Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 12 augusti 2013

Pohdintoja viime viikonlopusta

Olin taas yksin matkassa hevosteni kanssa, vaikka sain lauantaina apua kylläkin kun kaveri oli siellä samaan aikaan hevosensa kanssa. Zebbe oli koko viikonlopun ihan hullu, se oli pahempi kuin mitä se on ollut nuorena kun oli vielä ori :P kun kävin aamulla taluttelemassa sitä se nousi pystyyn ja huusi ihan koko ajan... Lauantaina se sitten kiehui totaalisesti yli radallakin, se ei ole ikinä ennen ollut noin kuuma! meinas hypätä aitojen yli viimeisen laukkalisäyksen jälkeen joten kun jarrutin sitä se sitten teki jotain omia vaihtoja ristilaukkaan jne :P sarjat joka neljännellä se rikkoi kans, joten ei todellakaan jäänyt hyvä fiilis tuosta radasta. saatiin siitä vähän päälle 60% ja kolmas sija, ohjelma oli siis PSG Special.

Sunnuntaina ratsastettiin meidän toinen Intermediaire 1 ohjelma ( jos ei küria lasketa) ja kaikista onnellisin olin siitä että vaihdot joka toisella onnistui nyt ekaa kertaa radalla, ja ne oli sikahienot! oikeen rennot puhtaat tasaiset ja tahdikkaat! Saatiin päätuomarilta (Tiina Karkkolainen) kehuja vaihdoista että ne ovat todella hienot :) olin todella iloinen myös että se tuomari joka oli laittanut meidät ykköseksi (Kostiainen) antoi nyt parhaat pisteet meille tähän mennessä, hän siis on tuomaroinut meitä aikaisemmin ja hän on todella tarkka eikä anna mitään "ilmaisi" pisteitä joten se on aina kiva että saa sitten sellaiselta tuomarilta hyvät pisteet :) kuitenkin kahdelta tuomarilta yli 63% ja jäätiin sitten tosiaan vaan pisteeen päähän voittajasta. Ravissa Zebben pitäisi olla enemmän selän yli jotta ei olisi niin nopea tahti ja taivutukset paremmin läpi. Laukassa sille on lähes kaikki helppoa, piruetit nyt vielä pitäisi saada pienemmäksi mutta saatiin kaikilta tuomareilta yli 6 niistä. Parhaat numerot tuli sarjoista, saatiin 7.5 jopa kakkosista!

Hilton oli koko viikonlopun (paitsi sunnuntain viimeisen luokan) todella pirteä ja oli kiva ratsastaa sillä nyt kun se ei ollut yhtään tahmea tai pohkeen takana, enemmän sai ehkä jarruttaa :) jostain syystä kuitenkin pisteet oli normaalia alhaisemmat vaikka papereissa en oikeen löytänyt siihen kunnon syytä :P vaativassa B:ssä toki veti prosentteja tosi paljon alas kun vaihdot oli 2-3 arvoisia ;) kuitenkin saatiin punainen rusetti siitä vaativasta :)
mutta sunnuntaina se väsähti kun jouduin tekemään pidemmän reitin kisapaikalle kun en halunnut mennä raviradan yli kun siellä oli 4 hevosta juoksemassa, ja Hilton pelkää kuollakseen ravureita. Tottakai sitten kun lähdin kiertämään pidempää reittiä niin kaksi ravuria tuli meidän takana.. raukka sitten pelkäs niitä niin lujaa ja jännitti sen jälkeen aika kauan vaikka päästiin maneessin ja yritin ravata sen kanssa rauhallisesti vaan eteen-alas. Sitten kun se rentoutui se oli jo niin väsynyt että ei enää oikeen jaksanut. Ei kuitenkaan ollut läheskään niin paha kun se on ollut viime pari kisaa, joten se on kuitenkin kiva. Se rikkoi toisen keskilaukan ristilaukkaan mutta muuten ei suurempia virheitä, paitsi että se oli väsynyt eikä oikeen kantanut. sai vähän päälle 64% silti.

Olen oikeen supertyytyväinen molempiin hevosiin, varsinkin toki Zebbeen joka veti lähes 63% tuloksen Interissä, vaikka oli vähän hankala muuten viikonloppuna ;) nyt seuraa pojille 10 pvän täysloma kouluratsastuksesta ja samoin mulle myös, me lähdetään huomenna Pariisiin mun poikaystävän kanssa ja sieltä sitten loppuviikosta Hollantiin. Kotiin tullaan 23.8 joten voi olla että blogissa on vähän hiljaisempaa tässä pari viikkoa. Ellette halua että päivittelen vähän reissusta myös? :) ja samalla kerron hevosten kuulumisia. Cia ja Tina (joka niillä hyppää) hoitavat poikia joten paljon maastoilua ja esteitä heille tiedossa :) luulen että tämä loma tulee oikeen tarpeeseen, sekä MINULLE että hevosille!! Kun tulen kotiin ehdin sitten lauantaina ratsastaa hevoset kerran ennen meidän kotitallin koulukansallisia 25.8 :P saas nähdä miten nekin kisat sitten menee mutta tuntuu että haluan silti mennä kun nyt kerran on kotikentällä kansalliset :)


Lopuksi vielä pari kuvaa mitkä Lotta Luomajärvi on meistä ottanut, suuuuuri kiitos vielä sinulle kuvista :)


4 kommentarer

 1. Kyllä reissupäivityksille!:)

  SvaraRadera
 2. SÅ underbar Hilton!!

  SvaraRadera
 3. Onko mitenkään mahdollista että kukaan esim kavereistasi ottaisi kuvia/ videota poikien hyppelyist"ä? :)

  SvaraRadera
 4. Olisi kyllä mukavaa jos viitsit päivittää reissusta :)

  SvaraRadera