Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 28 oktober 2014

Hiltonin Kisakausi 2014

Viimeiset kisat on kisattu ja kausi on pulkassa. Mielestäni on tärkeää analysoida ja miettiä jälkeenpäin mikä meni hyvin, mikä meni huonosti, miksi, ja mitä kannattaa seuraavalle kaudelle muuttaa.

Nythän meidän on tarkoitus kehittää Hiltonin kanssa vaikeusastetta, eli nousta seuraavalle tasolle, joten aika paljon asioita pitää ensi kaudelle muuttaa.

Ypäjän Haimi-hallissa huhtikuu 2014


Meidän kisakausi lähti Hiltonin kanssa käyntiin Ypäjällä huhtikuussa kansallisissa kisoissa ja upealla tuloksella 68.00% Va B:0 luokassa. Hilton oli oikeen hyvä tässä kisassa, se on aina ollut paras hallikisoissa.

Keväällä kisattiin parit Va B-luokat lisää alue- ja kansallisella tasolla parilla voitolla ja sitten oli Ahvenanmaan kisat missä meillä ei mennyt hirveen hyvin. Syy tähän olikin se että Hiltonillle ei sovinnut se kova pohja ja se jopa joutui sairaslomalle kesäkuun ajaksi kun oikea etunen oli ylirasittunut.

Heinäkuussa kisattiin sitten taas Haukiputaalla ja Va B-luokissa tuli kaksi kappaletta sinistä ruusuketta, ja ekaa kertaa rikottiin 70% raja helppo A-luokassa, mikä myös voitettiin.

Haukipudas heinäkuu 2014


Tämän jälkeen oli taas vähän taukoa kisoista kun panostin Zebben kanssa pikkukierroskisaan ja oltiin Lappeenrannassa pari kertaa,sekä Harjussa, mihin en halunnut ottaa Hiltonia mukaan. Syy oli enimmäkseen kova helle ja pitkät matkat, tiesin että Hilton ei jaksaisi joten oli parempi jättää se kotiin kuin ottaa se mukaan suorittamaan huonosti.

Aluemestaruudet Kokkola 2014


Sitten olikin vaan aluemestaruudet jäljellä syyskuussa, mitkä Hilton hienosti voitti, ja tämän lisäksi voitti myös avoimen va B luokan 67.8% tuloksella!

Hallimestaruudet lokakuussa Hilton voitti myös, ylivoimaiseen tapaan, 65.8% tuloksella ja ne olikin sitten viimeiset kilpailut vuodelle 2014.Ei hirveen monta starttia mutta pari todella hyvää tulosta. Päätinkin jo 2013 vuoden lopussa että en kisaa hirveen paljon Hiltonin kanssa vaan panostan enemmän treeniin. Hiltonkin rasittuu paljon kisamatkoista kun on niin iso vielä ja voimaton. Hilton käyttäytyy kisoissa niin hyvin että se ei enää tarvitse ratakokemusta vaan enemmänkin voimaa, ja sitä saavutetaan vaan treenaamalla kotona.

Voidaankin todeta että tämä vähän vähempi kisaaminen oli Hiltonille hyvä ratkaisu kun en väsytä sitä piktillä matkoilla ja se saa ottaa vähän rennommin kun on oikeen kuuma kesällä. Haluan kestävän hevosen joka tykkää kisaamisesta, joten turha sitä on kisata nyt puhki näin nuoressa iässä jo.

Ensi kaudelle jos pitäisi nousta PSG-Inter 1 tasolle tarvitaan tietenkin sitten taas myös vähän ratakokemuksia kun on sen verran vaikeampi taso joten kestää varmaan pari kisaa kunnes löytää uuden verkkarutiinin ja tietää miten hevonen toimii radalla. Mutta toivon että voidaan pikkuhiljaa jättää Va B-luokat taaksemme ja suunnata täysillä eteenpäin :)

4 kommentarer

 1. Ihanaa kun ajattelet niin hevosystävällisesti! Tsemppiä treenikauteen ja onnea ensi kesän kisoihin! :)

  SvaraRadera
 2. Todella hyvää ajattelua! Onnea treeneihin :)

  SvaraRadera
 3. Hilton on kyllä todella upea ja näyttävän näköinen hevonen!

  SvaraRadera
 4. Hilton on niin komea hevonen :-) <3

  SvaraRadera