Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 28 augusti 2012

akupunktio taas kerran..

Oli kiva taas saada hepat hoidettua ja vähän katsottua läpi että kaikki ok, viimeksi ne hoidettiin ennen saksan reissua. Olen itse vähän katsonut että Zebben selkälihakset olisi vähän tipahtaneet mutta voi olla että olen vaan kuvitellut kun se laihtui reissun jälkeen. Selkä oli kunnossa eikä mitään kipeitä kohtia löytynyt :) hoidettiin silti ristiselkä joka on aina sille vähän ongelma. Hiltonilta löytyi vähän kireyttä vasemmalla puolella, epäiltiin että se johtuu siitä kun se on nyt vaihtanut "parempaa puolta" eli sen on helpompi liikkua vasemmassa kierroksessa kuin oikeassa, aikaisemmin oli päinvastoin. Tottakai silloin treenasin vasenta puolta enemmän jotta se vahvistuisi ja nyt kun se käyttää sitä oikeen on vähän tullut jumia tai lihaskipua treenistä kun aikaisemmin ei ole käyttänyt sitä puolta yhtä hyvin. Olen monta kertaa kertonut siitä kuinka vinosti se laukkaa vasemmassa kierroksessa takaosa vasemmalla ja oikea lapa ulkona. Eipä tee sitä enää ;) mutta todella kauan se kulki niin joten lihasjumi johtuu varmaankin siitä. Se saatiin hyvin hoidettu ja akupunktion jälkeen ei enään ollut "jumeja".
 Kävin sitten ratsastamassa Hiltonin kevyeesti, tuntui aika löysältä ja vetreeltä hoidon jälkeen, menin ehkä n 20 min ja yritin venyttää sitä niin paljon kuin mahdollista eteen alas. Zebben päätin juoksuttaa ja sekin liikkui tosi hienosti, Zebbe ei ole sellainen super vetreä ja letkeä tyyppi joten sen kanssa huomaa selvästi hoidon jälkeen että liikkuu paljon irtonaisemmin! Yleensä se pomppii ja riehuu liinassa nyt se meni tyytyväisenä eteen-alas muodossa ja venytti koko kroppaa ja askelta :)

Postissa saapui tänään ihanat Bucaksen loimet, niistä enemmän huomenna :)

2 kommentarer

  1. vem ger dina hästar akupunktur och vad kostar det? ser man direkt att de hjälper dem?

    SvaraRadera
  2. Markku pätsi heter han som behandlar dem. Jo det märks nog direkt på dem tycker jag efter att de blivit behandlade. Muskelspänningar etc fås upp och det är klart det är roligare o lättare för dem att röra sig utan sånt :)

    SvaraRadera