Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 4 oktober 2014

Valmennusraportti, ensimmäinen päivä!

No nyt on ensimmäinen valmennuspäivä takana, Marko siis on täällä Vaasassa valmentamassa viikonlopun yli.

Kaikista kuvista suuri kiitos Cialle :)Zebben kanssa yritettiin vaan saada se kantamaan ravissa rehellisesti säkä ylhäällä,tekemällä paljon siirtymisiä. Sen kanssa aina menee hetki ennenkuin se lähtee kantamaan mutta kun sen vaan tietää niin maltillisesti vaan niitä siirtymisiä jonka kautta se hyväksyy jalan paremmin ja paremmin ja saan puolipidätteet läpi. Työskenneltiin sitten aika paljon laukassa ja piruettilaukan kanssa.

Vasemmassa laukassa teki tosi hyvää ratsastaa takaosa vasemmalle, siinä sen täytyy ottaa se oikea takajalka myös hyvin alle. Tein sitten parit piruetitkin ja ne sujuivat todella hyvin! Oikeassa laukassa saan ajatella väistöä vasemmalle oikealla pohkeella, eli aktivoida oikea takajalka mahdollisimman hyvin. Tässäkin sain sen ensimmäistä kertaa oikeesti antamaan periksi oikealla takajalalla ja se piruetti tuntui superhyvältä! Jess!! Haluaisin niiiin parantaa nuo piruetit HIHS:iin jotta saatais niistä 7, kun ne ovat kertaa 2 niin nostaisivat tekniset pisteet tosi paljon!


Hiltonilla sitten on nyt tarkoitus talven yli nostaa kokoamisastetta, koska mehän mennään ensi vuonna PSG-Inter 1 luokkia, mä olen sen nyt päättänyt!! Onneksi on koko talvi aikaa ja nyt pitää vaan erittäin määrätietoisesti treenata kohti noita luokkia.

Marko auttoi meitä paljon maastakäsin, ja sitä olinkin toivonut. Hiltonin täytyy oppia olla nopeampi sen takajalkojen kanssa, sehän on luonnostaan aika hidas takaa, mutta sitten toisaalta sillä on ihan äärettömän hyvä kokoamiskyky, se saa sen kropan ihan sairaan hyvin pakettiin, niin että etu- ja takajalat ottavat lähes yhteen. Se on siis hyvä asia, tuohon päälle kun vielä saatais sitä nopeutta niihin takajalkoihin ja PALJON voimaa niin hvyä tulee.

Ravissa kokosin sitä passageen ja piaffiin aina pari askelta kerrallaan, ei mitään "kisa" piaffia&passagea vaan ihan vaan sellaista ravia missä se oikeasti lyhentää askelta, kokoaa ja jää takaosan päälle. Teki tämän tosi hyvin, varsinkin vasempaan kierrokseen.

(Videolla piruettilaukkaharjoitusta, välillä eteenratsastusta, ja sit taas kokoaminen, missä sen pitää tulla teräväksi ja nopeaksi takaa)

Laukassa harjoiteltiin PALJON piruettilaukka ja kääntämistä. Huomaa että se on se voimattomuus mikä tekee sen että se ei käännä. Mun pitää nyt itse harjoitella kääntämistä ja piruettilaukkaa niin että teen paljon siirtymisiä alas käyntiin piruettilaukasta, missä sen täytyy olla siirtymisen läpi tosi terävä ja takaosan päällä, ei siis saa vaan "sammua" käyntiin.

Huomenna jatketaan harjoituksia, herätys onkin peräti jo 05.30 jotta pian olis nukkumaanmenoaika ;)
11 kommentarer

 1. Minkä korkuisia Zebbe ja Hilton on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on noin 170cm ja Hilton lähemmäs 180cn :)

   Radera
 2. vautsi minkä näköstä taas! olis ihanaa nähä enemmänkin näitä videoita, on niin upeen näköstä.

  SvaraRadera
 3. Hilton tekee niin sydämmellä.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin tekee :) se onkin just se mikä tekee siitä niin erikoisen <3 se aina yrittää niin parhaansa ja haluaa olla mieliks, ihana hevonen <3

   Radera
 4. Minkä merkkiset noi sinun pintelipatjat ovat :)

  SvaraRadera
 5. Oot tosi hyvä ratsastaan ja sun hepat on upeita!!! :)

  SvaraRadera
 6. Minkä ikäisiä Zebbe ja Hilton ovat olleet kun ne sinulle tulivat? Näytätte tosi hienoilta ja en malta odottaa että näen teidät HIHSssä :D

  SvaraRadera
 7. Voisitko joskus kirjoittaa tarkemman postauksen siirtymisistä joita teet zebben kanssa saadaksesi selän paremmin ylös? Eli mitä siirtymisiä erityisesti teet ja mihin asioihin niissä kiinnität huomiota, miten hevoselle saisi opetettua sellaiset siirtymiset jotka auttavat nimenomaan selän nostamista, hevosen odottamista ja kaulan auki saamista (muistelin että zebbellä oli ennen ongelmia venytyksen kanssa?). Tästä olisi todella paljon apua, mutta kiitän samalla myös kaikista postauksistasi joilla olet lukijoille jakanut "treenivinkkejäsi". Blogisi on auttanut ainakin minua kovasti :)

  SvaraRadera
 8. Olisko sulla käytännön vinkkejä miten treenata juuri tuota terävää siirtymistä käyntiin? Kyseessä heA tasoinen hevonen joka juurikin tuppaa vain "sammumaan" käyntiin.

  SvaraRadera