Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 20 augusti 2012

Vastauksia Part 1


 1. Miksi juuri Zebbe ja Hilton?
  Tavoitteesi ratsastajana?
  Minkä tyyppinen ratsastaja olet?
  SvaraRadera

  VASTAUS:  Molempien hevosten kanssa rakastuin heti ensisilmäyksellä, Zebben kun näin sen Hollannissa, tykästyin sen rakenteeseen ja sen isoihin liikkeisiin, varsinkin laukkaan! Se oli koeratsastuksessa tosi ihana ja mulla oli sellainen fiilis että istuin miljoonan euron päällä! Ihmiset jotka olivat siellä katsomassa oli kaikki sitä mieltä että me sovittiin tosi hyvin yhteen :) Hiltonin kanssa meni niin että sattumalta löysin siitä videon netistä, ja tykästyin heti sen ulkonäköön. sen letkeisiin liikkeisiin ja kun kävin koeratsastamassa se oli niin Zebben vastakohta mutta silti niin kiva! Pidin eniten siitä että se oli niin irtonainen ja letkeä,mitä Zebbe ei ole. Tavoitteeni ovat Zebben kanssa päästä kisaamaan GP-tasolla parin vuoden sisällä, Hiltonin kanssa ensi vuoden tavoite 7-vuotis cup eli Vaativa B-taso ja toivon mukaan Hiltonistakin tulee vaikeiden luokkien hevonen joku päivä! Ratsastajana olen tarkka,kiitän hevosiani paljon kun he tekevät oikeen. Uskon enemmän siihen että palkitsemisella pääsee pidemmälle kuin rangaistuksilla. Tottakai jos hevonen "testailee" sille täytyy kertoa että ei näin, muuten ne helposti pääsee "pomoiksi". Sitten ratsastan myös mieluummin ylitempossa kuin lian hitaasti, tykkään enemmän kuumista hevosista kuin laiskoista!
 2. Jos olisit hankkimassa kolmatta hevosta, millainen se olisi? suku? luonne? väri (ennenkaikkea ;D)? ikä ja koulutustaso?
  SvaraRadera

  VASTAUS: Hmm, vaikea kysymys :) Olen niin tykästynyt nuoriin hevosiin, tai aloittaa nuoren hevosen kanssa jota saa viedä eteenpäin. Valmiilla hevosella joku muu on tehnyt sen vaikean työn ja se tuntuu vähän "fuskaamiselta". Itse en osaisi nauttia menestyksestä yhtä paljon jos ostaisin valmiin hevosen,kun joku muu on sen kouluttanut puolestasi. Tottakai silloin täytyy myös itse se hevonen osata ratsastaa mutta on se paljon erikoisempaa ja palkitsevampaa kun menestyy itse kouluttamalla hevosellaan. Joten sen takia sanon että ostaisin sellaisen 4-vuotiaan oriin ( vaikka nyt meinaan ruunata Zebben niin rakastan oreja eniten eli sellaisen taas :D, sen voi sitten ruunata jos menee hankalaksi ;) ), suvultaan saisi olla Lauries Crusador isän puolelta ainakin, luonteeltaan kuuma mutta nöyrä,sellainen joka rakastaa tehdä töitä, väriltään tummanruunikko tai rautias! Aikaisemmin rautias oli lempivärini mutta nyt pidän melkeen enemmän tummista hevosista, Hiltonin saa niin hienon kiiltäväksi kisoissa ja valkoinen väri sopii parhaiten tummalle :) sitten sillä saisi mielellään olla paljon valkoista, varsinkin pitkät sukat jaloissa! niin ja koulutustaso 4-vuotiaan mukaan eli perusratsastettu ja ehkä aloitettu jotain väistöjä yms :)
 3. En tiedä onko tätä aikaisemmin joskus kysytty, mutta minua kiinnostaisi mitä Hilton ja Zebbe syövät.
  SvaraRadera

  VASTAUS: tällä hetkellä Hilton ja Zebbe syövät aika paljon kun yritän lihottaa niitä Saksan reissun jälkeen. Molemmat syö melkein samaa ruokaa eli päivässä (koko)kauraa 3litraa, builder mysliä 1l, racing speedpower 1l, lesettä 1l, pellavaa 3dl, Greenline 1l, soijarouhetta 0,5l, n pari dl rypsiöljyä, merisuolaa n rkl, magnesium 1 mitta, msm 1mitta, ja paljon heinää!
 4. Minua kiinnostaisi ihan sun ajanhallintataidot, ja miten paljon ehdit esim nukkua :D Eikö niin että opiskelet myös ja teetkö töitä? Ihailen sitä, että käyt silti lenkillä, ratsastat kaksi hevosta päivässä ja kisailetkin.

  Minua kiinnostaa myös mitä hevosesi syövät :) Ja tosiaan miten itse pidät huolta siitä, että jaksat noin paljon!
  SvaraRadera

