Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 8 juni 2015

Kür-finaalin neljäs sija ja toinen KV-sijoitus!

(C) Taru Arola


Jee, mä oon nyt niin happy että en oikeen tiedä mitä tekisin :D Zebbe on taas niiiin huippu-poika ja nyt kisataan taas siellä kärjessä, ihanaa! Meinas jo melkeen toivo mennä alkukaudesta kun mikään ei toiminut. Niin se vaan menee että ne jotka ei luovuta, ja jaksaa uskoa itseensä no matter what, ja tekee kovasti töitä, kyllä se vaan palkitaan loppupeleissä!

Nyt kyllä tuntuu että olen ihan oikeasti löytänyt sen tavan millä saan Zebben toimimaan, eikä se edes ole mitään tähtitiedettä :D aika simppelillä harjoituksilla tuohon hevoseen saa ihmeitä aikaan. Teen tästä oman postauksen myöhemmin vielä, kun joku jo tästä kyseli aikaisemmin.

(C) Taru Arola (myös alla olevat kuvat)

Eilen Zebbe oli verkassa hyvä, se ei vaan oikeen tykkää kun käytän kannuksia. Oma moka, kun olen viimeiset 3 viikkoa mennyt ilman kannuksia ja sit kisoihin toki piti laittaa ne taas päälle. Vaikka ne onkin tosi lyhkäset kiltit kannukset niin Zebbe niistä ärsyyntyi vähän, varsinkin kun pitäisi lähteä pysähdyksestä liikkeelle. No, se korjataan sillä että ratsastan useammin nyt myös kotona kannuksilla ;) se on niin herkkä hevonen että tuommoinen asia heti vaikuttaa.

Mun radan aikana tuuli ihan hemmetin paljon, lyhyen sivun aita jopa kaatui ja toki Zebbe sitä kyyläs kun piti ratsastaa sen ohi, ja se oli kyllä muutenkin aika "varpailla" eilen. Kuitenkin, sain sen nyt pysymään mun luona aika hyvin, vielä kk sitten se olisi kyllä heittäytynyt suoralle kaulalle ja vahvaksi edestä ja kuskannut mua :P Toki tämä vaikutti nyt meidän suoritukseen mutta ei kuitenkaan ihan niin pahasti.Itse tein sen mokan että lähdin väärästä paikasta kävelemään kun musiikin piti alkaa niin olin alkuohjelmassa musiikista jäljessä ja siitä itse vähän hätäännyin ja ratsastin sitten vähän ehkä huonosti alkuun. Sain kuitenkin musiikista sitten kiinni kun vähän oikaisin ravi-ohjelmassa.

Meille tuli ravilisäyksissä pienet tahtirikot, ja oikeassa piruetissa Zebbe vaihtoi takajaloillaan laukan, mutta muuten oli mielestäni oikeen sujuvaa. Olin tosi tyytyväinen sulkutaivutuksiin ja siihen, että taas pystyin ratsastamaan ja vaikuttamaan siihen radalla. Se on se tärkein homma nyt, siitä lähdetään rakentamaan sitten enemmän rikkeettömiä ratoja!

Parannettiin meidän sijaa taas lauantaista ja oltiin sitten finaalissa neljänsiä, tuloksella 66.9%! Ihan huikeeta tässä porukassa! Taso on ollut todella kova, enkä todellakaan ollut odottanut että oltais Zebben kanssa päästy sijoille täällä! Parannettiin joka päivä yks pykälä ylöspäin sijoissa, ja tehtiin uus ennätys Inter 1:ssä, en tässä vaiheessa kauheasti enempää voisi toivoa!

Nyt ratsastan hevoset vielä keskiviikkoon asti, sitten  minä ja hepat pidetään viikon loma kun minä lähden Ibizalle, ja hepat pääsevat viikoksi maastoilemaan ja vähän hyppäämään esteitä :)

Lopuksi vähän viihdykettä teille, Zebbe veti vähän omaa showta kunniakierroksella, niinkuin aina ;) se on niin hemmetin söpö kun se innostuu joka kerta näin paljon kun pääsee kunniakierrokselle, se tietää että on ollut hyvä ja että nyt saa vähän irrotella :D Näistä kuvista kiitos Tinalle :)

Se osaa olla kiltisti paikallaan koko palkintojenjaon ajan, odottaa sitä kunniakierrosta maltillisesti.. ;)


Kimot rulaa! oikealla puolella Dina Ellerman ja Royal Pokemon Virosta, aivan superhieno hevonen! on ne kimot vaan niin upeita :)

Sit mennään :Dmä en yleensä voi pitäytyä naurusta kun Zebbe on tämmöinen, ja taputella sitä kaulalle, että "joo joo, mene nyt vaan hassu" :):D


25 kommentarer

 1. Zeppe on kyllä paljon paremman näköinen kuin Laaksolla toukokuun alussa, heti huomaa eron! :) Onnea ja tsemppiä jatkoon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo tuntuu kyllä siltä että olisi saanut uuden hevosen alle :D mutta hyvä näin :)

   Radera
 2. Paljon onnea hienosta kisaviikonlopusta!

