Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 5 juni 2015

Finnderbyn ekat päivät

Täällä ollaan oltu keskiviikosta lähtien, keskiviikkona oli vet-check joka meni oikeen hyvin. Molemmat hepat osaa kyllä esittäytyä ja ravasi pörheenä eläinlääkärille ;)

Torstaina, eli eilen, ratsastettiin Prix St Georges. Zebbe oli oikeen mukava ratsastaa verkassa kun nyt tosiaan tiedän miten saada se rehellisesti kulkemaan takaosan päällä ja kantamaan mut. Radalla mä en oikeen uskaltanut vaikuttaa alkuun, joten raviohjelma meni vähän liian kiireiseks ja tuli tyhmiä virheitä, liian isot voltit ja pieniä tahtirikkoja. Laukassa se oli paljon parempi ja loppua kohden mä uskalsin oikeasti jo ratsastaa ja vaikuttaa. Se pysyi pyöreenä myös oikeassa laukassa, joka on ollut mulle se vaikein. Siinä se aina on päässyt vetämään kaulan suoraksi pois takajaloilta. Nyt pysyi hyvin tasapainossa ja pyöreenä ja pehmeänä. Saatiin jopa 4 kpl 8 eilisestä radasta! Lopputuloksena vähän päälle 65%, eli selvästi paras tulos tällä kaudella! Olen tosi tyytyväinen prosentteihin, varsinkin koska eilinen rata ei todellakaan ollut parasta osaamistamme. Ravi ja käyntiohjelman osataan tehdä paljon paremmin.

Huomenna yritän uskaltaa vaikuttaa heti alusta asti ja ratsastaa se, nyt kun se antaa mun tehdä sen! Se on kyllä nyt ollut tosi kiva taas, joten toivotaan että tämä jatkuu!Hilton oli yllättäen TODELLA jännittynyt, se oikeastaan pelkäsi jopa välillä! Kun ratsastin sen niin tuuli myös ihan järkyttävän lujaa joten sekin toki teki koko hommasta vielä pelottavampaa. Kaikki kolme tuomaria olivat kuitenkin loppukommenteissa kehunut hevosta mutta totesivat että ei tänään kantanut selän läpi, siksi ei voi saada kovin korkeita numeroita tietenkään. Jos se on noin jännittynyt niin eihän sitä silloin saa rennoksi kantamaan itseään. Se tulee tosi vahvaksi edestä, varsinkin oikealle ohjalle, ja on vaan tosi "jumissa" koko kropastaan. Kuitenkin se onnistui saamaan pirueteista jopa 7 ja 7.5 mikä on mun mielestä ihan kiva.
Tänään kävin illalla sitten vielä kisakentällä ratsastamassa ja vähän totuttelemassa sitä paikkaan. Se on kyllä ihan ihmeissään kun täällä on niin paljon kaikkea, on iso paikka, estehevosia, paljon telttoja, jne. Mutta tämä on sille erittäin hyvä kokemus, hyvä että se saa olla mukana. Huomenna Hilton starttaa elämänsä toisen Intterin. Yritetään vaan saada ehjä hyvä rata, missä Hilton olisi vähän rennompi kuin eilen :)

Loppuun vielä upeat kuvat jotka Lotta Luomajärvi otti minusta ja Zebbestä torstaina (mielestäni näkee hyvin kuinka paljon pyöreämpi ja läpi koko kropastaan Zebbe rupeaa nyt olemaan!):Uus lempikuva!!9 kommentarer

 1. Oi Zebbellä aivan tajuton kaula tuossa ekassa kuvassa!! :) Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  SvaraRadera
 2. Oi Zebbellä aivan tajuton kaula tuossa ekassa kuvassa!! :) Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  SvaraRadera
 3. Superisti tsemppiä loppuviikonloppuun, Zebbe näyttää huippuhyvältä nyt kuvissa! :--) ihana kuulla että teillä sujuu taas niin hyvin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, sitä tarvitaan!! :)

   Radera
 4. Mikä satula Zebbellä nyt on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se menee vielä Hiltonin satulalla, sen oma ei ole vielä valmis. Mut hyvin se toimii Hiltsunki satulalla ;)

   Radera
 5. Vaikken ole mikään ratsastusasiantuntija, huomasin silti selvän muutoksen Zebbessä. Onpa se muuten jo vaalea!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla :) olitko ihan paikan päällä? Ja juu, kyllä se vaan vaalenee koko ajan :)

   Radera