Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 9 oktober 2014

Zebben superjumppa!

No nyt oli kyllä niiiiin mahtava hevonen alla että huhhu!!Päätin tänään ratsastaa molemmat hevoset todella todella rennoiksi ja niin läpi kropastaan kun vaan mahdollista. Aloitan silloin aina tosi matalassa muodossa ( missä saakin pysyä koko ratsastuksen ajan), ajatus että nenä maahan, niska alas ja selkä ylös! Todella hitaassa tempossa, niin että hevonen melkeen ottaa käyntiin. Tässä ne yleensä rentoutuvat aika hyvin kun ei tarvitse puskea eteen hirveetä vauhtia ja haluan löytää sen schwungin selkään.

Zebben kanssa löysin nyt kyllä aivan super mahtavan harjoituksen millä sain sen selän toimimaan aivan älyttömän hyvin.

- Ensin ratsastin 6/8 kiemuraa koko maneesin läpi, aluksi vähemmän kiemuria,eli loivempaa, ja pikkuhiljaa vähän tiukemmat kaarteet. Ensin katsoin vaan että se suoristuu hyvin suoralla uralla ja taipuu aina tosi hyvin sisäpohkeen ympäri kaarevalla uralla.

- Sitten vaikeutin tehtävää väistättämällä aina kaarevalla uralla sisätakajalkaa kunnolla ulkotakajalan yli. Tästä Zebbe nosti selän todella hyvin ja selkä alkoi oikeen kunnolla "keinumaan".

- Tästä vielä rupesin tekemään isoja voltteja aina joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle, tässä myös väistätin sisätakajalkaa koko ajan kaarevalla uralla ulkotakajalan yli.

tämän työn jälkeen sen koko olemus muuttui täysin! Olin myös tarkkana että en antanut sille tukea edesta paljon ollenkaan, vaan sen piti kantaa takaosallaan itse koko ajan, kuitenkin oikeen matalassa muodossa. Paljon puolipidätteitä ja hellitys, koko ajan muistuttamalla pysymään takajalkojen päällä ja nostamaan selän.

Ratsastin sitten myös paljon väistöjä ravissa, ja laukassa paljon vastalaukkaa, taivuttamalla sekä sisälle että ulos.

Kyllä tämän työskentelyn jälkeen oli niin irtonainen, rento ja letkeä hevonen että :DHiltonkin oli ihan superhyvä, mutta se tekeekin nämä jumppatyöskentelyt aina todella hyvin, se helposti venyttää ylälinjaa ja rentoutuu. Zebben kanssa en aina pääse näin hyvin siihen "kiinni" että se rentoutuis noin totaalisesti ja nostais selkää noin hyvin!

Mun mielestä tämä työskentely on niin tärkeää ja se on myös kivaa, koska tässä saa hevosen niin hemmetin rennoksi ja pehmeäksi, että tuntuu kuin lihakset olisi voita! Korvatkin vaan roikkuivat molemmilla rennosti siinä lopussa :) Samaa hommaa jatketaan huomennakin!8 kommentarer

 1. Näitä sun erilaisia harjoituksia on aina tosi mielenkiintoista lukea!(:

  SvaraRadera
 2. Todella ihanaa tekstiä kirjotat! Ja Zebbe on kyllä todella mahtava!!
  Onko noissa pinteleissä jokin idea kun jätät patjan näkyvii ylhäältä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patjat vaan ovat niin isot etteivät mahdu alle kokonaan :)

   Radera
 3. Kiva postaus ja kiva kun kerroit ihan tarkasti mitä teit! Näistä on kiva ottaa mallia omaan touhuun :)

  SvaraRadera
 4. Pitääkin kokeilla samaa treeniä :) tällaista lisää

  SvaraRadera
 5. Oootte kyllä niin söpöjä!

  SvaraRadera
 6. Kysyn nyt sinulta ideoita. Miten saisin hevoseni kulkemaan rentona, nostamaan selkäänsä, käyttämään takajalkojaan ja menemään rauhallisesti? Meillä kun lyhennän aina ohjat hevoseni kulkisi mieluusti pää ylhäällä, selkänotkolla ja takajalat jää useasti laahaamaan. Rauhallinen ravi ja käyntikin tuottavat ongelmia :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuohon on valitettavasti mahdotonta noin vaan vastata, ota apua valmentajalta kotona ja ehkä valmentaja voisi käydä myös selässä läpiratsastamassa hevosen. Kuitenkin kaikki lähtee siitä ratsastajasta :) tsemppiä!

   Radera