Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 6 augusti 2013

Oma kroppa remonttiin!

Tänään kävin Mehiläisellä fysioterapeutilla selkäni takia. Sain taas kivan tiedon että ilmeisesti minulla onkin kaksi mutkaa selässäni, eli ei vaan ristiselässä vaan myös yläselässä :/ sen takia olen aivan järkyttävän jäykkä niskastani ja pystyn just ja just koskettamaan lihaksiani niskassa koska ne on niin kireät että sattuu jumalattomasti... Mun koko kroppa on todella jäykkä kun lihakset koko ajan on pienessä "krampissa" tai jännittää koko ajan koska olen itse väärässä asennossa selkärankani takia. Vasen käsi on paljon jäykempi kuin oikea, ja samoin jalat. Aivan hirveetä oli kuulla tämmöinen "tuomio" vaikka se ehkä kuulostaa pahemmalta kuin mitä se on. Faktaa on kuitenkin se että mun täytyy nyt ruveta korjailemaan mun kropan asentoa ja yrittää saada lisää liikkuvuutta ja pehmeyttä lihaksiin jotta tämä ei pahenisi tästä kauheasti enempää. Kokonaan "terveeksi" en pääse ikinä mutta oikean jumpan avulla voin kyllä parantaa asentoani paljon ja ylläpitää sen joten nyt pitää ruveta oikeasti myös katsoa oman kropan perään :) Sain "jumppa/venytysohjelman" jota voin tehdä kotona ja sitten jatkan salilla treeniä niinkuin ennenkin,jotta lihakset tukevat selkärankaa ja auttavat mun kroppaa oikeaan asentoon.

Pojat juoksutin tänään kun tunsin että selkä oli hieman arka fysioterapeutin käynnin jälkeen joten en halunnut riskeerata että taas menisi selkä jumiin kun se äsken on ollut.. Molemmat liikkui oikeen hyvin, Zebbe taas veti sen ihania pikkuponipukkeja mutta liikkui tosi hienosti selän yli :) Huomenna sitten ratsastan kyllä molemmat hevoset taas kunhan selkä tuntuu normaalilta :)

5 kommentarer

 1. Nuo on todella ikäviä vaivoja, ja vaikuttavat kyllä ratsastukseen - toivon todella, että saat selkäsi kuntoon! Jos viitsit, niin olisi kiva lukea joskus venyttelyoheistasi, joita skolioosiin sait. Millaista lihaskuntoa teet yms. :) Todella hyvin liikkuviksi olet onneksi kuitenkin hevosesi saanut ratsastettua, vaikka oman kroppasi kanssa joudutkin taistelemaan! Olen reilun vuoden blogiasi seurannut, ja pidän tästä kovasti - toivottavasti jatkat vielä pitkään!

  Itsellänikin fyssa löysi aiemmin keväällä skolioosin selästä; johtui lantiosta, joka oli toiselta puolelta - ilmeisesti hevoselta putoamisen vuoksi - noussut ylemmäksi. Samoja vaivoja täällä, eli toinen puoli kropasta paljon jäykempi, suorassa istumiseen saa kyllä keskittyä toden teolla, vaikka lantio silloin oikeaan asentoon väännettiinkin, ja lapojen seutu on todella jumissa ja liian 'suora'. Ärsyttävintä on, ettei ratsastaessa aina ole varma johtuuko hevosen ajoittainen vinous hevosesta, vai omasta istunnasta... Sain myös minäkin hyvät ohjeet jumppaamiseen, mutta jotenkin ei ole "kerennyt" toteuttaa niitä. Täytyy munkin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja ottaa ne osaksi rutiinia!

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Tiedän, että samaa on pyydetty ennenkin, mutta voisitko tehdä postauksen/kirjoittaa ja kuvata miten teet kisoihin nutturan/laitat hiuksesi? Ovatko hiuksesi eri lailla, kun käytät kypärää ja silinteriä? Tampereen kisakuvissa sulla näytti olevan oikein tyylikäs kampaus. :)

  Tsemppiä selän kanssa sekä koko lopulle kisakaudelle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! voi apua hyvä kun muistutit olen aivan unohtanut tuon :P mä käytän aina sellaista hiusdonista, kypärän sekä silinterin kanssa ja sitten vielä sellainen pieni verkko sen nutturan ympärillä missä on pieniä "kiviä" :) laitan periaatteessa samalla tavalla hiukset kypärän sekä silinterin kanssa mutta kun laitan kypärän niin nuttura tulee toki paljon alemmas kuin silinterin kanssa :) tuo hiusdonitsi on tosi helppo laittaa varmasti löytyy esim youtubesta hyviä videoita että miten se laitetaan, on vähän vaikea selittää näin muuten :) ja kiitos oikeen paljon!

   Radera
 3. Moikka, jos tavan fysioteapeutti ei tunnu auttavan niin kannattaa mennä OMT-fysioterapeutille, ne ovat erikoistuneet rangan ongelmiin ja sieltä voisi saada paljon uutta vinkkiä selän kuntoon saamiseen! Tsemppiä treeneihin!

  SvaraRadera