Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 2 juni 2015

Ratsutuspaikka vapaana!

Vielä ehtii kesäksi tuoda hevosen ratsutukseen jos tähän on tarvetta. Minulla olisi mahdollista ottaa hevonen ratsutukseen juhannuksen jälkeen. Käyn myös valmentamassa eri tasoisia ratsukoita ympäri Suomea, s-postitse saa lisätietoa! SB Dressage Oy: Soffi1986@hotmail.com

Kuvassa yksi oppilas-hevosistani, Barrichello, om. Ulla Luoto

7 kommentarer

 1. Kyselisin vähän neuvoa. Kilpailen hevosellani ja meillä on sellainen ongelma, että verkossa hevonen on todella hyvä mutta radalla tulee ihan hitaaksi, ei liikkuisi millään eteen. Saan tehdä kauhean työn mutta silti meno ei ole enää energistä. Olisiko neuvoa miten saisin hevosen kulkemaan myös radalla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Kuulostaa tutulta ;) minun junnuhevoseni oli juuri tuollainen. Luulen kuitenkin että ratsastajassa se vika löytyy, jotenkin alitajuisesti sitä kuitenkin ratsastaa eri tavalla radalla, ehkä puristat liikaa kun menet suorittamaan? Toki voi myös olla niin että hevonen on tähän oppinut, silloin kannattaa harjoitella kotona ratoja tosi paljon ja yrittää siinä analysoida ja miettiä mitä itse tekee eri tavalla radalla ratsastaessa, vai tekeekö, ja vaatia siellä kotona rataharjoituksissa että hevosen on oltava herkkä pohkeelle ja mentävä pohkeesta eteen. Hirveän vaikea silleen antaa neuvoja kun en ole hevosta nähnyt, mutta aloittaisin kuitenkin ratsastajasta ja sitten siitä lähtisin miettimään eteenpäin :) Tsemppiä teille!

   Radera
  2. Voi olla että ratsastan eri tavalla, mutta uskon kyllä että tässä kohtaa vika on hevosessa. Se on kisakonkari ja tunnistaa kyllä kouluaidat ja tietää että nyt ollaan kisoissa. Kotona toimii kuin unelma ja oikeasti myös verkassa. Harmittaa kun sitä ei saa sellaisena radalle. Mutta treeniä vaan lisää, eiköhän me vielä yhteisymmärrykseen päästä :)

   Radera
  3. Kannattaa sitten vaan harjoitella sitä kisaamista ja olla tarkkana että et itse jää puristamaan pohkeilla/reisillä, ja yritä olla nopea pohkeen kanssa ja VAADI että se reagoi myös radalla sun jalkaan. Junnuhevoseni kanssa meni välillä tosi hyvin kun sain sen kuuntelemaan myös radalla mutta välillä se oli niin pohkeen takana että tuntui että se voisi melkeen kaatua kun oli niin tahmea :D mutta ei tässä oikeen oikoteitä onneen ole, pitää vaan oppia ratsastamaan sellaista hevosta myös! Oletko kokeillut laittaa valmentajan selkään kisoihin ja katsoa jos sama ongelma on silloinkin? ehkä hänkin sitten tunsisi paremmin mistä on kyse ja voisi sitten paremmin auttaa? :)

   Radera
  4. Valmentajan ei pysty ratsastamaan mutta hän tuntee hevosen todella usein. Käskee minun käyttää vaan rohkeammin enemmän jalkaa. Tietysti kun itse en ole vielä kauheasti kisannut niin en ehkä uskalla vaatia kuitenkaan tarpeeksi. Ensi kerralla sitten vaan täytyy käyttää uskaliaammin pohjetta, ei se hevonen muuten liiku.

   Radera
 2. Kyllä on kaunis oppilashevonen :)

  SvaraRadera
 3. Onko ratsutukseen tulevalle jotain rotu, ikä tai taso kriteerejä? :)

  SvaraRadera