Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 25 augusti 2012

Hauskat huvilakauden päättäjäiset!

Zebbe pääsi tänään laitumeelle ekaa kertaa elämässään ! Se oli tosi kiltisti ja söi tyytyväisenä vaan, vahdin kyllä vierestä koko ajan ;) Ratsastin Zebben kentällä nivelillä ja ilman kannuksia, tekee tosi hyvää,että hepat pysyy herkkinä avuille,Zebbe meni tosi tosi hienosti olin oikeen yllättyny ;) Hiltonin juoksutin eteen alas, oli tarkoitus saada se oikeen venyttämään ylälinjan niin paljon kuin mahdollista ja se teki sen tosi hyvin! Tämmöinen jumppa on tosi tärkeää tehdä kouluhevoselle kun ne muuten kulkee niin paljon "paketissa".

7 kommentarer

 1. Oi miten ihania kuvia Zebbestä! Minkä merkkinen tuo kuivatusloimi on? Juuri tuollaiselle olisi mullakin tarvetta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on Eskadronin merkkinen, selän päällä fleeceä ja muuten verkkoa, tosi hyvä kuivatusloimi kun on vähän lämpösempää keliä :)

   Radera
 2. Moikka, mulla olis kysymys, joka liittyy kisaamiseen. Mistä saat motivaatiota, kun menee pitkään kisat huonosti? Itsellä on selkeästi sellanen "kierre" menossa. Tuntuu, että vaikka kuinka ollaan kehitytty ja kotona menee hyvin, niin kisat menee aina vaan huonommin..huoh..Pitäskö vaan hetkeksi antaa olla ja tehdä muita juttuja vai vaan jatkaa sinnikkäästi kisailua, vaikka penkin alle menee? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! ensin kannattaa miettiä miksi, miksi kisat menee huonommin,mikä on muuttunut? mitä tuomarit kirjoittavat, vertaa vanhoja papereita ja videoita(jos on) suorituksista ja analysoi niitä. Todennäköisesti jotain on tapahtunut ratsastuksessa jos tulee takapakkia. Tottakai aina ei voi mennä hyvin ja joskus tulee niitä kausia kun menee huonommin, mutta täytyy osata analysoida että miksi jotta voi korjata asian. Minä analysoin aika paljon kisavideoita ja vertaan niitä huonoja ratoja hyviin ratoihin sekä luen tuomaripaperit kys. luokista niin voin siinä pohtia ja arvioida mikä on mennyt pieleen että voin korjata asian. Jos on pidemmän aikaa mennyt huonosti niin on varmaan hyvä istua alas ja oikeen analysoida kaikki kisavideot ja paperit ja sitten ehkä ottaa aikaa treenata kotona että saa asiat taas toimimaan ja sitten taas kisaamaan kun tuntuu hyvältä :) jos ongelma on se että hevonen ei toimi samalla tavalla kisoissa kuin kotona, suosittelen starttaamaan jokaisessa mahdollisessa kisassa jotta sekä sinä että hevonen pikkuhiljaa löydätte sen hyvän kisafiiliksen, eli voitte molemmat rentoutua, löydät sen oikean verkka"menetelmän" ja pikkuhiljaa pystyt ratsastamaan niinkuin kotona. Vertaa vaikka videoita kotitreeneistä ja videolta, aina ei itse huomaa että ratsastaa eri tavalla kotona/kisoissa. Tsemppiä :) ainakaan ei saa ikinä luovuttaa,ja täytyy vaan todeta se että aina ei voi mennä hyvin ;)

   Radera
 3. Kiitos hyvästä ja nopeasta vastauksesta :) Analysointia ollankin tehty, ja lähinnä ongelmana on lennokkuuden puute radalla, jäädään junnaamaan paikalleen. Tuntuu, että vielä se oma itsevarmuus nollassa vie hevoseltakin viimeiset lennokkuuden rippeet radalla. Täytyy vaan jatkaa yrittämistä ja kisailla, jos sais rentouduttua :) kiitti tsempistä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tuo onkin aika "tavallinen" ongelma, harva pystyy esittämään hevosensa samalla tavalla kotona kuin kisoissa, eikä siihen auta mikään muu kuin PALJON kisakokemusta, eli kisoihin vaan ;)

   Radera
 4. Hitsi ärsyttää kun oon niin jotenkin epäileväinen tilaamaan ulkomailta ja kun ei kamalasti ois tilattavaa mietin tuleeko vaikka calevolta kamalat postikulut? Haluisin kovasti tommoisen loimen kun ne ihan parhaita mutta Suomessa ei kyllä missään taideta myydä.

  SvaraRadera