Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 7 augusti 2013

Hienot pojat tänään!

Oli kyllä tuuri että ehdin ratsastaa  molemmat hepat just ennen kuin alkoi kaatosade ja hirveä ukkosjyrinä. Hilton oli ensimmäisenä ja se oli aivan supermahtava tänään! Tein todella paljon siirtymisiä heti alusta asti, ravi-pys-ravi ja nyt olin koko ajan tarkkana että sen piti HETI reagoida mun jalkaan,  ja sitten kun se reagoi niin jalka oli heti irti. Näin sain sen heti nopeammaksi pohkeelle ja kantamaan paremmin. Työskentelin sitten eniten laukkaa koska se on nyt radalla ollut se ongelma kun se jää vaan paikalleen laukassa eikä etene joten yritin tätä asiaa korjata. Tein sitten myös vaihtoja ja ne toimi superhyvin kun tein ne suoralla uralla enkä diagonaalilla. Ratsastin diagonaalit sitten vaan suoraan eteen ilman vaihtoa ja jatkoin vastalaukassa ja sitten pitkällä sivulla vaihdoin.Voi olla että on tullut liikaa tehtyä vaihtoja diagonaalilla joten nyt se ennakoi niitä liikaa ja jää sitten jumiin kun pitäisi vaihtaa kun se ehtii jännittää niin paljon jo ennen sitä vaihtoa. Kun se kuitenkin vaihtaa todella helposti ja hienosti kunhan vaan saan sen suoraksi ja pysymään nopeana pohkeelle. Joten nyt ei tehdä vaihtoja diagonaalilla ollenkaan hetkeen ;)
Seuraavaksi oli sitten Zebben vuoro ja se oli ihan älyttömän rennon ja hyvän tuntuinen ja tunsin oikeen kuinka hienosti se nosti selkää ja oli todella pehmeä ja rento niskastaan. Tuo pessoa-juoksutus tekee sille niin hyvää!! Päätin sitten vaan jumpata sitä rentona tänään kun se kerran oli niin pehmeä niskasta niin kannattaa käyttää se hyväkseen ja  vähän jumpata ja venytellä sitä :) ratsastin kauan kevyeessä ravissa ja annoin sen mennä matalassa muodossa ja tein loivia väistöjä diagonaalilla sekä uraa pitkin ja asettelin sitä pidempiä pätkiä ulospäin ja sitten myös sisällepäin. Taipui todella hienosti ja sai vaan nauttia sen selässä tänään :) laukassa tehtiin sitten matalemmassa muodossa vähän vaihtoja myös. Se on vähän hidas välillä kun pitäisi vaihtaa oikeasta vasempaan ja varsinkin nyt sen huomasi kun se oli vähän pidemmässä muodossa eikä niin koottuna. Teki kuitenkin oikeen hyviä hienoja vaihtoja. Laukassa yritin myös vaan ratsastaa suoraan eteen niin että se pysyisi täysin suorana rungostaan.  Ehdin just ja just lopettaa kun rupesi satamaan ihan kaatamalla ja ukkonen jyrisi kans aika kivasti. Onneksi päätin mennä heti aamupäivästä ratsastamaan tänään enkä lähtenyt aamulenkille :P mieluummin illalla salille niin saan sitten treenattua vähän niitä lihaksiakin ;)

3 kommentarer

 1. Mitä teet jos hevosesi ei esimerkiksi reagoi HETI jalkaan? Käytätkö enemmän positiivista vahvistusta vai joudutko joskus vähän potkaisemaan ;) ? Kotona treenatessa ratsastatko aina "kauniisti"? Tiedän nimittäin monia huippuratsastajia jotka eivät aina niin nätisti mene kotona... Tämä ei siis ole mikään vihjaus! Mulla on vaan tuoreessa muistissa kun juuri viime viikolla jouduin todistamaan sellaista kotitreenausta, että olisi ehkä pitänyt mennä jo sanomaan mutta ei vaan ollut pokkaa :/ Kannusta ja raippaa tuli kylkeen tauotta ja hevonen laitettiin monta kertaa peruuttamaan todella kovaa vauhtia noin 30 metriä. Hevonen ei ollut kuriton, se ei vaan tehnyt tarpeeksi täsmällisesti ratsastajan mielestä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jos ei hevonen heti reagoi niin teen toistoja kunnes se reagoi ja kiitän sitä sitten. Paremmin hevonen tajuaa mitä haluaa jos toistaa kunnes se tekee oikeen ja kun tekee oikeen kiittää sitä niin että se HALUAA tehdä jatkossakin oikeen. joskus joutuu toki vähän tehokkaammin antaa avut mutta se ei todellakaan tarkoita että olisi mitenkään "rumaa" tai väkivaltaista. Ratsastan kyllä kisoissa sekä kotona just samalla tavalla enkä ikinä ratsasta "suljettujen" ovien takana eli silleen että en haluais että kukaan näkee koska en ikinä tekisi mitään väärää hevosta kohtaan, se ei johda yhtään mihinkään :) niinkun mä olenkin jo monta kertaa täällä blogissa todennut, jos hevonen kulkee huonosti se on yleensä ihan siitä ratsastajasta kiinni eli ei auta että hevosta rankaisee, se yleensä vain pahentaa asiaa. Toki täytyy korjata niitä ja näyttää missä asennossa haluaa että ne kulkee mutta siinä on aika iso ero sitten siihen jos on turhautunut eikä tiedä mitä tekee vaan suuttuu hevoselle, sitä ei ikinä saisi tehdä. Valitettavasti sitä kylläkin näkee tosi paljon... pitkä pinna pitää vaan olla ja ymmärtää se että hevoset ei ole koneita vaan olla mieluummin kiitollinen siitä että ne ylipäänsä antaa sun ratsastaa niillä :)

   Radera
 2. Kuulostaa hyvältä =) Olen ehdottomasti samoilla linjoilla.

  Tuo viime viikolla näkemäni episodi järkytti aika tavalla. Kyseessä ammattilainen ratsastuksen opettaja, valmentaja ja kilparatsastaja :/ Hän kuulemma joutuu käymään saman taistelun läpi joka kerta kun hevosella on ollut vapaapäivä. Kyseessä 7v tamma joka kisaa tällä hetkellä vaativia luokkia.

  SvaraRadera