rankemmin pari päivää putkeen.

Perjantaina se tuntui tosi hyvältä koko ratsastuksen ajan, olen nyt yrittänyt soveltaa sitä hitaasti ja rentoa menoa aina alkuverkkaan, ja sitten pikkuhiljaa pyytää vähän nopeampia takajalkoja ilman että Pippi saa tulla vahvaksi edestä tai lähteä lujempaa eteenpäin. Tämä nyt on toiminut hyvin, ja minä saan omat jalkani alas ja irti hevosesta kun annan sen alkuun mennä vähän "löysemmin", ja sekin saa vertyä rauhassa.

Lauantaina sitten treenattiin eniten laukassa, kun se mulle on se hankalin askellaji. Pippi on nyt oikeastaan parempi vasempaan laukkaan mitä oikeaan laukkaan, sehän on siis ollut täysin toisinpäin, vasen on aina ollut se supervaikea, joten hyvä että kehitystä on tässä tapahtunut! Kyllä mä olen aika hyvin pitänyt itseni kurissa tässä kun pari viikkoa olen yksin Pippiä ratsastellut, olen nimenomaan pistänyt energian siihen, että istun laukassa hyvin enkä ala kantelemaan sitä mun jaloilla!! Tää on kyllä parantunut jo tosi hyvin ja laukka on tietenkin senkin takia nyt helpompi ratsastaa!

Laukassa jumpattiin kokoamisia kohti piruettilaukkaa ja tehtiin jopa ihan sellaiset 1/4 piruetit, mitä tulee Va A:0 ohjelmassa. Ne sujui tosi! Mitä se nyt pelkäs aurinkoläikkää toisesta suunnasta mutta selvittiin siitäkin :D

Ravissa sitten vähän koottiin sitä kohti passagea, ja takaisin normi raviin, paljon siirtymisiä ravin sisällä tekee Pipille tosi hyvää. Nyt kun kisat pikkuhiljaa lähestyy pitää ruveta kokeilemaan löytämään sellainen ravi mitä se pystyy pitämään radalla ja tekemään kaikki tehtävätä sujuvasti ja samassa tahdissa. Kun sillä niin monta vaihdetta siinä ravissa on niin on kyllä tätäkin hyvä harjoitella nyt välillä :D Ettei mene niin että se ravaa 10 edestä suorilla urilla ja sit kun pitää tehdä avo tai sulku tavi muuttuu täysin :P

Tänään saatiin sitten sitä treenata Tijssenin valmennuksissa, se oli ihan kiva kun oli niin pitkä hallikin että mahtui hyvin vähän harjoittelemaan tehtäviä. Olin todella positiivisesti yllättynyt Pietistä, kun ei tosiaan oikeen tiennyt mitä odottaa. Se kyllä sanoi heti, että Pippi pitäis saada paljon nopeammaks ja aktiivisemmaksa takaa ;D just kun ollaan harjoiteltu sitä että saadaan se hitaammaks ja rennommaks.. Se nyt oli vähän ristiriitaista mutta mä ymmärrän molempia näkokulmia. Niinkuin Pietkin sanoi, en voi ratsastaa sitä näin läheskään joka päivä vaan vain välillä ja pienissä pätkissä, just tämä että sen saa nopeammaks mutta niin että pysyy koossa (tarkoitus ei missään nimessä ole että sen antaa juosta vaan eteen vaan nimenomaan aktivoida siinä kun se on takaosan päällä ja pysyy koossa ja pyöreänä ja läpi edestä).

Sain aloittaa ensin menemällä superpientä mutta mahd nopeaa ravia, ja siinä kun pysyi takaosan päällä sain lähteä etenemään mutta niin että se pysyi aktiivisena takaosastaan koko ajan, eikä saanut yhtään lähteä leijumaan siinä ravissa. Schwungia toki pitää olla, mutta se ei saa jäädä leijumaan hitaana jalalle. Ehkä se idea tässä nimenomaan oli se, että saa sen vaan paljon nopeammaksi jalalle, eli reagoimaan nopeuttamalla takajalkoja, ilman että lähtee eteen.

Sain ihan superhyviä fiiliksiä selkään kun Pippi tuntui vaan niin makeelta, kun se tulee vähän kuumaksi mutta silti koossa, se on paras tunne ikinä! sitten kun löydettiin hyvä ravi missä oli helppo olla, sain tehdä vähän avoja ja sulkuja. Sulut sujui todella hyvin, olin jopa yllättynyt koska näitä ei olla treenattu, ja syksyllä se menetti ravin kun meni sulkuun (voimattomuutta). nyt kun voimaa on tullut se jaksaa ravata samalla tavalla myös suluissa! Tästä löytyy pätkä mun instagramissa sb_dressage_ sekä myös muita pätkiä treeneistä :)

Laukka tuntui todella todella hyvältä tänään kun saatiin enemmän ponnistusta askeleeseen ilman että se valui pitkäksi. Piruetit tulee olemaan tosi hyvät kun saadaan ne valmiiksi! Hankalin juttu meille on edelleen ne vaihdot!!! Oikeasta vasempaan vaihtaa kyllä nyt 99% ajasta puhtaasti mutta vasemmasta oikealle se helposti vaihtaa takaa ensin ja sitten edestä.. tai heittää pyllyn vaihdossa oikealle.. mä tiedän että tämä johtuu musta, mun pitää vaan saada se vasen kylki paremmin kasaan ja sitten vähän päästää oikeasta ohjasta kun vaihdan. Kyllä se siitä sekin pikkuhiljaa. Se melkeen vaihtaa paremmin kun teen sarjoja, kun en varmaan valmistele ja varmistele silloin liikoja, mitä teen kun tulee se yksi vaihto vaan.. Kotiläksyä minulle :D

Ens viikon alku otetaan vähän rennomin, huomenna vaan hölkätään ja tiistaina on vapaapäivä. Sitten jumpataan keskiviikko ja jatketaan treenejä taas loppuviikosta!

Inga kommentarer

Skicka en kommentar