Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 14 augusti 2012

Kyselyhetki / Frågestund

Pistetäänpäs uusi kyselyhetki käyntiin, kun uusia lukijoitakin tullut,tosi kivaa :) eli sana on teidän,lupaan vastata kaikkiin kysymyksiin kunhan ne pysyvät asiallisina!

Ni får också jättegärna ställa frågor på svenska, jag svarar på alla vettiga frågor :)


17 kommentarer

 1. Miksi juuri Zebbe ja Hilton?
  Tavoitteesi ratsastajana?
  Minkä tyyppinen ratsastaja olet?

  SvaraRadera
 2. Jos olisit hankkimassa kolmatta hevosta, millainen se olisi? suku? luonne? väri (ennenkaikkea ;D)? ikä ja koulutustaso?

  SvaraRadera
 3. En tiedä onko tätä aikaisemmin joskus kysytty, mutta minua kiinnostaisi mitä Hilton ja Zebbe syövät.

  SvaraRadera
 4. Minua kiinnostaisi ihan sun ajanhallintataidot, ja miten paljon ehdit esim nukkua :D Eikö niin että opiskelet myös ja teetkö töitä? Ihailen sitä, että käyt silti lenkillä, ratsastat kaksi hevosta päivässä ja kisailetkin.

  Minua kiinnostaa myös mitä hevosesi syövät :) Ja tosiaan miten itse pidät huolta siitä, että jaksat noin paljon!

  SvaraRadera
 5. Minua kiinnostaa hevosesi viikko ohjelma. Miten ja minkälaiseksi rakennat sen tai menetkö fiiliksen hevosen olon mukaan? Toki hevonen ensi sijainen, mutta onko joku peruslanka? :)

  SvaraRadera
 6. Käytätkö puomeja/esteitä treeneissä? Kuinka opetat hevoselle ravilisäykset?

  SvaraRadera
 7. Hei,

  Kirjoitit piruettien menevä nyt paremmin, kun otat enemmän edestä etkä päästä Zeppeä pitkäksi. Mistä tiedät minkä verran voi ottaa ettei kuitenkaan ota liikaa? Ajatus on kuitenkin ratsastaa takaa eteen eikä edestä taakse. Pohdin tätä lähinnä ravikokoamisen kanssa, en piruettien, mutta päästän helposti energiean edestä pois enkä saa hevosta nousemaan ylös.

  t. Sennuratsastaja

  SvaraRadera
 8. Minkä merkkiset Zebben kanget ovat ja mistä ne ovat? Onko otsapanta samaa pakettia vai erikseen ostettu?:)

  SvaraRadera
 9. Voi olla, että oot joskus tähän vastannut, mutta mistä oot ostanut Zebben ja Hiltonin? Etsitkö kauankin ennen kuin "se oikea" osui kohdalle? Millä kriteereillä silloin etsit hevosta ja muuttuivatko jotkin niistä matkan varrella? Itselläkin haaveena kouluratsu tulevaisuudessa, välillä vaan etsiminen tuntuu haastavalta.

  SvaraRadera
 10. Vad är dina tips på att bygga upp muskler och kondition på yngre hästar? Vad är dina egna tankar om Rollkur?

  SvaraRadera
 11. Miten päädyit juuri kouluratsastajaksi? Oletko koskaan miettinyt muita lajeja?

  SvaraRadera
 12. Hypätäänkö Zebbellä ja Hiltonilla? Pelottaako sua koskaan esim. maastoillessa, kun hevosesi ovat niin hienoja/kalliita, että jos niille tapahtuisi jotain..?

  Ratsastukseen: Olisiko mitään lisävinkkiä, miten hevosen saisi heti alkutunnista nopeaksi pohkeelle? Olet joskus muistaakseni jollekin vinkannut siirtymisiä, ja meillä ne toimiikin tosi hyvin siinä.. Mietin vain, olisiko vielä jotain muuta.

  SvaraRadera
 13. Jos hevoset jäykkiä niskasta tai vahvoja edestä, eikä rehellisesti läpi mitä teet silloin? Ja millainen kuolain tällöin parhaaksi havaittu käytössä?

  SvaraRadera
 14. Mitä kannattaa erityisesti ottaa huomioon, kun ostaa hevosta ulkomailta? Oletko ostanut kaikki hevosesi myyntitalleilta/kasvattajalta suoraan? Täällä kotimaassa tuntuu olevan kouluhevostarjonta varsin pientä, joten ulkomailta osto voisi kiinnostaa, mutta samalla pelottaa...

  SvaraRadera
 15. Onko Zebbe jalostuskäytössä? :)

  SvaraRadera
 16. Kiva, kun laittelet myös kuntoilujuttuja tänne! Missä sä yleensä juokset? siis tarkoitan jollai pururadalla, ihan normaali teitä pitkin vai..:)

  Onko sulla ikinä ollut sellaista hetkeä, että tuntuu vain ettei jaksa mennä tallille tai tehdä mitään?
  MIten kerkeet nähdä kavereita, opiskella, hevoset ym? ja Milloin sun olisi tarkoitus valmistua?

  Mahtava blogi sulla =)

  SvaraRadera
 17. Sulla on ihan älyttömän hyvä blogi! :) Olisi kiva jos kirjoittelisit omistakin treeneistäsi enemmän, myös joku treenivarustepostaus olisi kiva, vaikka se ehkä vähän blogin aiheesta poikkeaakin..

  Mutta sitten asiaan, johon kaipailisin sun näkemystäsi. Eli mulla on hevoseni kanssa ongelmia sulkujen kanssa, jotka sujuvat oikeaan kierrokseen suht hyvin, hevonen on läpi niskastaan ja taivutus on hyvä. Vasempaan kierrokseen sulut ovat aika kamalia, hevonen lähtee aivan liikaa etupäällä johtamaan liikettä, takajalat jäävät jälkeen ja tiestä tulee liian jyrkkä, eli diagonaalia pitkin tullessa päädymme uralle ennen oikeaa pistettä. Toki valmentajan apu on tässä se tärkein, mutta olemme vasta HeA-tasoinen ratsukko, emmekä valmennuksissa juurikaan sulkuja treenaile. Eli kysysisinkin sulta vinkkiä, millaisia sulkuja valmistavia harjoituksia voisimme tehdä, jotta ne alkaisivat sujua paremmin myös toiseen suuntaan?

  SvaraRadera