Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 4 augusti 2013

Niin lähellä!

Oltiin todella lähellä pronssimitalia mutta se ei kuitenkaan oikeen riittänyt :/ neljäs sija kuitenkin kovassa joukossa on ihan ok sekin :) Harmitti kun tuntui että Zebbe sai aivan liian alhaiset pisteet siinä joukkuekisassa, se tuntui nimittäin todella hyvältä eikä meille tullut mitään rikkeitä.. "hauskin" kommentti oli että Zebbe olisi ollut pahasti kuolaimen alla... kaikilla on omat näkemyksensä.

Hilton oli PALJON parempi kuin eilen, ei ollut tuskaa ratsastaa sitä tänään ja ravi-ohjelma oli ihan hyvä. Laukassa se sitten väsyi ja vaihdoista saatiin kakkosta ja kolmosta kun se taas pysähtyi ilmaan.. mutta silti toiselta tuomarilta 63% ja toiselta sitten vaivaiset 59% ja keskiarvo 61,3% jos oikeen muistan, mikä oli mun mielestä ihan reilua ja kun miettii että kuitenkin vaihtoja ei näytetty ollenkaan :P mutta oli tärkeintä että sain sen nyt reagoimaan pohkeeseen ja että se liikkui itse eteen.

Küriin olin jo niin poikki ja tuntui pari kertaa että meinasin pyörtyä joten se meni huonosti kyllä vaan ja ainoastaan minun takia, Zebbe oli tosi hyvän tuntuinen mutta kun se haluaa niin mennä vaan eteen niin mun pitäis aina istunnalla ottaa sitä kiinni ja ohjata liike enemmän ylös niin nyt kkun en sitä vaan jaksanut tehdä niin se oli sitten liian hätäinen se meidän suoritus, saatiin jotain päälle 61%. Oli niin rankka päivä helteessä kun vielä jännitettiin aamusta asti joukkuekisaa niin mä olin kyllä yllättävän poikki siinä iltapäivällä, en yleensä väsy noin kisoissa. Mutta nyt ei vaan energia riittänyt :)

Tässä vielä vähän kuvia tästä päivästä:14 kommentarer

 1. Vaikka ette pronsille päässyt niin kyllä tuo 4 sija on myös hyvin! Ai että on upeita kuvia :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. onhan se juu mutta kyllä silti harmittaa! Noh ens vuonna sitte kultaa ;P ja kiitos, Cia on kuvat ottanut :)

   Radera
 2. Paljon onnea! 4. sija on ihan ok. Hilton näyttää hurjan hienolle ja Z juuri sellaiselle, kuin kuvailet sitä, menossa eteenpäin. Kaikki lähtee istunnasta...olen itse nyt kaksi kertaa kokeillut Aira Toivolan "niksejä" ja olen ihan varma, että siitä olisi sinulle hyötyä molempien heppojesi knassa. Minä löysin nyt ainakin ihan uuden suunnan heppani kanssa ja nyt tuntuu, että uusi suunta on löytynut, sellainen "klik" pitkästä aikaan!!
  En tiedä käykö Aira teilläpäin, mutta laitan hänen kotisivujen linkin, jos kiinnostut;http://ratsastuspilates.nettiavain.fi/

  SvaraRadera
 3. ..oho, olipas tuohon edelliseen lipsahtanut vähän kirjoitusvirheitä ja toistoa, hellettä..
  Niin, tiedän, että tiedät istunnan merkityksen, mutta tuo Airan menetelmä herkistää hevosta niin hyvin, että oman kropan keskivartalolihasten sekä lantion "viestit" toimivat ihan uskomattoman eri tavalla hänen metodilla. Todella suosittelen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. heippa! kiitos vinkistä pitää käydä tutustumassa :)

   Radera
 4. Jotkut tuomarit rokottavat todella paljon kuolaimen takana kulkemisesta, jos sitä tapahtuu vaikka vain hiemankin, se on kyllä toisaalta ihan sääntöjen mukaista, mutta joissain tapauksissa tuntuu että tuijotetaan vähän liikaa yksityiskohtaa, se ei kuitenkaan aina kerro esim pohkeen edessä olemisesta tms.. Harmittavaa toisinaan..

  SvaraRadera
 5. tosi upeita sun hevoset, tuli ihasteltua niitä eilen ja tänään! sun kur oli myös tosi kiva ja siinä oli hyvät musiikit:) onnea vielä eilisestä sijoituksesta!

  SvaraRadera
 6. Mitä jos tuomari tunsi teidät jo entuudestaan ja vaati teiltä vähän sen tason juttuja...? ;)

  SvaraRadera
 7. Näin sen sun A:n radan ja se oli kyllä älyttömän siisti ja tasainen, kyllä luulen että "tavallisissa" kansallisissa prosentit olisivat olleet lähempänä 70 kuin 60 :)

  SvaraRadera
 8. Veikkaan, että SM-kisoissa annetaan näillä "vanhoille konkareille/ ns. julkkisratsastajille" vähän lisäpisteitä, vaikka aihetta ei välttämättä olisi. Sen huomasi niistä Helsingin kisoista sen ulkomaisen tuomarin kanssa, joka teitä oli arvostellut (antoi muita paremmat pisteet, kun ei tuntenut ketään)

  SvaraRadera
 9. 'Kuolaimen alla' on ehka vahan vahvasti sanottu, mutta tuomarit haluaa nykyaan nahda etta turpa olisi mielummin vaikka vahan luotilinjan edessa kunhan niska pysyy pyoreana. Varsinkin edellisen postauksen kuvissa Zebbe oli helposti vahan luotilinjan takana, vaikkei muuten nayta olevan pohkeen takana tai kuolainta pakoilemassa. Niska tulisi myos vahan ryhdikkaammaksi jos paasisit ratsastamaan turpaa vahan enemmen eteenja ylos, mutta tama on ehka helpommin sanottu kuin tehty jos se ei aina ole niin helppo pitaa pyoreana selan yli...
  Ainakin kuvissa kulkee silti tosi hienosti :)

  SvaraRadera
 10. Koulusäännöissähän nimenomaan sanotaan että niska tulee olla korkeimpana kohtana ja turpa luotiviivan edessä. Molemmat hevosesi liikkuvat aina kisoissa hienosti, mutta usein turpa liian takana mikä ymmärrettävästi alkaa jossain vaiheessa aiheuttaa pisteiden rokotusta. Olympiatasoa myöten näkee lyttyyn ratsastettuja hevosia, vaikka se ei ole oikein ja kannattaa kiinnittää huomiota tähän kovasti jatkoa ajatellen kun tavoitteet on korkealla. Oma hevoseni on vuosien ajan ratsastettu kuolaimen taakse ja on ollut aikamoinen työ muuttaa liikkumistapa aidosti ylämäkeen ja niska ja kaula keveästi ylhäällä kannettuna. Tässä on kyse tasapainosta, ja sitä ei aidosti ole jos hevonen on rullalla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulkomailla kuulin puhuttuvan erikseen 'kisamuodosta' jolloin hevonen kulki hieman korkeampana ja turpa enemman auki. Tata harjoiteltiin kotona, mutta se ei ollut paasaantoinen muoto missa ratsastettiin koska hevoset vasyvat siita vahan helpommin. Paasaantoisesti harjoiteltiin hieman matalammassa pyoreammassa muodossa, mutta siita nostettiin aina patkiksi ryhdikkaammaksi liikkeita harjoiteltaessa.

   Radera