  SvaraRadera
 3. Du och Zebbe e så fint par tillsammans och du gör fantastiskt jobb med dina hästar! Grattis och lycka till med tävlingssäsongen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för den fina kommentaren :)

   Radera
 4. Ihana tuo Zebbe kun osaa kunniakierroksilla vähän temppuilla ja myös mahtavaa nähdä ratsastaja ja hevosenomistaja joka osaa nauraa hevosensa temppuilulle eikä suutu siitä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on oikeesti aika ihana, ainoat kerrat kun se "irrottelee" on juoksuttaessa, ja kunniakierroksilla. Se tietää että muuten pitää pysyä nahoissaan ;) mun mielestä ihanaa kun se selvästi pitää hauskaa, eihän siitä voi suuttua <3

   Radera
 5. Enpä ole ennen kaiketi kommentoinut, mutta nyt on PAKKO! Onnitella mahtavasta onnistumisesta sekä todella hienoista hevosista, jotka olet kyllä taidolla ja rakkaudella rakentanut! Teitä on niin ilo seurata, kiva kun jaksat jakaa tarinaasi meille täällä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva että nyt kommentoit, kiitos, oli kiva lukea :)

   Radera
 6. Siis wau miten hyvältä ootte näyttäneet, Zebbe on kyllä niin mahtavan upea hevonen (Hiltonia unohtamatta). Onnea hienosta suorituksesta! :)

  SvaraRadera
 7. Mageen näköstä taas! :) Onnea sijasta ja ''yhteisen kisasävelen'' löytämisestä! Toivotaan, että jatkossakin saatte hyviä ratoja, kuulostaa ainakin hyvältä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo nyt mun pitää yrittää pitää tämä hyvä fiilis yllä, eikä unohtaa miten Zebbeä pitää ratsastaa ;)

   Radera
 8. Upeeta super paljon onnea hienoista sijoituksista!!! Ratsastat kyllä tosi hyvin ja onhan sulla upeet hevoset:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi :) hepatkin kiittää :D

   Radera
 9. Hei! Onnittelut hienoista suorituksista! Itse en ole niin perehtynyt kisoihin niin siksi tuli mieleen kysymys tätä lukiessa, onko koulukisoissa ihan pakko olla kannukset? Eli tuleeko siitä miinuspisteitä tai jotain jos ei olisi..? Jotenkin hassua jos ne on pakko olla vaikka joku ratsukko pärjäisi yhtä hyvin ilmankin..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo itse asiassa on pakko, kannukset ja kanget kun kisaa mun tasolla.. onhan se vähän tylsää mutta toisaalta se on sitten kaikille sama, että kaikilla on samat varusteet ja silleen samat lähtökohdat, muuten olisi niin sekavaa jos kaikki laittais mitä lystäisi :P mutta ymmärrän mitä meinaat, onhan se parempi jos hevonen kulkee paremmin ilman kannuksia kun niitten kanssa :)

   Radera
 10. Onnea hienoista radoista!!♥

  SvaraRadera
 11. Onnea! Zebbe on ihanan näköinen, kunnon joka tytön unelma :D Oletko tulossa Kuopioon kisoihin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo on se, unelma-heppa kyllä <3 en ole tulossa kuopioon, mitkä kisat siellä on ja koska? Kisaan mun hevosilla seuraavaksi 11-12.7 riders innissä ja sen jälk 24-26.7 lappeenrannassa :)

   Radera
  2. KuoR järjestää kansalliset koulukilpailut 4.-5.7., olisi kiva päästä näkemään teidät kisoissa, tai Zeben olenkin aiempana vuonna näissä samoissa KuoR:n kisoissa nähnyt :) https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=745496780314746&A=open%3asrlui%3ac3%3a12722&S=1&C=33855 <- tuossa vielä kisakutsuun linkki. Luokkia oli vaativaan a:han asti.

   Radera