Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 3 augusti 2013

Mentiin aika hyvin ja todella huonosti..

Hilton oli tänään ensin vuorossa. Oli heti verkassa laukassa todella vaikea kun en vaan meinannut saada sitä  pohkeen eteen ja vaihdoissa varsinkin tuntui että se melkeen pysähtyi ilmaan.. Radalla ei kyllä parannusta tapahtunut, se sai kuitenkin tosi paljon seiskoja raviohjelmasta mutta laukassa tuli sitten ihan kolmosia, se ei vaan liikkunut eteen! oli lähes yhtä paha kun Kuopiossa kun jouduin keskeyttämään mutta nyt se ei kyllä tuntunut "oikeasti" olevan niin poikki vaan oli enemmän siitä kiinni että se oli jotenkin nyt "oppinut" että näin päästään helpolla. joten sinnitin ohjelman loppuun asti vaikka saatiin pariinkiin otteeseen nostaa uusi laukka kun herra päätti siirtyä käyntiin välillä :D olin ihan varma että tulos tulee olemaan alle 55% mutta se nousi kuitenkin yli 60%, kiitos siitä ravi- ja käyntiosuudelle... Huomenna uusi taktiikka, yritän tehdä vielä lyhyeemmän verkan ja ratsastaa sitä vähemmän pitkiä pätkiä eteen vaan mieluummin tehdä paljon nopeita siirtymisiä. Tämä on nyt tulos siitä kun en ole ollut tarpeeksi tarkka että se pysyy nopeana ja aktiivisena pohkeelle, pikkhuiljaa se on pahentunut eikä sitä ole oikeen huomannut tai reagoinut asiaan kun nyt kun se on ollut todella paha. Eli pieni opetus taas, ei saa ikinä olla tyytyväinen ja vaan "nauttia" kun hevonen menee hyvin koska pikkuhiljaa tulee ongelmat taas esille ;) kyllä me tämän jutun yli päästään, olen varma että se menee huomenna jo paljon paremmin :)Zebbe olikin sitten vähän liiankin energinen :P oli verkassa vähän vino joten jouduin ratsastamaan sitä vähän enemmän eteen jotta sain sen suoristettua mutta en sitten saanut sitä ihan tarpeeksi hyvin takaosan päälle ravissa vaan se vähän juoksi raviohjelman läpi. Takaosankäännökset on niin katastroofi ja hävettää myöntää että taas kerran tuli ala-arvoiset niistä!! mun pitää kyllä mennä johonkin takaosankäännösleirille viikoksi että oppisin ne ratsastamaan :D täysin turhia pisteitä menee siinä hukkaan.. Laukka-ohjelma olikin sitten paljon parempi ja sieltä tuli lähinnä seiskoja, vasen piruetti ja sarjat joka kolmannella 7.5! Lopputulos oli sitten 63.7% ja neljäs sija kovassa joukossa! voittajaan olikin vaan yhden prosentin ero joten tosi tiukka kärki oli.


Nyt ollaan käyty hotellin ravintolassa syömässä silmät ristissä tyyliin kun on niin väsy, huomenna aamulla sitten aloitetaan vet-checkillä ja joukkue-SM:eillä!!!

9 kommentarer

 1. Lycka Till SM:eihin!! Hyvin se menee!! =)

  SvaraRadera
 2. Lycka till !! Håller tummarna !! De kommer att gå bra :)

  SvaraRadera
 3. Näin kun te olitte zebben kanssa kunniakierroksella:)

  SvaraRadera
 4. Näin teidät livenä:)

  SvaraRadera
 5. Tiedän miltä takaosakäännösten tekeminen tuntuu!! Mulla on ollu ne nyt kahdessa peräkkäisessä radassa ja kolmas tulossa ens viikolla ja joka kerta ne on menny ihan pyllylleen :D Ajattelinkin ite alkaa harjoittelemaan vaan takareita kunnes ne sujuu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo ne on ihan pirun vaikeat!!! Nyt sain sunnuntaina niistä jo 6 ja 6.5 :D ihme on tapahtunut :P mutta auttoi kun kaveri sanoi että mun pitää ajatella että ratsastan ne samalla tavalla kuin laukkapiruetin ja siitä jotenkin tajusin sitten ratsastaa enemmän eteen eikä sivulle/taakse, silloin zebbe aina ruuvaa.. toivottavasti opitaan vielä nämä takarit koska ei ne vielä ole ihan hanskassa :P harjoitusta lisää vaan :)

   Radera
 6. Hienosti menitte! :) Mulla on teistä kuvia - eiliseltä molemmista hevosista ja tältä päivästä PALJON kuvia Zebbestä. Laitan kuvat esille osoitteeseen http://hamh.pic.fi/kuvat/2013/Tampere+Dressage+Festival+3.-4.8./ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! voi kuinka hienoja kuvia :) saiskohan niitä julkaista täällä blogissa suoraan? :)

   Radera
 7. Hei! Minua kiinnostaa, että miten "herättelet" hevosen pohkeelle? Siirtymät-vinkkisi olen ottanut käyttöön, mutta jos hevonen on pohkeelle turta? Pyydätkö kerran normaalisti ja mikäli ei reaktiota tule, niin pyydätkö seuraavaksi isommin, kenties raipan tai kannuksensa kera? Viitsisitkö siis kertoa tarkemmin jalan käytöstä? Pidätkö jalan aina lähellä hevosen kylkeä vai irroitatko jalat kyljistä välillä? Kiitos mielenkiintoisesta blogista, luen tätä säännöllisesti! :)

  SvaraRadera