  VASTAUS: Tällä hetkellä en ole töissä mutta etsin kyllä uutta työpaikkaa nyt aktiivisesti,sellainen missä olisin n 3pvää/vkossa töissä. Opiskelen nyt viimeistä vuotta myös. Ehdin mielestäni oikeen hyvin tehdä kaiken, herään aamuisin klo 7 jälkeen, käyn yleensä tunnin lenkillä ennen aamupalaa, sitten teen kouluhommia iltapäivään asti ja sen jälkeen tallille ratsastamaan,missä minulla menee 3-4tuntia jos ratsastan molemmat. Ne päivät kun olin töissä en tehnyt kouluhommia vaan silloin oli oma treeni ennen töitä jos jaksoi herätä ennen klo 06, ja illalla tallille :) Nukun ehkä n 8tuntia per yö eli ihan tarpeeksi :) Mielestäni on helpompi kun on paljon tekemistä koska silloin pysyy aktiivisena koko ajan, jos ei ole paljon tekemistä niin laiskistuu helposti ja silloin ei "ehdi" tehdä yhtä paljon! Minä jaksan koska saan tehdä juuri sitä mitä rakastan ja on kivaa kun on paljon tekemistä :)
 5. Minua kiinnostaa hevosesi viikko ohjelma. Miten ja minkälaiseksi rakennat sen tai menetkö fiiliksen hevosen olon mukaan? Toki hevonen ensi sijainen, mutta onko joku peruslanka? :)
  SvaraRadera

  VASTAUS: Peruslankana se että rankkaa treeniä maks 2 kertaa peräkkäin, Zebben kanssa joskus ehkä 3,riippuen miltä se tuntuu. Yritän tehdä vaihtelevaa treeniä mahdollisimman paljon,Hiltonia juoksutan ehkä 1-2kertaa viikossa ja yritetään käydä maastossa n kerran viikossa. Hevosilla on myös vapaapäiviä vähintään kerran viikossa, koska silloin ne lihakset palautuvat ja kehittyvät. Normiviikko voisi olla, ma-ti koulua, keskiviikko maasto,to-pe koulua, la juoksutus su vapaa. Mutta menen täysin sen mukaan miltä hevoset tuntuvat,Zebbe jaksaa ja tykkää yleensä tehdä paljon töitä, Hilton vielä väsyy aika helposti jos tekee liikaa joten sen kanssa pitää muistaa pitää niitä palauttavia päiviä myös ettei mene ylikuntoon.
 6. Käytätkö puomeja/esteitä treeneissä? Kuinka opetat hevoselle ravilisäykset?
  SvaraRadera

  VASTAUS: En oikeastaan käytä, jos kentällä on puomeja niin saatan mennä niitten yli kerran tai pari, mutta esteitä ei mennä. Hiltonia kävi eräs nainen hypyttämässä talvella ennen sen leikkausta kerran viikossa mutta se on nyt vähän jäänyt,tekisi kyllä Hiltonille hyvää kun se tykkäsi hypätä. Zebbe ei edes tykkää hypätä vaan menee ihan lukkoon kun se kuumenee niin paljon että sillä ei voi tehdä mitään :P jos meen itse jotain pieniä puomeja tai kavalettejä niin saattaa onnistua. Ravilisäykset opetan hevoselle kun se rupeaa olemaan tarpeeksi vahva takaa eli jaksaa hyvin kantaa itseään. Aloitan pari askeleella ensin ja siitä pikkuhiljaa enemmän. Hevosella jolla on luonnolisesti hyvä ravi oppii lisäykset helposti,niitten täytyy vaan opettaa venyttämään askelta ja kroppaa.

Vastailen muihin kysymyksiin tässä parin päivän sisällä :) 

4 kommentarer

 1. Kiva huomata että hevostesi ruokinta onkin melko simppeliä! :) Olisin jotenkin kuvitellut että ne syövät kaikenmaailman purkeista erikoisjuttuja ja kaikkia tosi kalliita rehuja eikä ainakaan ihan tavallista kauraa. :D tuntuu että kilpahevosten keskuudessa on tosi yleistä sanoa että kaura eikä sovi eikä sitä syötetä ollenkaan.

  SvaraRadera
 2. juu turha tehdä asioista vaikeampia kuin mitä ne on :) ja mun mielestä molemmat hepat saa tuolla ruokinnalla hyvin energiaa ja lihakset kasvaa ( Hilton lähinnä), sekä karva kiiltää hienosti molemmilla :) luulen että monet vaikeuttavat ruokinnan vaan siksi että he itse luulevat että hevosten on pakko syödä kaikennäköistä mönjää, vaikka yleensä ihan perusrehut riittävät hyvin!

  SvaraRadera
 3. Voiko tähänkin vielä laittaa kysymyksiä? :) Mua kiinnostaisi tietää, käytätkö jotain ainetta hevostesi karvaan ja jouhiin ennen kilpailuja, vai miten saat ne noin upean kiiltäviksi? :) Myöskin letitysohjeet kiinnostaisivat, ompeletko letit ja miten otsatukan saa siististi laitettua? Tuo sun Equilinen (?) kisahuopa on älyttömän ihana, onko sellainen custom-made itse tilattu vai mistä olet sen hankkinut? Jos vielä voisit suositella pari hyvää ja laadukasta nettikauppaa, jotka toimittavat Suomeen, olisi tosi kiva! Anteeksi tämä älytön kysymystulva, myöhästyin vähän tuosta itse kysymyspostauksesta:)

  SvaraRadera
 4. moi! Toivottavasti Ok että vastaan tähän :) Käytän kyllä aika ahkerasti kiillotusainetta hevosille ennen kisoja, että saan ne kiiltämään :) Effolin Showstar Shine on mielestäni paras :) Jos minulla on hyvin aikaa ja on tärkeämmät kisat niin ompelen letit, jos ei oikeen ehdi/jaksa laitan ihan vaan kuminauhoilla. Equilinen se kisahuopa on juu, se on ostettu jostain kaupasta vaan siinä oli valmiiksi nuo siniset kanttinauhat :) Itse tilaan aika paljon tavaraa www.calevo.com :sta sekä www.ooteman.nl :sta. Eipä mitään tykkään vaan kun saan kysymyksiä niihin on kiva vastailla :)

  SvaraRadera