Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 9 juni 2014

Finnderbyn kuulumiset


Kaiken kaikkiaan tämä on ollut yksi mahtavempia viikonloppuja ikinä! Ei ole mitään mitä rakastan enemmän kun olla kisoissa ja nyt oltiin 4 päivää kunnon kisoissa. Olihan tässä suuri ero kansallisiin kisoihin ja Finnderby oli ihan supermukava kisa. Katsottiin vähän kenttäratsastusta ja esteratsastuksen SM:eitä sekä tietty kouluratsastusta, joten kaikennäköistä sitä ehti viikonlopun aikana tehdä. Tapasin myös ihanat sponsorini First Class Horselta pitkästä aikaa ja sekin oli tosi mukavaa ja sain mukaan vähän tuliaisia mistä teen varmaan eri postauksen vielä :)











Zebbe on käyttäytynyt aivan mallikkaasti ja se on ollut verkassa aivan super ratsastaa kunnes se on väsynyt. Nipsukin sanoi että se näyttää kisoissa paremmalta kuin kotona, ja niinhän sen pitääkin olla. Me nyt vähän kokeiltiin eri verkkataktiikkoja ja sen takia perjantai ja lauantai meni vähän metsään mutta sunnuntaina päätin sitten tehdä oikeen lyhyeen verkan missä vaan tein siirtymisiä ja sitten suoraan radalle ja se on se juttu mikä sille sopii nyt. Kävelytin noin 15min ja sitten verkkasin 20min mutta tuntui että olisi riittänyt vielä vähemmänkin koska se pikkasen ehti väsähtää, ei kuitenkaan läheskään niin pahasti kun lauantaina. Lauantain Intteri meni todella huonosti kun Zebbe tosiaan väsähti ihan täysin ja silloin se menee ihan tyhjäksi edestä enkä saa mitään tuntumaa, silloin en myöskään saa tahtia pysymään eikä se muutenkaan ole "raamissa". Tosi harmillista mutta mähän tiedän mistä se johtuu.


Sunnuntain kür oli jotain niin katastrofaalista että toivon että joku kisajärjestäjistä lukevat tämän ja tarkistavat kaiuttimet ensi kerralle vähän paremmin, vaikka ilmeisesti vaan mun radan aikana tämä ongelma oli? Toki asioita voi aina sattua mutta ikinä ei voi olla liian tarkka, vielä kun tuon tasoiset kisat oli niin olishan se ollut kiva että mun musiikki olisi toiminut niinkuin pitää. Ilmeisesti kaiuttimien johdot ei oikeen olleet kunnolla kiinni vai irtosko ne mun suorituksen aikana vai mikä juttu siinä oli?
Musiikki siis toimi hyvin alkuohjelman aikana mutta ravissa se sammui kokonaan, ääntä ei kuulunu. Mähän menin ihan paniikkiin että mitä teen mutta sitten muistin vaan että joku on joskus sanonut että aina pitää vaan jatkaa kouluradalla mitä ikinä tapahtuukin kunnes tuomari viheltää. Yritin sitten katsoa päätuomaria kohti vähän että "apua" mutta hän ei reagoinut joten päätin vaan jatkaa.

Koko ohjelmahan meni ihan pilalle kun ääni tuli välillä päälle hetkeksi ja sitten meni taas pois, joten täysin sekavan kuulosta se oli ja tottakai mullakin meni hermot. Enhän mä ole kun yli puoli vuotta etsinyt musiikkia ja pari kuukautta mennyt että saatiin miksattua se valmiiksi... ja se musiikkihan on niin hyvä että sehän nostaa meidän ohjelmaa tosi paljon! Noh oli miten oli. Jälkeenpäin kävin sitten kysymässä Karkkolaiselta että mitä tuossa tilanteessa kannattaa tehdä niin hän sanoi että mä olisin voinut pysähtyä siinä kun musiikki katkes ja sitten odottaa että ne saa sen korjattua ja sitten jatkaa siitä. Alusta ei saa aloittaa mutta siitä kohtaa mistä musiikki meni. Tätähän en tiennyt kun luulin että pitää jatkaa jos ei tuomari vihellä mutta nyt sitten tiedän. Aina sitä oppii jotain uutta :)

