Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 9 augusti 2012

Treeni-intoa täynnä taas!

Nyt on innostus vielä korkeammalla kuin aikaisemmin, saksan treenireissu antoi minulle tosi paljon inspaa treenata ja tulla vielä paremmaksi ja kehittää mun hevosia eteenpäin! Laivalla Saksasta oli paljon ylimääräistä aikaa joten katselin vanhoja ja uudempia videoita varsinkin Zebbestä, ja kyllä se antoi minulle tosi paljon uutta intoa! Kuten olette varmaan huomanneet olen ollut tosi kriittinen ja pettynyt Zebbeen tällä kaudella ja vähän mietityttänyt että saanko sitä koulutettua oikein. Nyt kun katsoin videot läpi niin huomasi hyvin eron ja miten se on kehittynyt,niin enhän minä voi olla muuta kuin tyytyväinen, jotenkin unohtaa miten se on mennyt aikaisemmin ja mistä me ollaan lähdetty, joten tuo teki minulle tosi hyvää! Videoitten ja treenin perusteella tein itselleni uuden treeni-suunnitelman, eli miten esim verkkaan sitä ja mihin asioihin minun täytyy panostaa ja treenata enemmän. Kaiken a ja o Zebben kanssa on se läpiratsastus,että saan sen rehellisesti niskasta läpi ja selän yli liikkumaan, pohkeen eteen. Ja sitten pikkujuttuja mitä minun täytyy muistaa kun ratsastan piruetit,sulut esimerkiksi.  Ja täytyy oikeasti löytyä uusi satula! Sekin vaikuttaa tietenkin siihen miksi se ei ole ihan rento ja läpi selästään nyt.

Kevät 2010

Kevät 2012

 Eilen hepat rokotettiin ja Hilton raspattiin joten menin vähän kevyeemmin. Zebbellä on niin paljon energiaa että päätin vähän sitä ratsastaa ulkona, annoin sen mennä vähän isommin jotta se venyttäisi askelia enemmän ja tällä tavalla saada enemmän irtonaisuutta siihen. Teen varmaankin huomenna samalla tavalla.
 Hilton sai nauttia isosta kesätarhasta ja syödä ruohoa, ja juoksutin sitä ehkä n 10min ravissa vähän molempiin suuntiin. Se on huomattavasti väsynyt vielä joten annan sille aikaa palautua reissusta.

4 kommentarer

 1. Hyvä, että päätät jatkaa zebben kanssa. Olet nostanut sen tasoa mielestäni hienosti ja välillä tulee takapakkeja, mutta nehän on niitä kaikkein opettavaisimpia hetkiä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin on, eikä se olis kivaa jos aina menis hyvn, nyt mä olen niin onnellinen ja innokas treenaamaan Zebben kanssa kun en enää mieti niin negatiivisesti :)

   Radera
 2. Olet kyllä tehnyt hienoa työtä Zebben kanssa, seurailen blogiasi aktiivisesti ja tykkään siitä paljon. Varustepostausten lisäksi kaikki sellaiset postaukset, joissa pohdit omaa ratsastustasi, ovat parhaita! Uskon, että siitä on sullekin hyötyä, kun mietit mitä sun pitää tehdä eritavalla esim. suluissa. Niistä oppii itsekin. :)

  Mulla on sulle yksi kysymys, nimittäin millaisia ohjia suosit hevosillasi kangissa/norminivelissä? Tiedän, että kyseessä on makuasia, mutta itse vain pohdin sileiden nahkaohjien ja kumiohjien välillä. Sileät ohjat meinaavat valua pitkiksi, ja kumiohjat ovat ehkä liian esteratsastajamaiset?

  Olisi muuten kiva, jos joskus innostuisit tekemään vaikka ihan puolivitsillä "Kunnon Kouluratsastajan" varustepostauksen, johon kirjoittelisit kaikkia kouluratsastajien kirjoittamattomia sääntöjä ja kertoisit vaikka, millaiset kisavermeet ovat kaikkein vakuuttavimmat ja pinnalla juuri nyt! Olisi kiva kuulla, miten valmistaudut kisoihin näin niinkun ulkonäkönäkökulmasta. :) Ja yleensäkin kouluratsukon varusteista - millaiset suojat ovat parhaat jne. Jos vaan joskus meinaa olla postausaiheista pula, heh! :)

  Vielä yksi pikku kysymys - minkä merkkiset nuo Zebben kankisuitset ovat, siis nuo jotka näkyvät myös bannerin kuvissa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Kiva että tykkäät blogistani :) Ohjista; itse tykkään eniten ohjista jotka ovat sisäpuolelta kumiset ja ulkopuolelta nahkaiset, pelkillä nahkaojilla minulla helposti valuu ohjat, kumiohjilla saa paremman otteen! Kokonaan kumiset ohjat ei ehkä ole niin hienot mutta ainakin esim Döbert valmistaa ohjia jossa on kumista vaan toisella puolella ja ne näyttää ihan nahka-ohjilta :)
   Ehdottomasti voin tehdä "kunnon kouluratsastajan" varustepostauksen, olen itse aikamoinen varustefriikki joten se olisi kivaa :D Voin vaikka ennen ensi viikon kisoja vähän kirjoitella miten valmistaudun kisoihin jne :)
   Zebben kanget ovat Otto Schumacher Munich-malliset, ihan huippukanget tykkään itse paljon! Minulla oli aikaisemmin samanlaiset Döbertin mutta niitten laatu ei ollut yhtä hyvä. :)

   Radera