Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 15 oktober 2014

Valmennusta & Osteopatiaa


Kaksi pitkää mutta erittäin antoisaa päivää takana. Nipsun valmennus eilen ja tänään ja päivän päätteeksi sekä minä että Zebbe päästiin Tiina Meiserin hoitoon, ja nyt on kyllä niin väsynyt mutta tosi hyvä olo :)

Zebbeä jumpattiin tosi paljon sekä eilen että tänään, eilen se oli aika vahva eikä halunnut oikeen rehellisesti taipua, vaan halusi lähteä makamaan lapojen päälle. Tätä korjattiin tekemällä suoraan ravista tai laukasta peruutus, pehmeällä kädellä joka ei jää kiinni edestä! Tässä minun pitää olla tosi tarkkana että en jää itse pitämään Zebbestä edestä kun se on vahvalla tuulella, vaan nopeita pehmeitä otteita niin että se vaan ei voi jäädä makamaan mun kädelle ja tulla vahvaksi.

Mun omaa istuntaa korjattiin niin että vasemmassa kierroksessa mun pitää muistaa viedä oikea käsi enemmän oikealle ( se jää ympyrällä helposti kiinni säkään) ja vasen käsi lähtee liikaa taakse, se pitää viedä enemmän eteen ja lähempänä hevosen kaulaa. Nämä oman vartalon korjaukset ovat todella hankalat hevosen selässä :D Tuntuu että istunta on lukkiutunut johonkin tiettyyn asentoon ja piru vieköön jos se käsi pitää siirtää 10 cm toiseen suuntaan niin se on todella vaikeaa!


Paljon tämmöstä tosi pikkusäätöä tehtiin missä mun vaan piti muuttaa mun istuntaa pienillä korjauksilla ja kas kumma hevonenkin rupeas toimimaan ;) Tämä on just se mistä tykkään niin paljon Nipsun treeneissä, se näkee kaikki pienimmätkin virheet ja hevosen liikkuminen korjataan tosi pienin avuin mutta ne pienet avut tekevät hevosessa aina todella ison muutoksen! Se on tosi pehmeää ja kilttiä ja pikkusäätöä, niinkun pitääkin olla! Ei mitään väkisin vääntämistä tai isoja apuja, ja ainakin Zebben kanssa pitää just ratsastaa todella todella herkästi pienillä avuilla muuten se vaan menee tosi vahvaksi ja vastustelee apuja rajusti.

Tänään Zebbe oli kuin unelma! En ole ikinä tuntenut että olisin saanut sitä noin hyvin läpi ja notkeaksi molempiin suuntiin. Jatkettiin samaa jumppaa eikä tehty mitään linjoja ohjelmasta. Mutta luulen että tämä on just se mitä tarvitaan. Ihan perusjuttuja mutta niin että se nyt olis vähän paremmin läpi koko ajan eikä saa mistään kohdasta lintsata vaan sen pitää koko ajan tehdä töitä koko kropallaan eikä vastustella. Oli kyllä ihan mahtavaa kun se oli todella herkkä eikä ollenkaan pohjetta vasten tai vahva edestä. Näillä fiiliksillä on kiva jatkaa :)


Hilton oli todella lukossa korvien välistä, se tarjos vaan piruettilaukkaa eikä oikeen itse pystynyt olemaan siinä niin se hermostui eikä oikeen tiennyt mitenpäin olla... Tämä oli siis eilen joten yritettiin löytää sille normaali koottu laukka ilman että se jäi liikaa paikalleen ja sitten jumiutui siitä. Se menee niin paljon takaosan päälle ettei pääse sieltä sitten enää pois :P

Tänään se oli jo huomattavasti parempi ja harjoiteltiin paljon siirtymisiä, missä sen piti pysyä takaosan päällä, ja vähän sulkuja. Nyt pitää tehdä vähän helpompaa hommaa sen kanssa pari päivää ettei se menetä sen itseluottamusta. Toisaalta mähän olen vaan ja ainostaan ratsastanut sitä rentona matalassa muodossa enkä ole vaatinut siltä yhtään mitään viikkoon.. Mutta sitten toisaalta se on ihan eri juttu kun sitten lähteä kokoamaan niin se vaan muistaa sen piruettilaukan nyt. Reppana kun se niin haluais olla mieliks eikä kestä sitä kun se ei sitten suoriudu asioista.

Nyt on kyllä todella väsynyt olo ja olen muuttanut sohvalle loppuillaksi :P väsyin viimeksikin osteopaatin hoidosta tosi paljon ja sama tänään. Olin nyt paljon suorempi kun viimeksi joten se oli tosi kiva kuulla! Olo on nyt tosi hyvä, ihan kun olis mennyt pienet kireydet kropasta pois. Zebbekin sai samaa hoitoa ja sekin on aina ollut tosi hyvä hoidon jälkeen. Huomenna otetaan kuitenkin molemmat vähän rauhallisemmin, suunnitelmissa on mennä vähän puomeja ja jumppasarjaa :)


8 kommentarer

 1. Mä niiiin tiedän tuon, kun oma kroppa "lukkiutuu" johonki asentoon, nii yritäpä sitä korjata! :D Ihana toi vika kuva <3

  SvaraRadera
 2. Ihanaa että teet monipuolisia treenejä hevoseksi kanssa! :) oot kyllä ihan mahtava hevosenomistaja.

  SvaraRadera
 3. Hilton on kyllä hieno heppa, en ole sitä livenä nähnyt. Miksi noi pintelinpatjat on tolla tavalla? meinaan vaan kun mulle on opetettu että ne pitää laittaa piiloon. Onko vain makuasia, vai onko käytössä mitä eroa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne on vaan isot.:)

   Radera
 4. Hyvää tekstiä! :) Aika lennokkaan näköistä piruettiakin näyttää tulevan Zebeltä, hienoa!

  SvaraRadera
 5. Oletko lukenut Jean Luc Cornillesta kertovan artikkelin Hippoksesta? Mitä mieltä olet hänen ratsastusfilosofiastaan?

  SvaraRadera
 6. Heip, Mitä mieltä olet Childericin satuloista jos vertaat esim D1 (eikos teillä ollut aiemmin). Onko hevoset tuntuneet myös fysioterapeutin tmv. käteen erilaisilta? Aiheuttiko D1 jotain ongelmia. Olisi mukava kuulla mielipidettä, harkitsen itse satulan vaihtoa. Tiedätkö pääseekö Childerickeistä helposti eroon suomessa?

  SvaraRadera
 7. Heippa! Tämä kommentti ei liity millään tavalla tähän postaukseen, mutta olisi todella kiva jos avaisit joskus omaa viikko ohjelmaasi kuntoilun ja syömisen osalta? Ja lisäksi kiinnostaisi kuulla esimerkiksi miten hoidat kisapäivänä omat syömisesi..

  olet ihailtavassa kunnossa oleva urheilija ja varmasti moni meistä tavis hevostelijoista haluaisi tällaisen postauksen muun elämänhallinnan parantamisen motivaattoriksi :)

  kiitos jo etukäteen!

  SvaraRadera