Kyllähän mua vieläkin harmittaa koska kaikki paitsi päätuomari oli sakottanut siitä että musiikki ei toiminut, vaikka niinkään ei saa tehdä kun vika ei ole mun että kisajärjestäjän laitteet eivät toimi niinkun pitää!!! Mun CD kuitenkin oli toiminut hyvin ennen starttia kun soitin sen autossa sekä myös jälkeenpäin kun tottakai heti kuuntelin sen taas autossa kokonaan läpi, ei pätkinyt sitten yhtään.. Ja sehän ei pätkinyt vaan ääni meni välillä pois ja tuli välillä päälle, eniten se änni oli kuitenkin poissa :P No joo, harmittaa tottakai kun siinä ei ollut isoja eroja että olis päässyt sijoille ja nyt tuo pilas mun keskittymisen sekä jotkut tuomarit rokotti siitä että musiikki ei toiminut niin ne veti toki alas. Kuitenkin olin supertyytyväinen että olin saanut teknisistä silti 65% ja päälle 63% monelta tuomarilta.


Shoppaillakin tosiaan ehtiin myös ja kotiin tarttui mukaan parit uudet paidat, ratsastushousut ja sitten tämä IHANA Christina Sport-merkkinen kisahuopa, joka sopi Zebbelle tosi hyvin ( Noita huopia voi tilata esim täältä ja niitä voi ihan "mittatilauksenakin" itse suunnitella)







24 kommentarer

  1. Vitsi rupes harmittaa teidän puolesta ton äänijutun takia :(

    SvaraRadera
  2. Harmittava se musiikin pätkiminen! Mulla on teistä jotain kuvia sunnuntaita jos kiinnostaa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. no todella :/ Tulin oikeen vihaiseks siinä lopussa kun se oli ihan hirveen kuulosta ja kokonaisuus kärsi aika pahasti tietty :P Laita mielellään kuvia mulla :) soffi1986@hotmail.com

      Radera
  3. Muakin alkoi harmittaan teidän puolesta. Kurjaa, että tuollaisesta itsestä riippumattomasta syystä sakotetaan :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. todellakin ja eihän ne sais niin tehdä :/

      Radera
  4. Harmillista että kür ei sujunut suunnitelmien mukaan, mutta tärkeintähän on se että teillä oli kivaa! :) mulla olis myös aiheeseen liittymätöntä kysyttävää ja olet sen varmaan joskus kertonutkin, mutta minkä merkkiset sun hevosten koulusatulat mahtaa olla? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. niin on joo ja me ei kuitenkaan oltu siellä nyt kisaamassa sijoista kun ei vielä olla ihan niin valmiita tuolla tasolla, kokemusta hakemassa ja sitähän me tosiaan saatiin ja paljon!! :) Molemmilla hevosilla on mittatilauksena tehty Childeric satulat :)

      Radera
  5. Näin teidän sunnuntain radan ja kaikesta sähläyksestä huolimatta teillä oli mielestäni todella hyvä suoritus! Oli todella mukava katsoa teidän rataa :)

    SvaraRadera
  6. Sellaista kyselisin et minkälaiset kuolaimet sun hevosilla on? Ja tosi harmi toi musiikki juttu :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. suitsissa normi kolmipalat, kangissa hiltonilla on matala leveä kielentila ja kolmipalabridong, Zebbellä sprengerin HO-kankikuolain ja kolmipalabridong :)

      Radera
    2. onko ne ihan tavallista materiaali vai jotai erityistä kuten aurigaania?

