Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 11 april 2021

Pippi kotona taas!


Kuvista suuri kiitos taas Taru Arulalle! :)


 Kyllä se aika vaan nopeasti menee, vaikka toisaalta kyllä tuntuu, että Pippi oli tosi pitkään poissa. Alussa ajateltiin että Pippi olisi noin 3 kk Stellan luona mutta tosiaan treenit siellä sujui niin hyvin että päätettiin pidentää sessiota siellä ja loppujen lopuksi Pippi oli 5 kuukautta Stellan luona. Minullekin tämä "hevoseton" aika teki todella hyvää, sain panostaa valmennettaviin ja ratsutettaviin enemmän ja se on kyllä jotain mitä rakastan tehdä ja nyt kyllä aion jatkossakin yrittää pitää valmennuksia ja ratsutuksia vaikka Pippi kotona onkin :) Ja tietenkin se, että pystyi viettämään perheen kanssa enemmän sellaista rentoa normaalia arkea, teki todella hyvää. Täällä Vaasassa ei myöskään ole mitään parhaita treenimahdollisuuksia, puitteista valmentajiin (meillä kyllä käy huippuvalmentajia kuten Marko ja Jasmin, mutta ei kuitenkaan niin usein miten kaipaisi jos haluaa nousta seuraavalle tasolle), joten jos joskus haluan päästä sinne GP-tasolle tämä on mielestäni ainut järkevä ratkaisu tällä hetkellä.





Hyvin tämä systeemi on ainakin tämän talven toiminut, ja olen itsekin vähän kartalla siitä mitä Pippi ja Stella ovat talven yli treenanneet koska olen niin hyvin saanut Stellalta aina neuvoja joka kerta kun olen Boessa käynyt. Nyt tärkeimpänä pidän sitä, että täytyy koko ajan miettiä sitä, että Pipin keskivartalo on rehellisesti töissä jotta se pystyy nostamaan lavat ylös ja laskemaan takaosan mahdollisimman hyvin alleensa. Se ei saa enää lähteä huojumaan sivulta sivulle ja olla kroppa "löysänä"! 

Alussa kun Stella aloitti Pipin kanssa treenaamisen saatiin aika nopeasti jättää meidän Customi pois käytöstä sillä se oli ollut suurin syy siihen miksi Pippi ei ole päässyt käyttämään sen kroppaa oikein. Satulan piti istua hyvin, monta kertaa se on katsottu jne mutta jostain syystä se ei Pipille sovinnut vaan lukitsi hänen selänsä. Tästä syystä takapolvet ovat todennäköisesti rasittuneet kun ne joutuivat koville kun Pippi joutui kompensoimaan sitä ettei saanut selkää ylös ja laskettua takajalat rungon alle paremmin. 




Nyt pitkän etsinnän jälkeen löydettiin Pipille satula joka ei estä selän käyttöä ja josta mä myös tykkään paljon, nimittäin Childeric ja DNL-malli. Toivotaan, että tällä pärjätään nyt hetki :) Nyt kun on satuloita testannut jonkin verran huomaa todella selkeästi kun satula estää selän käytön, usein huomaan sen heti käynnissä kun Pippi vaan tunkee selän alas ja on tosi sitkeä pohkeille. Joissakin satuloissa se on sitten niin pinkeä ja ylireagoiva kyljistä ettei niissä pysty ollenkaan ratsastamaan. Parasta on kun löytää sen välimuodon, missä Pippi uskaltaa rentoutua mutta silti saa hyvin nostettua selän ylös satulan kanssa. 

Toinen asia mitä muutettiin oli kankikuolain, olen käyttänyt Sprengerin HO-kankikuolainta sekä Sprengerin HS kuolainta mutta kokeiltiin ohuempaa kuolainta, joka olikin sitten oikein superhyvä, Globuksen kankikuolain lyhyillä varsilla :) 

No nyt elämä sitten jatkuu taas kotona Stall Rideawayssa, ja nyt ollaan saatu kotitallille vesimatto!! Siis niin luksusta! Pippihän on paljon käynyt Stall Biskopeilla vesimattotreeneissä mutta nyt voidaan ottaa tämä vesimattotreeni mukaan viikko-ohjelmaan ja tarkoitus olisi, että Pippi kävisi noin kerran viikossa vesijumppailemassa. Uskon, että tämä on meille ihan superhyvä juttu ottaa mukaan treeni-ohjelmaan! 

Tän vlopun Pippi on ottanut rennosti mutta huomenna jatketaan taas vähän treenejä. Käytiin perjantaina kotimatkalla Teivon klinikan kautta. Olen halunnut viedä Pipin 2 krt vuodessa vet checkiin, ennen kisakautta ja kisakauden jälkeen, jotta kaikki pienetkin ongelmat voitais havaita ajoissa ja tiedän koko ajan sen terveyden suhteen missä mennään. Nyt Pipillä todettiin vähän hiekkaa mahassa, joten Psylliumkuuri heti päälle. Muuten kaikki oli kondiksessa joten ei kuin jatketa treenejä ja katse kohti kisakautta! :)




Inga kommentarer

Skicka en kommentar