Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 30 augusti 2013

Perjantai!

Vihdoin viikonloppu on täällä, ja huomenna olisi sitten huvilakauden päättäjäiset ( huvilakauden päättäjäisiä juhlitaan vissiin vaan täällä Pohjanmaaan rannikolla, vai onko teillä muuallakin suomessa tämmöinen juhla?). Huomenna olis tarkoitus lähteä mökille mun ja poikaystäväni vanhempien kanssa jo iltapäivästä joten huomenna pitää olla ahkera heti aamusta että ehdin liikuttaa hepat sekä käydä lenkillä.

Tänään oli tämän viikon eka vapaapäivä töistä, joten sain ilmeisesti nukuttua mun univelat pois kun nukuin 00-12 eli 12 tunnin yöunet :P yleensä herään kyllä siinä 7-8 aikoihin mutta tänään sitten vähän pidempään ;) aika outoa sinäänsä koska mä herään AINA tuossa 7-8 aikoihin itsestäni vaikka ei olis herätykelloakaan. Tunsin kuitenkin että olen ollut koko viikon tosi väsynyt, varmaan vielä reissusta ja olen myös mennyt niin myöhään iltaisin nukkumaan että yöunet on jääneet siihen 5 tuntiin per yö.

Hepat oli tänään oikeen superkivoja, olin varsinkin Zebbeen ihan älyttömän tyytyväinen!! Se tekee niin mahtavat sarjat ja kakkosetkin tuntuu jo tosi varmoilta, välillä se vähän innostuu liikaa ja sotki parit sarjat sen takia mutta kunhan se malttaa odottaa niin ne sujuu tosi hyvin. Tuntuu että se vois jatkaa kakkosia vaikka ikuisuuden kunhan saa ne kaks ekaa vaihtoa sujumaan. Ratsastin sitten pari kertaa myös laukkasiksakin niin kuin se tulee Intterissä, ja ravissa yritin vaan saada etuosaa ja varsinkin säkää ylös. Se ravas välillä ihan älyttömän hienosti, ensin kunhan saan sen hyvin ajattelemaan eteen niin voin istunnalla pyytää sitä odottamaan askeleessa ja silloin se jää vähän "leijumaan". Helposti se jää tässä liian paikalleen enkä saa sitä eteen mutta tänään se pysyi tosi hyvin pohkeen edessä. Tässä on vaan tärkeää ratsastaa paljon eteen kun se on tehnyt pienen pätkän hyvää ravia /passagea. Täytyy pystyä heti ratsastaa se jalasta eteen ettei se vaan jää paikalleen leijumaan.
Piaffea Saksassa 2011

Hiltonilla ratsastin taas nivelillä kun se oli toissapäivänä niin hyvä. Tehtiin eniten laukkatyöskentelyä kun se on sille vaiken askellaji nyt. Ratsastin paljon sulkuja, ja tehtiin myös vaihtoja suoralla uralla, sekä myötälaukasta vastalaukkaan ja vastalaukasta myötälaukkaan. Hauskaa on että se tekee nyt vasemmasta oikeaan paljon paremmin ja teki pari oikeen hienoa vaihtoa, kun oikeasta vasempaan on nyt paljon vaikeampi. Ennenhän nämä meni just toisinpäin!

Päätin myös että otan Hiltonin mukaan Ypäjälle ensi viikolla jotta pääsen treenaamaan sen kanssa vähän paremmalle pohjalle myös. Meidän kentän pohja on valitettavan huono joten olis kiva päästä vähän paremmalle pohjalle treenaaman pari päivää :)


4 kommentarer

 1. Vitsi kun asuisin lähempänä niin pyytäisin sut opettamaan mulle vähän kouluratsastusta! Vuokraan friisiläistä joka on tosi osaava mutta tarvii kans osaavan ratsastajan että sen saa "käyttämään kaikkia taitojaan". On esim. hyvin tarkka siitä miten ratsastaja oikeen istuu selässä yms. Itellä taidot vähän ruosteessa 10v tauon jälkeen niin... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sama täällä, jos vaan asuisin yhtään lähempänä, niin kutsuisin sut opettamaan mua! Olet niin taitava, että en voi kun ihailla sinun ratsastustasi :)

   Radera
  2. Voi kiitos teille kyllä lämmittää kuulla :)

   Radera
 2. Täällä päin on tähän aikaan venetsialaisia, taiteiden öitä ja rapujuhlia ;O Ja sitten kun yhden ihmisen pitäisi samaan aikaan olla kaikissa!

  SvaraRadera