      Radera
  7. Mitä mieltä sinä olet kannattaako panostaa ja ostaa aurigaaniset vai ovatko tavalliset ihan yhtä hyvät? :)

    SvaraRadera
  8. Todella hienosti menitte sunnuntaina tuosta musiikista huolimatta! Katsomossakin moni hämmästeli, kun kuuluttaja ei edes pahoitellut asiaa.. Mutta ajattelehan miten hyvin voitte pärjätä ensi kerralla kun musiikki toimii, kun nyt jo saitte noin hyvät tulokset! :) tsemppiä jatkoon ja treenailuihin ja rapsutuksia hepoille! :)
    T. Kata

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos tosi paljon, tosi kiva kuulla. Vähänhän siinä nolotti kun ei musiikki toimi vaikka se ei mun vika todellakaan ollut :P olis kyllä voinut kisajärjestäjät edes vähän pahoitella kun heidän moka se oli ja heidän vastuulla että laitteet toimii :/ mutta ainahan näistä jutuista oppii ja seuraavalla kerralla tarkistan kyllä että kaikki laitteet varmasti toimii ennen mun starttia, groomi saa mennä valvomaan "dj-koppiin" :D
      ja kiitos paljon :)

      Radera
  9. Teistä on kuvia myös täällä http://hamh.pic.fi/kuvat/2014/Finnderby+XXXXI/

    SvaraRadera
  10. Voi vitsi ku ärsytti lauantaina. Ajettiin ypäjälle asti kun tiesin että sä ratsastat siellä. Pyörittiin siellä kojuilla sitten, menin siihen kouluradan lähelle agri-marketin kojulle. Sit kurkkasin sinne kouluradalle, ja kerkesin nähä vaan Zebben pyllyn ku kävelitte sielt radalta pois! :S Oikeesti, ärsyttää ihan sikana, no stalkkasin teitä sit loppuverkoissa. Mut olin ihan siin kouluradan vieres, yhyy :'( Mut ootte oikeesti upea pari! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi eikä :/ no sellasta sattuu, onneks siellä oli myös kaikkee muuta katsottava ;) ja kiitos paljon, kiva kuulla :)

      Radera
  11. Hitsi, että ärsytti sunnuntaina tuo äänentoiston tökkiminen! Harmitti vielä entistä enemmän sen takia, kun blogiasi seuranneena tiesin kuinka kovasti oli tehnyt töitä hioaksesi kürista täydellisen... Valitsemasi musiikki oli joka tapauksessa ihan loistava, oikein meni kylmiä väreitä!

    Pakko sanoa, että oli kyllä ihan huippua nähdä sinut ja Zebbe livenä, ihan eri suunnalla asuvana olin ajatellut että jouduin hamaan tulevaisuuteen katselemaan menoanne vain videoilta ja kuvista, mutta onneksi näin ei ollut. Zebbe oli luonnossa vielä tuhat kertaa upeampi, kuin mitä videoilla ja sun ratsastusta oli ilo katsoa, niin kaunista ja siistiä! :)

    Mun blogista löytyy muuten susta ja Zebbestä kuvia sunnuntailta, jos haluat käydä katsomassa: http://jonnatreenailee.blogspot.fi

    SvaraRadera
  12. Ei hitto sul on kyl hieno hevonen! Tota ei kannata heittää hukkaan!!

    SvaraRadera
  13. pääseeks sun hevoset ollenkaan laitumelle? :)

    SvaraRadera
  14. Voi vitsi näin teidät lauantaina verkassa (ja lyhyen pätkän myös radalta) ja mietin että ompa aivan upea hevonen ja kaunista ratsastusta! Ja et oispa tolla tyypillä blogi :D no nyt sattumalta löysin tänne ja oon kyllä ihan myyty! Verkassa varsinkin näytitte aivan uskomattoman hyvältä, radalla väsymys oli hepasta havaittavissa mutta hyvältä se näytti silti. Sanoin mun seurassa olleillekin että toi pari on kyllä mun suosikki! Jee oon innoissani, musta tuli ainakin heti lukija :)

    SvaraRadera