Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 29 augusti 2013

Kouluratsastusta

Hevoset ovat nyt päässeet takaisin omaan lajin töihinsä ja vaikuttavat tyytyväisiltä, varsinkin Hilton joka kulkee korvat höröllä ja on ihan älyttömän positiivinen, kevyt ja niin mukana :)

Eilen ratsastin kangilla ja tein aika lailla vaan perusjuttuja, yritän pitää sen nyt näin hyvällä fiiliksellä aluemestaruuksiin saakka joten ei tehdä mitään vaikeita juttuja vaan pidetään jutut helppoina ja kivoina, paljon siirtymisiä ja yritän vaan ajatella että se pysyisi kevyeenä ja herkkänä koko ajan.

Tänään ratsastin sen nivelillä ja se oli todella hyvä ja melkeen vähän kuuma (??) en tajua mistä se tuli mutta oli aika mahtava fiilis kun se oli sitten tietenkin vähän nopeampi ja sai pyytää sitä odottamaan eikä pyytää sitä eteen,huippua sitä mä just haluan!!


Eilen Hanna-Mari Ågren nappasi meistä upeita kuvia, tässä niistä pari (kiitos kuvista! ):


Zebbe oli maanantaina tosiaan todella hyvä!! Eilen sitten päätin juoksuttaa sen hyvän treenipäivän jälkeen ja oh my God mitä rodeota se veti aluks!!! Pukitteli, nousi pystyyn, ja piippas kuin pieni poni :D noin 5 minuuttia mentiin villihevosrodeota pienellä ympyrällä ja sitten se yhtäkkiä siirtyi alas tosi hienoon rentoon raviin :D venytti ylälinjan lihaksia todella hyvin ja liikkui oikeen irtonaisesti, ehkä rodeo availi vähän paikkoja? ;)

Tänään treenattiin vähän piaffea, jonka se kyllä osaa hyvin mutta haluan siihen paljon enemmän energiaa ja nopeutta askeliin. Täytyy kisakauden loputtua ruveta treenaamaan piaffia ja passagea pari kertaa viikossa niin että joku kävelee Zebben takana raipan kanssa, silloin se nopenee tosi hyvin eikä minun tarvitse tehdä selästä paljon. EN halua opettaa sille piaffen ja passagen sillä että itse joudun käyttämään rajuja pohkeita esim vaan sen täytyy oppia se mahdollisimman kevyin avuin. Siksi treenaan piaffia ainoastaan silloin kun minulla ei ole kannuksia. yleensä riittää että vaan ottaa raipan toiseen käteen ja koskettaa takajalkoja niin se tajuaa mitä pitää tehdä. Tämän lisäksi pidän myös ohjat puolilöysällä, en pidätä edestä ollenkaan, sen pitää oppia tekemään nämä liikkeet ( niikuin kaikki muutkin) mahdollisimman kevyin avuin.

Muuten Zebbe tuntui vähän väsyneeltä eilisen rodeshown jälkeen ;) onneksi huomenna mennään cian kanssa molempien poikien kanssa maastoilemaan :)

9 kommentarer

 1. Hei!
  Sinä kun liikut paljon sekä ratsastaen, lenkkeille että salilla, niin saanko kysyä millaisia urheilurintsikoita käytät? Käytätkö ratsastaessa muuten ns. "teknisiä" urheiluvaatteita (jotka siirtää paremmin kosteutta tms?
  Kiitos jos viitsit vastata! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! mulla on aika paljon Röhnisch-urheilurintaliivejä, ne on tosi hyviä, ja sitten on myös pari Nike-merkkistä. En käytä teknisiä urheiluvaatteita ratsastaess,yleensä ihan näitä ratsastusmerkkejä, eli lähinnä KL ja Pikeur merkkisiä vaatteita :)

   Radera
 2. Miten hoidat hevoset liikunnan jälkeen? Hoidatko esim jalkoja jollain tavalla? Voiko hevosen jalkoja mielestäsi hoitaa liikaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Jos hevonen on hikinen niin toki se pääsee suihkuun, jos ei niin harjaan sen. Jos ollut rankka treeni saatan laittaa back on trackin suojat takajalkoihin yön yli, muuten en tee mitään ihmeellistä kun ei ole tarvetta kun hevosten jalat on terveät :) mielestäni on turha hoitaa jalkoja jos ei tiedä miksi sitä tekee tai siihen ei ole syytä.

   Radera
  2. Useasti kuulee että pitäisi hoitaa ennaltaehkäisevästi,siksi mietin. Kiitos vastauksesta.

   Radera
  3. Tärkeintä hevosen jalkojen hoidossa on tarkistaa ne ennen liikutusta ja sen jälkeen. Silloin oppii tuntemaan ne ja tunnistaa jos niissä on tapahtunut muutoksia, esim. tullut nestettä tai ovat tavallista lämpöisemmät. Silloin tietää myös paremmin hoitaa niitä ja ennaltaehkäistä tulevia vammoja :)

   Radera
 3. Ilma on tosi hyvä nyt ratsastukseen, mukavan viileä + ei ötököitä!! Olisko "Hiltonin kelit"?!? Mahtavat kuvat = )

  SvaraRadera
 4. Mahtavan näköisiä kuvia! Wau!

  SvaraRadera
 5. voisitko tehdä postauksen miten opetat piaffea ja passagea ja onnistuuko kaikentyyppisille puoliverisille sen opettaminen`? kysyn nyt tässä samalla onko pirkanmaalla ketään hyvää kouluvalmentajaa joka opettaisi helppo a tasoista ratsukkoa eteenpäin :)?kiitos vastauksesta jo etukäteen

  SvaraRadera